29 / 04 / 2024

İzmir Kurtuluş Mahallesi

İzmir Kurtuluş Mahallesi

İzmir’in ilk yerleşim yerlerinden biri olan Agora antik kentinin bitişiğindeki Kurtuluş Mahallesi adını İzmir’in özgürlük mücadelesinden aldı.

İzmir Ege Mahallesi'ndeki dev dönüşüm projesinin temeli atıldı! 706 konutluk yeni proje!

İzmir Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin 1. etabının temeli atıldı. Yaptığı açıklamada kentsel dönüşüme bakış açısı farkına değinen Başkan Tunç Soyer, “Onların geçer akçesi rant. Bizim geçer akçemiz hak!” diye konuştu.

O ilde ticari ve konut imarlı arsa satılacak! Arsa yatırımı yapmak isteyenler dikkat!

Manisa İli Soma Belediyesi İnşaat Maden Tarım Gıda Sağlık Emlak Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Manisa Soma Kurtuluş Mahallesi'nde yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı.

Divan Residence'la İzmir'e 422 yeni konut geliyor!

Teknik Yapı tarafından İzmir Ege Mahallesi'nde hayata geçirilen Divan Residence'ta satışlar başladı. İşte Teknik Yapı Divan Residence detayları...

İzmir Örnekköy Mahallesi 5. Etap ihalesi 1 Eylül'de! Bedeli dudak uçuklattı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı 5. Etap'ın ihale tarihini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Şanlıurfa Birecik'te 94.7 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Şanlıurfa İli Birecik Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Birecik Kurtuluş Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale edecek. İhale 30 Kasım 2021 tarihinde yapılacak.

Uşak Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Uşak Merkez Kurtuluş Mahallesi Millet Bahçesi ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Uşak Merkez Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Uşak Merkez Kurtuluş Mahallesi Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın saat 14:00'te gerçekleştirecek.

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 

İzmir Çeşme Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde imar planlarında 'ticaret-turizm-konut' olarak işli olan yaklaşık 5 bin metrekare taşınmazı meclis kararıyla 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirdi. Söz konusu imar planları yargıya taşındı. 

Gaziantep'te 12.1 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Kurtuluş Mahallesi'nde yer alan 2 adet gayrimenkulü 12 milyon 54 bin 472 TL bedelle satışa çıkardı.

Mersin Silifke'de 26.9 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Mersin İli Silifke Belediye Başkanlığı, Mersin Silifke Kurtuluş Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 26 milyon 900 bin TL bedelle satışa çıkardı.

İzmir Sakarya Mahallesi'ndeki tarihi binalar yıkılıyor!

İzmir'de son günlerde yaşanan sağanak yağmur nedeniyle Sakarya Mahallesi'nde birkaç tarihi yapı yıkıldı. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Orhan Beşikçi bugünkü köşe yazısında bu yıkımları kaleme aldı. 

TOKİ Osmaniye 59 konut ihalesi bugün!

Osmaniye İli, Merkez İlçesi, Kurtuluş Mahallesi Jandarma Komutanlığı 59 Adet Konut (Lojman) İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Osmaniye 59 konut ihalesi yarın!

Osmaniye İli, Merkez İlçesi, Kurtuluş Mahallesi Jandarma Komutanlığı 59 Adet Konut (Lojman) İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

İzmir Kurtuluş Mahallesi Haberi

İzmir Kurtuluş Mahallesi

Tarihin izlerini taşıyan Kurtuluş Mahallesi, Basmane bölgesindeki birçok semt gibi bakımsız ve yıkılmaya yüz tutmuş binalarıyla dikkat çekiyor

İzmir'in en eski mahallelerinden olan Anafartalar Caddesi üzerindeki Kurtuluş Mahallesi daha önce Dönertaş'ta bulunan Hatuniye Camii nedeniyle Hatuniye Mahallesi olarak biliniyordu. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Yahudi Mahallesi olarak bilinen mahallede, İzmir'in kurtuluşundan önce çok sayıda Yunanlı yaşıyordu. 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtuluşunun ardından Yunanlılar bölgeden ayrılırken, Musevi aileler yaşamayı sürdürdü. Musevilerden kalma aile evlerinin bulunduğu Namazgah, Tilkilik olarak da geçen mahallede, Cumhuriyetin ilk kurulduğu dönemlerde Afyon, Akseki, Konya ve Kula yöresinden gelen vatandaşlar yaşıyordu. 1955 yılında başlayan yoğun göçle birlikte Kadifekale'nin etekleri olan mahallede Mardinliler çoğunluğu oluşturdu.


Resmi geçit törenleri


Basmane'den Kemeraltı'na oradan da Konak Meydanı'ndaki Hükümet Konağı'na uzayan tarihin izlerini taşıyan Anafartalar Caddesi'nin bulunduğu...