09 / 05 / 2024

izmir konut fiyatının en çok arttığı ilçeler

izmir konut fiyatının en çok arttığı ilçeler

İzmir'de konut fiyatları en çok sanayileşmenin yoğun olduğu Aliağa ile kentin yoğunluğundan kaçanların buluştuğu Seferihisar'da arttı. Artış yüzde 33 ile İzmir ortalamasını ikiye katladı.

Konut fiyatlarını aç gözlü arsa sahipleri yükseltiyor! İşte inşaatta arsa sahibi ve müteahhit hesabı...

Şubat'ta konut fiyat artış hızı 4 sene sonra ilk kez enflasyondan geride kaldı. Ancak konut fiyatlarındaki yükseliş durmuyor. Peki neden? Ekonomist Aydın Binboğa, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o paylaşım ve detaylar...

Tebernüş Kireçci'den konut fiyat endeksi yorumu: Artış hızının yavaşlaması sizi yanıltmasın! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından, konut fiyat endeksindeki artışı değerlendirdi. Kireçci ''Artış hızının yavaşlaması sizi yanıltmasın'' dedi.

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

Ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin TL , konut yatırımının geri dönüş süresi 15 yıl oldu!

Endeksa verilerine göre,  Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 25 bin 111 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 15 yıl oldu.

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

Yüksek fiyatlı ilanlar konut piyasasının düşmesine engel oluyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut fiyat endeksinde düşüşlerin devam ettiğini ve gayrimenkul fiyatlarının gerilediğini söyleyerek ''Lakin birçok mal sahibi girdikleri yüksek fiyatlı ilanlar ile daha yüksek bir piyasa oluşturuyor'' dedi.

Türkiye'de konut fiyatının üst sınırı 10 milyon Türk Lirası'na yükseltilmeli

Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, tasarruf finansman sektörünün vatandaşları konut sahibi yapmaya devam ettiklerini kaydetti. İşte haberin detayları...

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç il Ankara, İzmir ve İstanbul oldu! 

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç şehir Türkiye'den oldu. Peki Türkiye'de konut fiyatları ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Konutta yeni gözde Batı Karadeniz oldu! Zonguldak-Bartın konut fiyat artışında zirvede! 

Pandemiden beri konut fiyat artışlarında zirveden düşmeyen Muğla ve Antalya bölgeleri, 6 Şubat depreminden sonra zirveyi Trakya’ya bırakmıştı. Karadeniz gazının karaya ulaşmasıyla Batı Karadeniz zirveye yerleşti. 

Türkiye'de ortalama konut satış fiyatı 2 milyon 358 bin 200 TL oldu! Konut satın alınabilirlik endeksi yüzde 23,4 azaldı

Türkiye Konut Satın Alınabilirlik Endeksi'ne göre Türkiye genelinde Nisan 2023 sonu itibariyle konut satış fiyatları bir önceki aya göre yüzde 6, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 131 yükseldi. İşte ayrıntılar...

ABD'de konut fiyatlarının artış hızı yavaşlıyor!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, bu yılın Ocak ayında yıllık bazda yüzde 3,8 arttı ve önceki aylara kıyasla yavaşlama kaydetti.

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları ocak ayında yüzde 6,9 oranında yükselirken son 6 yılda 7 kat arttı. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede yer aldı.

İngiltere'de konut fiyatlarında sınırlı artış!

İngiliz emlak şirketi Rightmove tarafından yapılan açıklamada İngiltere’de ortalama konut fiyatının Şubat ayında önceki aya göre sadece 14 sterlin artış kaydettiği belirtildi.

izmir konut fiyatının en çok arttığı ilçeler Haberi

izmir konut fiyatının en çok arttığı ilçeler


İzmir'de konut fiyatları en çok sanayileşmenin yoğun olduğu Aliağa ile kentin yoğunluğundan kaçanların buluştuğu Seferihisar'da arttı. Artış yüzde 33 ile İzmir ortalamasını ikiye katladı. Ülke genelinde gayrimenkul firmaları ve internet sitelerinin yaptığı araştırmaya göre İzmir'de yıllık konut fiyat artışında Aliağa ve Seferihisar yüzde 33'lük artışla liderliğe oturdu.

Kent genelinde ise Aralık 2015-Aralık 2016 arasında konut fiyatları ortalama yüzde 14 yükseldi. İzmir'de ortalama metrekare fiyatı 2 bin 419 lira oldu.

Son yıllarda Aliağa'da sanayileşme sonucu artan nüfus, emlak fiyatlarının artmasına neden oldu. Özellikle Petkim, Nemrut liman inşaatları ile Menemen Serbest Bölgesi'ndeki yatırımlar Aliağa'ya olan ilgiyi artırdı. Bölgede ortaya çıkan konut açığı da fiyatların yükselmesinden en önemli etken oldu.

Dev yatırımlarla birlikte göç alan Aliağa'da nüfusun hızla yoğunlaştığını kaydeden Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan...