03 / 05 / 2024

İzmir Kemeraltı çarşı

İzmir Kemeraltı çarşı

İzmir Ticaret Odası, tarihi Kemeraltı Çarşısı'na "Turistik El Sanatları ve El Halıları Çarşısı" kazandırmak için Başdurak Camisi altındaki 28 dükkanı restorasyon ve onarım karşılığında 10 yıl süreyle Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü'nden kiraladı.

İzmir Yaşar Üniversitesi 3 fakülte ve bir Meslek Yüksekokulu’na Öğretim Üyesi alıyor!

İzmir Yaşar Üniversitesi 3 fakülte ve bir Meslek Yüksekokulu’na Öğretim Üyesi alıyor. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu’na alım yapılacak. İşte kadro ilanının detaylar…

Birlikten İzmir Doğar kampanyasıyla alınan 84 dairenin kuraları çekildi!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenlerin aileleri için iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen "Birlikten İzmir Doğar" kampanyasıyla satın alınan 84 daire, kurayla hak sahiplerine verildi.

İzmirli depremzedelere 120 yeni konut müjdesi!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener yaptığı açıklamada İzmirli depremzedeler için başlatılan  "Birlikten İzmir Doğar" kampanyasında 120 konut için ihaleye çıkıldığını dile getirdi.

Murat Bakan'dan İzmir'deki Tarihi Kemeraltı Çarşısı'na ilişkin soru önergesi!

İzmir Konak'ta 2016 yılında inşaat çalışmaları yapılırken ortaya çıkan Roma'ya ait liman ve hamam kalıntılarının bulunduğu 2 bin senelik alan için kiralama ihalesi yapılacak. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

İzmir iş dünyası, ailelerini kaybeden depremzedeleri ev sahibi yapacak!

İzmir iş dünyası tarafından başlatılan "Birlikten İzmir Doğar" kampanyasıyla depremde hayatını kaybedenlerin ailelerinin ev sahibi yapılması planlanıyor.

Kemeraltı Çarşısı'nda yapılaşmayı önlemek için Kemeraltı Çalıştayı yapılacak!

7 bin yıllık tarihiyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan tarihi Kemeraltı Çarşısı dokusunu zedeleyecek projelerle karşı karşıyayken, tarihi dokuyu korumak için "Kemeraltı Çalıştayı" düzenlenecek.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

İzmir Kemeraltı Çarşısı için özel lojistik planı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı’ndaki yoğun trafiği daha düzenli bir hale getirmek için bir Lojistik Planı hazırladı. Alanın geneli için yapılan trafik dolaşım düzenlemesi kapsamında; yük taşıma güzergâhları, yük depolama ve dağıtım merkezleri, indirme bindirme alanları belirlendi...

Tarihi Kemeraltı Çarşısı TARKEM ile dönüşecek!

İzmirli 116 iş insanı tarafından hayata geçirilen TARKEM, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı eski günlerine dönüştürecek. Projenin fikir babası Uğur Yüce, şehrin kaderini değiştirecek TARKEM projesinin detaylarını paylaştı.

Mistral İzmir Çarşı için yapı izin belgesi başvurusu yapıldı!

Mistral GYO projesi olan Mistral İzmir projesinin Çarşı bölümü için Konak Belediyesi'ne Yapı Kullanma izin belgesi için başvuru yapıldı.

Özsüt, Avrupa ve Ortadoğu'ya açılacak!

1938 yılında İzmir Kemeraltı’nda muhallebici olarak tanınan Özsüt, bugün dev bir tatlı fabrikasına dönüştü. Şimdilerde Özsüt, Avrupa ve Ortadoğu'ya açılacak.

İzmir Kemeraltı çarşı Haberi

İzmir Kemeraltı çarşı


İzmir Ticaret Odası, tarihi Kemeraltı Çarşısı'na "Turistik El Sanatları ve El Halıları Çarşısı" kazandırmak için Başdurak Camisi altındaki 28 dükkanı restorasyon ve onarım karşılığında 10 yıl süreyle Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü'nden kiraladı

Bu projeyi hayata geçirmek için uzun bir zaman mücadele veren İzmir Ticaret Odası, dükkanların içindeki mevcut kiracıların tahliyelerin ardından çalışma başlattı. Turistik El Sanatları ve El Halıları Çarşısı'nın, Kemeraltı'nda hem yerli ve hem de yabancı turisite hitap edecek bir marka çarşı olacağı dile getirildi. Bu arada Başdurak Camisi altındaki dükkanlarla birlikte kötü görünümü eleştiri konusu olan caminin hemen bitişiğindeki şadırvanın da dükkanlarla birlikte restorasyon projesi içine alındığı belirtildi.



Yeni...