27 / 04 / 2024

İzmir İnciraltı'ndaki toprak sahiplerine önemli uyarı: Hisseli tapusu olanlar beraber hareket etmeli!

İzmir İnciraltı'ndaki toprak sahiplerine önemli uyarı: Hisseli tapusu olanlar beraber hareket etmeli!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut yaptığı açıklamada 18 Uygulama sürecinin yakında başlayacağını anımsatarak, toprak sahiplerine önemli uyarılar yaptı. İşte Tayfun Karabulut'un o açıklamaları...



İzmir İnciraltı planlarının revize edildikten sonra tekrar askıya çıkarılmasından sonra, İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, toprak sahiplerine önemli uyarılar yaptı.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 18 Uygulama sürecinin, İnciraltı planının kesinleşmesinden sonra kısa sürede başlatılacağını açıklayan Başkan Karabulut, bu süreçte herkesin dikkatli olmasını, hata yapılmaması gerektiğini söyledi.

Ege'de Son Söz'de yer alan habere göre Başkan Karabulut, sözleşme imzalamak için acele edilmemesini, kafalardaki soru işaretlerinin dernek avukatıyla konuşularak, giderilmesini ve hisseli tapusu olanların da beraber hareket etmesini söyledi.

İzmir İnciraltı ndaki toprak sahiplerine önemli uyarı: Hisseli tapusu olanlar beraber hareket etmeli!

SÜRECİ TAKİP EDİN 

Resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 7 Şubat tarihinde dernek avukatı Mustafa Çetin’in dernek binasında olacağını, avukatla görüşmek isteyenlerin randevu alarak görüşmelerini de söyleyen Başkan Karabulut, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Eğer tapunuzda hisseli olduğunuz paylar var ise; bu pay sahiplerini muhakkak tanıyın ve kendileriyle de irtibatta kalın. Hisseli olduğunuz paylar akrabalarınızla beraberse süreci bir ve bütün şeklinde takip edin. Eğer bu süreçte varsa aradaki küskünlükleri ve dargınlıkları bir kenara bırakıp, birlik olarak diyalogda olmanız tüm hissedarların faydasınadır. Barışın. Bulunduğunuz tapunun (parselin ) yanındaki komşu tapu sahiplerinin de kim ya da kimler olduğunu bilin, mutlaka yararı olacaktır. Kat karşılığı sözleşme imzalamak için de çok aceleci olmayın. Kat karşılığı sözleşmeler çok dikkatli bir biçimde incelenmeli. Yapacağınız sözleşmenin içeriğini ve detaylarını bilmeniz, gelecekte mutsuzluklar ve pişmanlıklar yaşanmaması için de oldukça hayati bir önem taşıyor. Tapuların üzerinde açılmış izale-i şuyu davaları olan (ortaklıklığın giderilmesi) komşularımız; lütfen davalarını yalnızca avukatların takibiyle değil, kendilerinin de duruşmaları ve sürecini yakinen bizzat izlemelerini öneriyoruz.” 


BİLİNÇLİ HAREKET EDELİM 

Yaptığı açıklamada İnciraltı Gelişim Derneği olarak, plan sürecini çok yakından izlediklerini diğer taraftan da hukuki sorunlar yaşanmaması için de çaba harcadıklarını dile getiren İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, “Tüm haklarımızı bilerek, bireysel bir şekilde değil bir bütün olarak hareket edelim. Unutmayalım, çok değerli toprağa sahibiz, bu bilinçle hareket edelim” çağrısı yaptı.

Konut kredisi faiz oranları peş peşe değişti! İşte banka banka yeni oranlar Şubat 2024! 

Deprem konutlarının kura çekilişi yarın başlıyor: 75 bin vatandaşa güvenli konutlar teslim edilecek!

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!


Geri Dön