04 / 05 / 2024

izmir kadifekale roma tiyatrosu

izmir kadifekale roma tiyatrosu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kamulaştırmaların ve de üzerindeki binaların yıkılmasının ardından da, Kadife Kale'deki Antik Roma Tiyatrosu kazı alanına arkeolojik anlamda ilk kazma vuruldu.

İzmir Agora - Kadifekale Teleferik Projesi'nde son durum ne?

İzmir Agora‘dan Kadifekale’ye yapılacak olan teleferik projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

İzmir Kadifekale'de parsel sorunu evsiz bıraktı!

İzmir Kadifekale'de yapılan yıkımlarda yaşanan sorunlar bitmiyor. Kadifekale halkı parsellerde yaşanan belirsizlikler nedeniyle evsiz kalma riskiyle karşı karşıya kaldı.

İzmir Kadifekale çarpık yapılaşmadan kurtarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin - simgelerinden olan Kadifekale’yi adım adım çarpık yapılaşmadan kurtarmaya çalışıyor.  Belediye, bölgede yaklaşık 30 bin ağaç ve 70 bin çalı dikimi yaparak yeşil dokuyu güçlendirdi. 

İzmir Kemeraltı-Agora-Kadifekale çekim merkezi olacak!

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel sektörden toplam 123 ortağa sahip olan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş., 252 hektarlık Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesinin "çekim merkezi" haline getirilmesi için çalışmalara başladı.

İzmir'deki iş hanı zemininden Roma imparatorluk salonu çıktı!

İzmir'in Konak ilçesinde, işhanı inşa edilmek için yıkılan binanın zemininden Roma imparatorluk salonu çıktı.

İzmir Kadifekale'deki kamulaştırmalar tamamlanıyor!

Kadifekale'ye yeni bir kent ormanı kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez bölgedeki tarihi mirasın ortaya çıkarılması için örnek bir çalışmaya daha imza atıyor.

İzmir'deki Antik Roma Tiyatrosu için 12 milyon TL'lik kamulaştırma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkarılsın diye yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı.

İzmir Kadifekale'de kamulaştırılan evler kiraya verildi!

İzmir'in Kadifekale bölgesindeki Antik Roma Tiyatrosu'nun ortaya çıkarılması için yapılacak kazı çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılıp, bedelleri sahiplerine ödenen evlerden bazılarının, eski sahipleri tarafından Suriyelilere kiraya verildiği ortaya çıktı.

İzmir Kadifekale'ye zemin iyileştirme çalışmaları yapılacak!

Kadifekale'deki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 2121 konutun yıkılması sonucu ortaya çıkan 440 bin metrekarelik alana yaklaşık 13 bin ağaç, 12 bin çalı dikilmişti. Ağaçlandırmaya ek olarak yeni bir yeşillendirme çalışması başlatılıyor.

İzmir Kadifekale'de yıkılan binaların yerine yeşil alan yapılacak!

İzmir Kadifekale semtinde 440 bin metrekarelik alanda çarpık yapılaşmanın önüne geçildi, yıkılan binaların yerine yeşil bir alan yaratıldı. Bu alana 13 bin ağaç, 12 bin çalı dikildi...

Yozgat Sarıkaya Roma Hamamı 7,5 milyon TL'ye yenilenecek!

Sarıkaya Roma Hamamının Turizme kazandırılması için Kalkınma Bakanlığından da destek geldi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Yozgat ziyaretinde Sarıkaya Hamamının Turizme kazandırılması için 7,5 milyon TL para tahsis edildiğini söyledi.

Roma Antik Tiyatrosu'ndaki son yapı yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus’ta, Roma döneminden kalma tarihi Antik Tiyatronun bulunduğu alandaki son metruk binayı da yıktı. 4 katlı Antalya Otelin de dün gece yıkımını gerçekleşti.

Agora ve Kadifekale için diyalog toplantısı yapıldı!

Agora-Kadifekale-Kemeraltı aksındaki tarihi dokuyu bozmadan rehabilite ederek bölgeyi çekim merkezi haline getirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ve 19 bölgeye ayrılan tarihi aksta çalışmalar devam ediyor.

izmir kadifekale roma tiyatrosu Haberi

izmir kadifekale roma tiyatrosu

Antik Smyrna Kazıları Başkanı Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy ve ekibi tarafından yürütülecek kazılarda, Antik Tiyatroya dair önemli bulguların gün yüzüne çıkarılması hedeflenirken, kamulaştırılıp yıkılan evlerin molozların altından ise tiyatronun sahne duvarı ve kulis kapısı daha önce ortaya çıkmıştı. Gecekondular arasına sıkışıp kalan tiyatronun ortaya çıkarılması için 1 2 bin 972 metrekarelik alan üzerindeki 164 adet parsel için kamulaştırma kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 1.4 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi. Proje kapsamında öncelikle, arkeolojik yüzey araştırması yapılarak tiyatroya ve sur duvarlarına ait antik arkeolojik mimari kalıntılar ile Antik Tiyatro'nun gerçek yeri tam olarak tespit edildi. 1 /1000 ölçekli 'KadifekaleTiyatro ve çevresi koruma amaçlı imar planında 2'inci derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenmiş alanların Arkeoloji ve Tarih Parkı' olarak...