09 / 05 / 2024

izmir homeros bulvarı ne zaman açılacak

izmir homeros bulvarı ne zaman açılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 35 metre yüksekliğindeki viyadük sebebiyle halk arasında “Uçanyol” olarak adlandırılan yeni bulvarı cumartesi günü törenle hizmete açıyor. Buca-Yeşildere bağlantısını sağlayacak bulvara “Homeros” adı verildi....

1941 yılında İzmir'de Fevzipaşa Bulvarı tamamen açılmış!

1941 yılında İzmir Belediye Meclisi toplantı yaparak Fevzi Paşa Bulvarı'nın tamamen açılması için adım atmış.

İzmir Modda Bulvar'da teslimler Haziran'da!

Bornova Kamil Tunca Bulvarı üzerinde inşa edilen, Modda Bulvar'ın ilk etabında teslimler Haziran ayında başlıyor. 

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda son viraj!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, üç koldan yürüttüğü çalışmalarla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nı baştan yaratıyor.

İzmir'e Modda Bulvar projesi geliyor!

Bu yıl 600 milyon lira yatırım planladıklarını dile getiren Ontan Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öktem, istihdamı artırmak ve büyümek için 2017’de yatırım yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Öktem, İzmir'in yeni projesi olan Modda Bulvar projesinin de Eylül ayında başlayacağını söyledi.

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki altgeçitin ikinci etapı başladı!

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki altgeçitin ikinci etap çalışmaları başladı. Projede Küçükyalı-Karataş arası altyapı ve sanat yapıları ihalesi kapsamında altgeçit inşaatı haftasonu yeniden başlayacak.

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda inşaat durdu mu?

Ak Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki altgeçit inşaatını yerinde inceledi, projenin akıbetini sordu. Doğan, şantiyenin kapatıldığını ve inşaatın yaklaşık bir ay önce durduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi.

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki altgeçitin ilk ihalesi tamam!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda Mithatpaşa Parkı önünde yolu yeraltına almak üstünü meydan yapmak için 2015 Ağustos ayında başladığı proje, ilk ihale kapsamında tamamlanamadı.

Buca ile Bornova arasına tünel!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda hizmete alarak Buca’ya ve İzmir’e kazandırdığı Homeros Bulvarı’nın devamı niteliğinde olan ve Otogar’a kadar uzanan 7 kilometrelik yeni güzergahın 2,4 kilometrelik bölümünü “derin tünelle” geçecek.

İzmir Ferahlı mahallesinde istimlak isyanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Homeros Bulvarı için Ferahlı Mahallesi’nde başlattığı kamulaştırma, mahalleliyi isyan ettirdi. Evlerine çok düşük fiyat verildiğini söyleyen Fatih Koçak, “Civardaki evler 130 bin liradan başlıyor" dedi

İzmir Homeros Bulvarı'ndaki bazı binaların kamulaştırma değerleri sorgulandı!

Büyükşehir Belediyesi’nin Homeros Bulvarı için Ferahlı Mahallesi’nde başlattığı kamulaştırma, mahalleliyi isyan ettirdi. Evlerine çok düşük fiyat verildiğini söyleyen Fatih Koçak, “Civardaki evler 130 bin liradan başlıyor.

İzmir Mustafa Kemal Bulvarı’na sihirli dokunuş!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki tramvay çalışmaları sırasında orta refüjde “geçici” düzenlemeye gidiyor. Tramvay, karayolu alt geçidi, üstündeki yeni kent meydanı ve kıyı tasarımıyla bulvar adeta yeniden doğacak.

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda trafik düzenlemesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü karayolu alt geçidi ve meydan projesi çalışmaları nedeniyle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda 10 günlük geçici trafik düzenlemesi yapılıyor. İşte ayrıntılar...

İzmir’in en uzun tüneli Buca’da açılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmete aldığı Homeros Bulvarı’nı Otogar’a kadar uzatırken, yaklaşık 250 ağaca dokunmamak için Buca ile Bornova arasında kalan bölümü “derin tünelle” geçecek...

izmir homeros bulvarı ne zaman açılacak Haberi

izmir homeros bulvarı ne zaman açılacak


Buca ilçesinden Yeşildere Caddesi’ne viyadükle bağlanan ekspres güzergâh tamamladı. Projenin Yeşildere ile Menderes caddeleri arasında kalan viyadük kısmını geçen Kurban Bayramı’nda trafiğe açan Büyükşehir Belediyesi, 14 Aralık 2013 Cumartesi saat 12.00’de düzenlenecek törenle de 1,3 kilometrelik kısmın tamamını hizmete alacak. Buca trafiğine nefes aldıracak bulvara, İzmirli ünlü ozan Homeros’un adını verildi. Homeros Bulvarı, 18 milyon 395 bin lira yapım, çevre düzenlemesi, asfalt ve 17,7 milyon liralık kamulaştırma olmak üzere toplam 36 milyon liraya mal edildi. Belediye, 6,2 kilometrelik ilaveyle bu yolu otogara kadar uzatacak.


Homeros Bulvarı’nı oluşturmak için 80 metre uzunluğunda karayolu köprüsü,le yer yer 35 metre yüksekliğe çıkan 185 metre uzunluğunda viyadük yapıldı. Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Konak Tünelleri projesi sebebiyle önceki proje üzerinde bir revizyon yapmıştı. Yeni...