15 / 05 / 2024

İzmir Mestanlı Cami açılış

İzmir Mestanlı Cami açılış

Menderes Belediyesi tarafından yaptırılan Mestanlı Cami, Kurban Bayramı’nın ilk günü bayram namazıyla birlikte ilçe halkının ibadetine açılacak. Bülent Soylu’nun da katılacağı bayram namazıyla birlikte caminin açılışı yapılacak.

İzmir Ulu Cami'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

Ege Bölgesi'nin en büyük camisi olan Ulu Cami inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı. İzmir Konak'ta inşa edilen camide 15 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek.

İzmir'e 15 bin kişilik cami inşa ediliyor!

Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından inşaatına İzmir'de inşa edilen cami, 43 metre kubbe genişliğinin yanı sıra 92 metre uzunluğunda 4 minareye sahip olacak.

İzmir Narlıdere cami alanı imar planı askıda!

İzmir Narlıdere İlçesi, 2. İnönü Mahallesi, 8137 ada, 1 parselin batısında Cami Alanı belirlenmesine yönelik imar planı değişikliği askıda...

Karşıyaka Şemikler cami alanı imar planı askıda!

İzmir Karşıyaka İlçesi, Şemikler Mahallesi ‘Cami’’ olarak planlanmasına yönelik İzmir Müftülüğü tarafından sunulan imar planı askıya çıktı...

Kemeraltı'ndaki Başdurak Cami turizme kazandırılacak!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç, “Kemeraltı'ndaki Başdurak Cami projesine baş koyduk. Bu camiyi restore edip turizme kazandıracağız" dedi.

İzmir Konak cami projesi imar planı askıda!

İzmir Konak İlçesi, Çınarlı Mahallesi, mülkiyeti hazineye ait Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis işlemleri gerçekleştirilmiş olan arsada yapılacak olan Cami Projesi için imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Buca'daki 40 cami onarılacak!

İzmir'in Buca ilçesinde '40 gün, 40 gece, 40 cami' projesi kapsamında vatandaşların ibadetlerini daha rahat ve bakımlı ortamlarda yapabilmeleri için ilçe genelindeki 83 caminin 40'ında bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılacak.

İzmir Konak'ta kaçak cami misafirhanesi yıkıldı!

İzmir Konak'ta belediyeden alınan onayla inşaatı tamamlanan 6 katlı apartmanın girişi, imar kayıtlarına göre yol görünmesine rağmen kaçak yapılmış cami misafirhanesi

İzmir'e Ulu Cami geliyor!

İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül, İzmir'e Selimiye Cami Modeli'nde bir cami yapılacağını açıkladı. Gül İzmir'in sembol camilerinden biri olacak ibadethanenin adı Ulu Cami olacak" dedi.

İzmir Çiğli Balatçık cami imar planı askıda!

İzmir Çiğli İlçesi, Balatçık Mahallesi, 22477 ada 1 nolu parselin bir kısmının 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planında ‘‘İbadet Alanı’’ olarak, 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planında ‘‘Cami’’ olarak planlanmasına yönelik imar planı değişikliği askıda...

İzmir Mestanlı Cami 24 Eylül'de açılacak!

Menderes Belediyesi tarafından yaptırılan Mestanlı Cami, Kurban Bayramı’nın ilk günü bayram namazıyla birlikte ilçe halkının ibadetine açılacak. Bülent Soylu’nun da katılacağı bayram namazıyla birlikte caminin açılışı yapılacak.

İzmir Urla'da Hacı Turhan Kaptan Cami restorasyonu yaptırılacak!

İzmir Urla'da Hacı Turhan Kaptan Cami restorasyonu ve çevre düzenleme işi yaptırılacak...

Mimarlar 80 yıldır cami projesi çizmiyor!

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez “80 yıl boyunca mimarlarımızın cami projeleri çizmediğini” söyledi. Nedenini şöyle açıkladı: “Küsmüşlerdi...”

İzmir Mestanlı Cami açılış Haberi

İzmir Mestanlı Cami açılış

Menderes Belediyesi tarafından yaptırılan Mestanlı Cami, Kurban Bayramı’nın ilk günü bayram namazıyla birlikte ilçe halkının ibadetine açılacak.

Menderes Belediyesi tarafından Gazipaşa Mahallesinde yaptırılan Mestanlı Cami’nde inşa çalışması sona erdi. Modern şekilde tasarlanan ve bölgenin ihtiyacını karşılayacak cami Kurban Bayramı’nın ilk günü ibadete açılacak. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun da katılacağı bayram namazıyla birlikte caminin açılışı yapılacak.


BÖLGEYE HİTAP EDECEK

Modern mimarisiyle dikkat çeken cami bir buçuk yıllık sürede tamamlandı. 378 metrekare kapalı, 725 metrekare açık alandan oluşan Mestanlı Cami, abdesthane, tuvalet, gasilhane, kadınlar için özel bölüm ve avludan oluşuyor.


HERKES DAVETLİ

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Gazipaşa Mahallemizin bir eksiği olan camimiz yapılan çalışma sonunda ilçemize kazandırıldı. Vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda inşası yapılan camimizi Kurban Bayramı’na yetiştirmenin de ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz. Camimiz bayram namazıyla birlikte...