10 / 05 / 2024

izmir St. John Kilisesi restore ediliyor

izmir St. John Kilisesi restore ediliyor

Selçuk ilçesine bağlı, turistlerin uğrak yeri Şirince Mahallesindeki St. John Kilisesinin restorasyonuyla ilgili 24 Şubat'ta ihaleye çıkılacağı bildirildi. St. John Kilisesi'nin restorasyonuna önümüzdeki günlerde başlanacak.

New York'taki St. John the Divine Katedrali hastane oluyor!

ABD'de koronavirüs salgını etkilerini günden güne artırıyor. New York'taki St. John the Divine Katedrali'nin 56 yataklı bir hastaneye çevrilmesine karar verildi...

İzmir Kemeraltı'nın üstü 2007'den beri kapatılmayı bekliyor!

Tarihi Çarşılar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Kaya, "Kemeraltı'nın üstünün kapanması projesi 2007'den beri var, hayata geçemiyor. Çünkü altyapı sorunu var." dedi

İzmir Konak Meydanı'ndaki yaya üst geçitinin gövde montajı tamamlandı!

İzmir Konak Meydanı'ndaki yaya üst geçitinin 50 metre uzunluğundaki gövdesinin montajı yapıldı. Montaj için malzemeler İzmit'ten geldi.

İzmir Konak'ta yayalara üst geçit yapılıyor!

İZMİR Konak'ta yayaların geçişini kolaylaştıracak yaya üst geçidinin montajına başlandı. Geçidin en önemli özelliği, 150 ton ağırlığında 50 metre uzunluğundaki gövdesi.

Şirince St. John Kilisesi'ndeki restorasyonda sona gelindi!

Birçok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan ve ünü tüm dünyaya yayılmış Selçuk'a bağlı Şirince mahallesinde bulunan St. John Kilisesi restorasyon çalışmasında sona geliniyor.

John Nelson: İstanbul'un finans merkezi olma şansı var!

Lloyd’s Başkanı John Nelson, İstanbul’un üstün bir bölgesel merkez ve küresel çapta etkili bir finans merkezi olma şansının olduğunu ancak bunun gerçeğe dönüşebilmesi için de piyasalarının uluslararası bir yapı kazanmasının şart olduğunu dile getirdi.

İzmir Büyükşehir'den yeni üst geçit!

İZBAN Torbalı hattının 6 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek açılış günü için son hazırlıklar yapılırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen istek üzerine hat üzerindeki yaya üst geçitlerine bir yenisini daha ekliyor.

İzmir Konak 19 Mayıs Mahallesi'ndeki yaya üst geçidi yenilenecek mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerdeki yaya üst geçitlerini yenilerken, Konak 19 Mayıs Mahallesi'ndeki yaya üst geçidinin kaderine terk edildiğini belirten vatandaşlar, 30- 40 yıldır kullandıkları yaya üst geçidinin yenilenmemesine tepki gösterdi.

İzmir Menemen'de halk üst geçit istiyor!

İzmir'in Menemen ilçesi girişindeki İlçe Jandarma Komutanlığı önünde üst geçit bulunmaması yolun karşısına geçmek isteyen vatandaşları ölüm tehlikesi ile karşı karşıya getiriyor.

İzmir Konak'a rampalı yaya üst geçidi yapılacak!

Konak'a yapılması planlanan yaya üst geçidinde taslak projeye İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onay geldi.

Şirince St. John Kilisesi restore ediliyor!

Selçuk ilçesindeki Şirince St. John Kilisesi'nin çökmüş haldeki kubbe bölümünün özgün malzeme ve teknik çalışmayla aslına uygun olarak restorasyonunun tamamlandığı, iç bölümdeki çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Bursa’daki 700 yıllık kilise 1 milyon dolara satışta!

Bursa Mudanya'da 13’üncü yüzyılın sonlarında yaptırıldığı tahmin edilen, mübadele sonucu özel mülkiyete alınan St.John Kilisesi, sahibi tarafından 1 milyon dolara satışa çıkarıldı. İşte ayrıntılar...

Şirince St. John Kilisesi restore edilecek!

Selçuk ilçesine bağlı, turistlerin uğrak yeri Şirince Mahallesindeki St. John Kilisesinin restorasyonuyla ilgili 24 Şubat'ta ihaleye çıkılacağı bildirildi. St. John Kilisesi'nin restorasyonuna önümüzdeki günlerde başlanacak.

izmir St. John Kilisesi restore ediliyor Haberi

izmir St. John Kilisesi restore ediliyor

Selçuk ilçesine bağlı, turistlerin uğrak yeri Şirince Mahallesindeki St. John Kilisesinin restorasyonuyla ilgili 24 Şubat'ta ihaleye çıkılacağı bildirildi. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, açıklamasında Şirince St.  John Kilisesi için İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Selçuk Belediyesi ve İzmir Valiliği arasında yapılan protokol kapsamında, 24 Şubat'ta restorasyon yapım ihalesine çıkılacağını belirtti. 


Restorasyon giderlerinin, İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından alınan fon-la karşılanacağını aktaran Bakıcı, şunları ifade etti: "Birçok yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin uğrak yeri olan Şirincedeki St. John Kilisesi'nin restorasyonuna önümüzdeki günlerden başlayacağız. Hristiyan ve özellikle Katoliklerin çok sık ziyaret ettiği kilisenin, daha sağlıklı hal alması ve burada ibadet gerçekleştirebilmeleri, bizim için önemlidir. İnanç turizmi konusunda hızla ilerleyen kentimizin bu önemli alanlarında başlattığımız çalışmalarımızdan. İzmir Valiliği desteğiyle hızlı şekilde...