07 / 05 / 2024

izmir kül depoları durdurma kararı

izmir kül depoları durdurma kararı

DANIŞTAY İdari Dava Daireleri Kurulu, İzmir'in Aliağa ile Foça ilçelerindeki termik santral kül ve cüruf depolama sahasının faaliyetinin durdurulmasına karar verdi.

İzmir trafiğini rahatlatacak Buca Metrosu geliyor! Temelini Kılıçdaroğlu atacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin imzasıyla hayata geçirilecek olan Buca Metrosu’nun temeli 14 Şubat 2022 Pazartesi günü atılacak. Düzenlenecek temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılacak.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'deki emsal artışı talebine ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmirli depremzeler ve kentsel dönüşüm için Dünya Bankası’dan sağlanan fakat Hazine tarafından onaylanmayan krediyle ilgili konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'deki deprem konutlarına ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, afetzedelerin bütün zararlarının, devlet tarafından karşılanması gerektiğine dikkat çekti, bu konuda kanun tekliflerinin olduğunu belirtti. 

Sevda Erdan Kılıç'tan İzmir kentsel dönüşüm kredisinin onaylanmamasına tepki!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremde hasar gören binaların dönüşümü için Dünya Bankası'ndan aldığı düşük faizli krediyi henüz onaylamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepkilerini dile getirdi. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İzmir deprem konutları çağrısı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde konutları yıkılan vatandaşlarla görüştü. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kentsel dönüşüm çağrısında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir Örnekköy imar açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesinin yaptığı imar değişikliğine tepki gösteren vatandaşlarla Cumhuriyet Mahallesi'nde görüştü.

Kılıçlar'dan İzmir'e 1.215 konut geliyor!

Kılıçlar Dış Ticaret Metal Maden Enerji Sanayi Anonim Şirketi, İzmir Bornova'da 3 yeni konut projesi inşa edecek. İzmir'e toplamda 1.215 konut kazandıracak firma daireleri 2020'de teslim edecek..

İzmir Torbalı'da tarihi evler yıkılıyor!

Torbalı Mallesindeki tarihi evler tek tek yıkılıyor. Yerlerine ise lüks daireler yapılıyor. Bir kaç yıl içerisinde tarihi evlerin sayısı neredeyse bitmiş olacak.

İzmir'deki TRT blokları yıkılıyor!

İzmir'in Konak ilçesi Kahramanlar semtinde, 26 yıldır atıl halde bekleyen TRT blokları yıkılıyor. Yıkım işlemlerinin ardından boş kalan 13 bin metrekarelik alanın yüzde 30'luk bölümü, yeşil alan olarak parka dönüştürülecek.

İzmir Torbalı'da kerpiç evler yıkılıyor!

Her geçen gün yüzlerce binanın yükseldiği Torbalı'da müteahhitler şehir merkezinde boş arsa bulabilmek için birbiri ile yarışıyor. Boş arsa bulamayınca müstakil ve kerpiç evler tek tek yıkılıyor.

TOKİ İzmir Kınık 271 konut ihalesi 26 Eylül'de!

Başbakanlık Toplu konut İdaresi Başkanlığı İzmir İli Kınık İlçesi'nde 271 adet yeni konut hayata geçirecek. TOKİ İzmir Kınık 271 konut ihalesi 26 Eylül'de yapılacak.

Danıştay'dan İzmir'deki kül depolarına durdurma kararı!

DANIŞTAY İdari Dava Daireleri Kurulu, İzmir'in Aliağa ile Foça ilçelerindeki termik santral kül ve cüruf depolama sahasının faaliyetinin durdurulmasına karar verdi.

İzmir Kılıçreis Parkı yenilenecek!

Konak Belediyesi, Hatay Semti’ndeki Kılıçreis Parkı’nı Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi miniklerin fikirleri ışığında hazırlanan proje ile yepyeni bir görünüme kavuşturacak.

izmir kül depoları durdurma kararı Haberi

izmir kül depoları durdurma kararı

Kararda, söz konusu alanın kül ve cüruf depolama alanı olarak belirlenmesinin 3573 sayılı Zeytincilik Kanununa aykırı olduğu vurgulanarak, bu yasaya göre, zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede zeytinyağı fabrikası hariç, zeytinliklerin gelişimine mani olacak kimyevi atık bırakan, toz ve duman çıkaran tesis yapılamayacağı bildirildi. 

Depolama faaliyetinin, modern teknolojiye uygun olmasının anılan yasa hükümlerine aykırılığı ortadan kaldırmadığının da altı çizilen kararda uygulamanın şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uymadığı belirtildi. 


KARAR DERHAL UYGULANMALI

Karşıyaka ve Foça Belediyesi Avukatı Enis Diııçer, Anayasa gereği, yürütmeyi durdurma kararının gecikmeksizin uygulanması gerektiğini belirtti. Dinçer, "2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'na göre, "Kararın idareye tebliğinden itibaren otuz gün içinde uygulanması zorunlu" diye konuştu. İzmir Barosu da mahkeme kararının uygulanması için harekete geçti....