10 / 05 / 2024

izmir inciraltı kent ormanı

izmir inciraltı kent ormanı

Bir zamanlar moloz döküm yeri olarak kullanılan İzmir İnciraltı ’ ndaki 622 dönümlük alan, bugün içinde binlerce ağacın boy verdiği bir kent ormanına dönüştü.

İzmir İnciraltı'ndaki toprak sahiplerine önemli uyarı: Hisseli tapusu olanlar beraber hareket etmeli!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut yaptığı açıklamada 18 Uygulama sürecinin yakında başlayacağını anımsatarak, toprak sahiplerine önemli uyarılar yaptı. İşte Tayfun Karabulut'un o açıklamaları...

CVS Hava Kent yeni konut projeleri için düğmeye bastı! Hedefinde İzmir, Muğla ve Ankara var! 

Kooperatif modeliyle mega kent İstanbul’da markalı konut projeleri hayata geçiren CVS Hava Kent, Anadolu’da projeler geliştirmek için düğmeye bastı.

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir İnciraltı'nda gayrimenkul satacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı,  İzmir İli, Balçova İlçesi, İnciraltı Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. 

İzmir'in kent merkezinde deprem riski yüksek!

Deprem uzmanları tarafından 118 kişinin hayatını kaybettiği 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin “İzmir depremi” olmadığı uyarısı yapılmıştı. İzmir'de deprem riskinin yüksek olduğu ve planlamanın bir “kentsel dönüşüm seferberliği” anlayışıyla sürdürülmesinin gerektiği belirtildi.

İzmir nasıl dirençli kent olur?

İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem ve 2 Şubat 2021 tarihinde yaşanan sel felaketi, dirençli kent kavramının önemini gözler önüne serdi. Uzmanlar, afete hazırlık ve dirençli kent konularında açıklamalar yaptı...

İzmir İnciraltı'da imar planları askıya çıkıyor!

İnciraltı ve Bahçelerarası planlama sorunun çözümü noktasında uzun süredir çalışma yürüten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilçedeki mülk sahipleriyle bir araya geldi. 

İzmir İnciraltı imar planlarına tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir'de doğal sit ve tarım alanı için hazırladığı koruma amaçlı imar planlarına TMMOB’ye bağlı odalardan tepki geldi. 

İzmir İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı!

İzmir'e bağlı İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı çıktı. Kararı İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut açıkladı.

İzmir İnciraltı’nda yüksek katlı binalara izin verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda İnciraltı zirvesi düzenlendi. Alanın sağlık turizmi olarak planlanması ve yüksek binalara izin verilmemesi gibi konular hakkında görüş alışverişi yapıldı. 

İzmir İnciraltı'nın imar sorunu çözülüyor!

İzmir’in yıllardır çözüm bekleyen İnciraltı imar sorunu için harekete geçildi.AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ile bir araya geldi.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

İzmir İnciraltı'nda süreç nasıl hızlanır?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "İnciraltı planlaması" konusunu yeniden masaya yatırmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

İzmir İnciraltı'nın imar sorunu çözülüyor!

İzmir İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı'nda imar sorununun çözüleceğini açıkladı. Karabulut, "İnciraltı planları konusunda mutabakata vardık.'' diye konuştu. 

izmir inciraltı kent ormanı Haberi

izmir inciraltı kent ormanı

2000’li yıllara kadar moloz döküm yeri olarak kullanılan İnciraltı’ndaki 622 dönümlük arazi, şimdilerde içinde çok farklı ağaç türlerinin yer aldığı yeşil bir alana dönüştü.


Üçkuyular İskelesi’nden Yenikale Burnu’na kadar uzanan ve Kültürpark’ın 3.5 katı büyüklüğündeki alanda oluşturulan gezinti-yürüyüş ve bisiklet yolları, şehir yaşamının stresinden kaçan İzmirlilerin dinlenip rahatladığı çok özel bir uğrak noktası oldu.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2006’dan bu yana yürüttüğü çalışmalar kapsamında alana 21 bine yakın ağaç dikti. Kanada kavağı, dut, akasya, salkım söğüt, gülibrişim, iğde, katalpa, palmiye, sığla, süs eriği, süs elması, akçaağaç, dişbudak, tesbih, çınar, oya, gladiçya, erguvan, sofora, çam, servi, gravilla, ıhlamur ve manolya ağaçlarının yanı sıra zakkum, deniz iğdesi, böğürtlen, defne, abelya, sardunya, lavanta, lavantin, kartopu, pitosporum, yasemin, ateş dikeni, ılgın, berberis ve taflan gibi yeşil...