28 / 04 / 2024

Şirince St. John Kilisesi restore edilecek!

Şirince St. John Kilisesi restore edilecek!

Selçuk ilçesine bağlı, turistlerin uğrak yeri Şirince Mahallesindeki St. John Kilisesinin restorasyonuyla ilgili 24 Şubat'ta ihaleye çıkılacağı bildirildi. St. John Kilisesi'nin restorasyonuna önümüzdeki günlerde başlanacak.



Selçuk ilçesine bağlı, turistlerin uğrak yeri Şirince Mahallesindeki St. John Kilisesinin restorasyonuyla ilgili 24 Şubat'ta ihaleye çıkılacağı bildirildi. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, açıklamasında Şirince St.  John Kilisesi için  İzmir  Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Selçuk Belediyesi ve İzmir Valiliği arasında yapılan protokol kapsamında, 24 Şubat'ta restorasyon yapım ihalesine çıkılacağını belirtti. 


Restorasyon giderlerinin, İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından alınan fon-la karşılanacağını aktaran Bakıcı, şunları ifade etti: "Birçok yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin uğrak yeri olan Şirincedeki St. John Kilisesi'nin restorasyonuna önümüzdeki günlerden başlayacağız. Hristiyan ve özellikle Katoliklerin çok sık ziyaret ettiği kilisenin, daha sağlıklı hal alması ve burada ibadet gerçekleştirebilmeleri, bizim için önemlidir. İnanç turizmi konusunda hızla ilerleyen kentimizin bu önemli alanlarında başlattığımız çalışmalarımızdan. İzmir Valiliği desteğiyle hızlı şekilde sonuç alınacaktır" şeklinde konuştu.  Bakıcı, Şirince'de planlanan "Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi" için de yakın zamanda ihaleye çıkılacağına değinerek. projeyle tarihi Rum evleriyle iinlii Şiıince'nin tüm çarşı merkezinin yenileneceğini kaydetti. 


Ankara Başkent 


Geri Dön