30 / 04 / 2024

İzmir Konak tünel inşaatı

İzmir Konak tünel inşaatı

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan, İzmir'de metro, Konak ve Sabuncubeli tünel inşaatlarının, etüt sorunu yüzünden pahalıya mal olduğunu iddia etti.

İzmir Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı!

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı. Böylece, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir eşik daha geçildi. 

İzmir'e Kuzey Marmara Otoyolu için tünel yapılması talebi TBMM'de!

İzmir'in Süleymaniye köyünde Kuzey Marmara Otoyolunun geçeceği bölgeye tünel yapılması talebi üzerine yapılan işlemlerTBMM gündemine taşındı. CHP'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir Derin Tünel ihalesine 24 firma teklif verdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile Bornova’yı birbirine bağlayacak 7 kilometrelik yeni yol projesinde yer alan 2.5 kilometrelik “derin tünel” için ihale yaptı. Kent trafiğine büyük rahatlık getirecek bu dev projeye tam 24 firma talip oldu.

İzmir Konak Tüneli seyahati 20 dakika kısalttı!

İzmir'de trafiğin rahatlatılması amacıyla yapılan Konak Tüneli, günlük 40 bin civarında araca hizmet vererek trafiğe nefes aldırdı. Geçen yıl hizmete açılan tünel, seyahat süresini 20 dakika kısalttı, akaryakıt ve işletme giderlerinde yıllık yaklaşık 30 milyon lira tasarruf sağladı.

Ekrem Demirtaş'tan Çin'e liman ve tünel daveti!

Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Demirtaş "Alsancak Limanı bu yıl özelleşecek. Ayrıca 2.5 kilometrelik tünel projesi var. Bu projelerde sizleri de görmek isteriz" dedi.

Konak Tünelleri'nin yaya üst geçidi eksiği tamamlanıyor!

İzmir trafiğine nefes aldıran Konak Tünelleri'nin yaya üst geçidi eksiği de tamamlanıyor. Peki onay alan Konak Tünelleri projesinin yapımına ne zaman başlanacak?

İzmir'e 2,4 kilometrelik tünel yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla açılan Homeros Bulvarı'nı, Otogar'a bağlayacak yolda, yaklaşık 250 ağaca dokunmamak için tünel projesini devreye soktu.

Sabuncubeli Tünel'inin inşaatı 2017'de tamamlanacak!

Manisa-İzmir arasını karayoluyla 15 dakikaya indirmek için 2011 'de yapımına başlanan tünel, 2014'te firmanın iflas etmesiyle çalışmaları tamamen duran Sabuncubeli Tüneli için yeni ihale yapıldı.

Konak Tünelleri tasarruf sağlıyor!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde yapımına başlanan Konak Tünelleri'yle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

'Konak Tüneli, yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlayacak'

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Konak Tüneli’nden günde 17 bin aracın geçtiğini, 30 bin aracın geçişi düşünüldüğünde yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlanacağını söyledi.

Binali Yıldırım, Konak Tüneli'ni inceledi!

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde yapımına başlanan Konak Tüneli’nde incelemelerde bulundu. Yıldırım, tüneli kullanan araçların sürücüleriyle sohbet etti.

Konak Tüneli plana işlenmedi mi?

İzmir'in merkezinde trafik sorununu büyük ölçüde çözeceği iddia edilen Konak Tüneli sonunda açıldı. 150 milyon lirayla ihaleye çıkılan ama 310 milyon lira harcanan tünel, araç trafiğini ne kadar rahatlatacak onu zamanla göreceğiz.

Konak tünelleri açıldı, yaya trafiği karıştı!

İzmir’de, kent içi trafiği rahatlatması için yapılan ve Başbakan Davutoğlu’nun açtığı Konak tünellerinde, üst geçidin açılışa yetişmemesi nedeniyle Konak’ta yayalar için tam bir karmaşa yaşandı.

İzmir Konak tünel inşaatı Haberi

İzmir Konak tünel inşaatı

İzmir'in Büyük Mühendislik Yapıları JeI oteknik Sempozyumu" İzmir Mimarlık JL.Merkezi'nde gerçekleşti. 


TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan sempozyumun açılış konuşmasında İzmir Metrosu, Konak ve Sabuncubeli Tünelleri'nde yaşanan sorunlar ve yapılan ciddi keşif artışlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. 



2013'te tamamlanacaktı ama... 

Konak Tüneli'nin 2011'de başladığını belirten Murathan, "Bu projenin bitiş tarihi 2013 yılıydı. Henüz tamamlanmadı. 150 milyon keşif bedeli var. Harcama 250 milyon. Kesin olmamakla birlikte toplam 300 milyon TL'ye mal olacak'' dedi.


Milliyet...