07 / 07 / 2024

izmir meles deresi

izmir meles deresi

İZMİR’deki Meles Deresi’nin zemininin 13 bin metrekaresini geçen yıl betonlayan İZSU, kalan 17 bin metrekarelik bölümde de betonlama çalışmalarına başladı.

Meles'in zemini kokuya karşı betonla kaplandı!

İZSU Genel Müdürlüğü, kıyısında Homeros’un yaşadığı Meles deresinde dönem dönem ortaya çıkan kokunun kalıcı olarak giderilmesi için balçık zemini betonladı. Aziz Kocaoğlu, üç ay önce bataklık olan Meles’de yürüyüş yaptı.

İzmir Meles Deresi bataklık halinden kurtuldu!

İZSU Genel Müdürlüğü, kıyısında Homeros’un yaşadığı Meles deresinde dönem dönem ortaya çıkan kokunun kalıcı olarak giderilmesi için balçık zemini betonladı. Aziz Kocaoğlu, üç ay önce bataklık olan Meles’de yürüyüş yaptı.

Meles deresine tarihi dokunuş!

İZSU Genel Müdürlüğü, Meles deresinde dönem dönem ortaya çıkan kokunun kalıcı olarak giderilmesi için balçık zemini betonladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üç ay önce bataklık olan Meles’de yürüyüş yaptı.

Konak Tramvayı Gazi Bulvarı çalışmaları 18 Eylül'de tamamlanacak!

Konak Tramvayı'nın imalat çalışmaları kapsamında bir kritik eşik daha aşılıyor. Şehitler Caddesi güzergahında yer alan Meles deresi üzerindeki karayolu köprüsünün inşaatı tamamlanıyor.

İzmir Bostanlı Deresi'ne çelik köprü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvayı güzergahındaki Bostanlı Deresi üzerinde hayata geçirdiği 37 metrelik köprünün montajını üç gün gibi kısa bir sürede tamamladı.

İzmir Konak'taki Meles Köprüsü yıkıldı!

İzmir Konak tramvayı inşaatı kapsamında Alsancak Şehitler Caddesi'ndeki Meles Köprüsü yıkıldı. İZSU'dan yapılan açıklamaya göre yeni köprü tramvay ve taşıt trafiğini taşıyabilecek güvenlikte inşaa edilecek.

İzmir trafiği Meles'teki köprü çalışmaları nedeniyle kapatıldı!

Konak ve Karşıyaka tramvayları güzergahlarında yeralan Bostanlı köprüsü ve Şehitler Caddesi'ndeki Meles köprüsüne yönelik çalışma için trafik akışını kamuoyunu bilgilendirmeden değiştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, gecikmeli olarak açıklama yaptı.

Yenikent Deresi Islah ve Çevre Düzenleme projesine başlandı!

Söke Belediyesi, yıllardır özlemle beklenen dev proje için harekete geçti. Yenikent Deresi Islahı Taşkın Rusubat Kontrolü Projesi çalışmaları başladı. Yenikent Deresi içinde temizlik çalışmaları yapılıyor.

Söke Yenikent Deresi ıslah ediliyor!

Söke Belediyesi, yıllardır özlemle beklenen dev proje için harekete geçti. Proje kapsamında Yenikent Deresi temizlenip, istinat duvarı içine alınacak, çevre düzenleme çalışmalarıyla mesire alanları oluşturulacak.

Bursa Kirmasti Deresi ıslah ediliyor!

Mustafakemalpaşa’nın can damarı olan Kirmasti Deresi’nin görselliği, ihale aşamasına gelen Kule Kafe Restoran Projesi ile bir bütün olabilmesi için gün yüzüne çıkartılıyor.

İskendurun Kaplan Deresi sorunu ne zaman çözülecek?

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Karayılan ile Demir Çelik sitelerini birbirine bağlayan Kaplan Deresi üzerinde incelemelerde bulundu.

Manisa Yeregiren Deresi ıslah edildi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Köprübaşı ilçesinde bulunan Yeregiren Deresi’nde temizlik ve ıslah çalışması gerçekleştirdi. Yaklaşık 800 metre uzunluğunda olan ve 8 bin metreküp malzeme kazılarak gerçekleştirilen dere ıslah çalışması, Köprübaşılıları memnu

Ayamama Deresi’ndeki ıslah çalışmaları 5 bin 400 metreyi aştı!

Yedi ilçeden geçerek Marmara Denizi’ne dökülen, son yıllarda taşkınlarla çevreye büyük zarar veren Ayamama Deresi’ndeki ıslah çalışmaları, 5 bin 400 metreyi aştı. İSKİ, dere güzergâhını düzelterek sel riskini bitirmeyi amaçlıyor

Gölcük Asar Deresi yol yapım ihalesi gerçekleşti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak olan Gölcük Asar Deresi yol yapım ihalesi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ihale kapsamında 4 kilometrelik yol ile istinat duvarı yapılacak...

Gölcük Asar Deresi'ne yol yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Gölcük Asar Deresi yol yapım ihalesi gerçekleştirildi, ihale kapsamında 4 kilometrelik yol, istinat duvarı, 2 adet köprü ve dere ıslahı yapılacak.

Gölcük Asar Deresi yol yapım ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Gölcük Asar Deresi yol yapım ihalesi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ihale kapsamında 4 kilometrelik yol ile istinat duvarı yapılacak. Proje kapsamında 2 adet köprü ve dere ıslah imalatları da yapılaca

izmir meles deresi Haberi

izmir meles deresi

Çalışmalar, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmaması ve rahatlıkla temizlenebilmesi için büyük önem taşıyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinde önemli bir yeri olan ve ünlü ozan Homeros’un kıyısında yaşadığı Meles Deresi’ndeki iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor. Geçen yıl Sümerbank Köprüsü ile viyadük ayakları arasında kalan kısımda 13 bin metrekarelik balçık zemini betonla kaplayan İZSU, şimdi de viyadük ayakları ile DLH binaları arasında kalan 17 bin metrekarelik bölümde betonlama çalışmalarına başladı. Çalışmalar, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmaması ve iş makineleri ile daha kısa sürede temizlenebilmesi için yürütülüyor. Böylelikle 3 ay süren rutin temizlik çalışmalarının çok daha kısa sürede tamamlanacağı belirtildi. Yağışlı dönemin ardından Mayıs ayında Meles ve Arap derelerinde temizlik çalışmalarına başlayan...