08 / 07 / 2024

İzmir Mavişehirde imar planı değişti

İzmir Mavişehirde imar planı değişti

İzmir’in en değerli bölgesi Mavişehir’e el atan AKP’li müteahhit Mehmet Cengiz için imar planları değiştirildi, arsalar birleştirildi.

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

İzmir Mavişehir'de emlak vergisi isyanı!

İzmir Mavişehir'de yaşayan vatandaşlar emlak vergisinin yüksek olduğunu belirterek tepki gösterdi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında bölgedeki emlak vergilerini kaleme aldı.

İzmir'de büyük deprem bekleniyor mu?

İzmir'de dün peş peşe meydana gelen depremler vatandaşları tedirgin etti. İzmir sakinleri, şehirde büyük bir deprem beklenip beklenmediğini merak etmeye başladı. Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, konuya ilişkin açıklamalar yaptı.

Tunç Soyer'den Mavişehir'deki sit alanının devrine tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir'de 1. Derece Doğa Sit kapsamında kalan Gediz Deltası'nın bir parçası olan ve imar planlarında Rekreasyon Alanı ve Açık Spor Tesisi Alanı olarak belirlenen bölgenin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışının yapılmasını de

İzmir'deki imar çalışmaları meclis gündeminde!

Bakanlığın İzmir ilini kapsayan imar çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nihat Zeybekci: İzmir'in imar yönetmeliğine ihtiyacı var!

Katıldığı canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekci, İzmir için imar yönetmeliği çıkarılması gerektiğini söyledi.

Ankara-İzmir Mavi Tren projesi mecliste!

Eskişehir kırsal alanlarında ulaşım sıkıntısı sonucu göçlerin artmasına ve Ankara-İzmir Mavi Tren projesinin Eskişehir'de hangi duraklardan geçeceğine ilişkin yazılı soru önergesi hazırlandı..

Portmarin Mavişehir'de 3,5 milyon TL'ye! Yeni proje!

İzmir Mavişehir mevkiinde hayata geçirilen Portmarin Mavişehir projesinde 117 daire yer alıyor. Fiyatların 3,5 milyon TL'den başladığı proje Katal İnşaat imzasını taşıyor. 

Livin İzmir Mavişehir fiyatları Şubat 2018!

Livin İzmir Mavişehir fiyatları 630 bin TL'den başlıyor. Projenin ilk etabında 366 konut ve 33 ticari birim bulunuyor. 

İzmir Mavişehir imar planına üç belediyeden itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mavişehir'de imar planı değişikliği hazırlığına karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli ve Karşıyaka belediyeleri olumsuz görüşlerini Bakanlık'a gönderdi.

Aziz Kocaoğlu'ndan Mavişehir tartışmasına 10 soru ile cevap!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemi Mavişehir’deki imar sorunu oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankasının yaptığı açıklamaya 10 adet soru ile cevap verdi.

İller Bankası ve Çevre Şehircilik'ten Aziz Kocaoğlu'na yanıt!

İzmir Mavişehir’de açık spor alanı olarak görünen 115 dönümlük iki ayrı araziye Bakanlıktan imar izninin çıkmasını eleştiren Aziz Kocaoğlu'na İller Bankası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Aziz Kocaoğlu: İzmir’i İstanbul’a benzetmeyin!

İzmir Mavişehir’de açık spor alanı olarak görünen 115 dönümlük iki ayrı araziye Bakanlıktan imar izninin çıkması Başkan Aziz Kocaoğlu’nu isyan ettirdi. Başkan Kocaoğlu ‘Yazıktır bu kente’ diyerek tepkisini gösterdi.

İzmir Mavişehirde imar planı değişti Haberi

İzmir Mavişehirde imar planı değişti

İşadamı Mehmet Cengiz, gözünü şimdi de İzmir’e dikti. Cengiz İnşaat, İzmir’in gayrimenkul değeri en yüksek yerlerinden olan Karşıyaka’nın Mavişehir Mahallesi’ndeki arsaları ele geçirdi. Şirket, mahalledeki dokuz adada toplam büyüklüğü 800 bin metrekareyi aşan arsaları, TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün açtığı ihalelerde çok uygun rakamlar ile satın aldı. Ardından büyük avantajlar sağlayan imar planı değişiklikleri geldi.


YEŞİL ALANA YAPILAŞMA İZNİ VERİLDİ


Buna en çarpıcı örnek deniz kenarındaki 25721 ve 25703 no’lu ada parsellerinde göze çarptı. Cengiz İnşaat önce 25703 parsel numaralı 20 bin 555 metrekarelik zemini bataklık olan arsayı Ceylan İnşaat’tan 1 Milyon TL’ye satın aldı. Daha sonra sıra yan taraftaki 23 bin 113 metrekarelik 25721 numaralı parsele geldi. Ancak bir pürüz vardı, burası imar planına göre yeşil alandı ve en...