05 / 05 / 2024

İzmir teleferiğindeki sorun

İzmir teleferiğindeki sorun

İZMİR'de sekiz yıl sonra yenilenen sistemiyle 31 Temmuz günü hizmete açılan Balçova Teleferiği'nde ilk gün saat 19.30'da yaşanan içinde yolcuların bulunduğu kabinler bir süre havada asılı kaldı.

Karabağlar dönüşüm projesine ilişkin 5 sorun mecliste!

İzmir Karabağlar'da riskli alan ilan edilen bölgelerin dönüşümü meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan dönüşüm hakkında 5 soru sordu..

İzmir Bayındır'da 11.5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir İli Bayındır İlçesi Elifli Mahallesi, Demiryolualtı mevkiinde yer alan tarla niteliğindeki gayrimenkul 11 milyon 586 bin 368 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Şehir içindeki sanayi siteleri taşınıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "sanayide milli atılım" sloganıyla şehirdeki sanayi sitelerinin dönüştürülmesine yönelik proje kapsamında, şehir içindeki sanayi sitelerinin taşınması için ilk başvuru Sivas'tan yapıldı.

İzmir Konak'ta 40 milyon TL'ye icadan satılık işyeri!

İzmir İli, Konak İlçesi, Mersinli Mahallesi'nde yer alan iki katlı depo niteliğindeki gayrimenkul 40 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İzmir'in kentsel dönüşüm sorunu çözülecek!

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Bilal Doğan, İzmir'in kentsel dönüşüm sorunlarına vurgu yaparak, "Bu sorun her boyutuyla Büyükşehir Belediyesini aşıyor. İşin içinden çıkamıyorlar" diye açıklama yaptı. 

Koleksiyon yurt içindeki 14. mağazasını Tekirdağ’da açtı!

Koleksiyon, Tekirdağ’daki fabrikasının yanına 1000 metrekarelik yeni bir mağaza açtı. Bu mağaza ile Koleksiyon, yurt içindeki 14’üncü mağazasını açmış oldu..

Malatya Yaygın Göleti inşaatına ilişkin 4 sorun TBMM'de!

Malatya Yaygın Göleti inşaatına ilişkin 4 sorun meclis gündemine taşındı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Van Sebze Hali bitişiğindeki dükkanlar kiralandı!

Van Büyükşehir Belediyesi, Şabaniye Mahallesi Sebze Hali bitişiğindeki 31 dükkanı kiraladı.

Sit alanlarına ilişkin 7 sorun mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, SİT alanlarının korunmasına ilişkin olarak Başbakan Yıldırım'a 7 soru sordu..

İzmir Dikili'de 4.2 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İzmir İli Dikili İlçesi Çandarlı Mahallesi Koru Mevkii'nde yer alan bir bodrum, bir zemin katlı bahçeli kargir ev niteliğindeki gayrimenkul 4 milyon 276 bin 168 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Foça'daki Fransız Tatil Köyü satışa çıkıyor!

İzmir Foça'da yer alan Fransız Tatil Köyü, bitişiğindeki orman arazisi ile birlikte özelleştiriliyor. Özelleştirilecek arazilerin toplam büyüklüğü 284 bin metrekare...

Yeni imar yönetmeliği sorun çıkarabilir!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Üyeleri, 1 Ekim'de yürürlüğe girecek Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin şehirlerin yatayda büyümesinden çok dikeyde büyümesine teşvik ettiğini söyledi.

İşte yeni imar yönetmeliğindeki konut ölçüleri!

1 Temmuz itibari ile yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği ile stüdyo daireler yasaklanıyor. İşte yeni imar yönetmeliğindeki konut ölçüleri..

İzmir teleferiğindeki sorun Haberi

İzmir teleferiğindeki sorun

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri kabinler arası otomatik mesafe düzenleyici devreye girmediği içini sistemin güvenliği için otomatik olarak kabinlerin bir süre asılı kaldığını, sorunun çözüldüğünü ve sistemin çalıştığını söyledi.


Büyükşehir Belediyesi'nin sekiz yıl sonra devreye aldığı Balçova Teleferik Tesisleri'nde İzmirlilerin taşındığı ilk gün yaşanan arıza üzdü. Teleferik'te 31 Temmuz Cuma günü saat 19.30'de yaşanan teknik arıza sonucu içinde yolcu da bulunan kabinler havada bir süre asılı kaldı. Kabinlerde bulunanlar ve istasyonlarda bekleyenler tedirgin oldu. Sorun çözüldükten sonra kabinlerdeki yolcular tahliye edildi. 


Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sistemin kabineler arasında mesafe daraldığında otomatik mesafe düzenleyicinin devreye girmesi gerektiğini ancak 31 Temmuz günün saat 19.30'da otomatik müdahalenin devreye girmediğini belirtti. Bu nedenle sistemin güvenliği için otomatik olarak kabin hareketlerinin durduğunu belirten Büyükşehir Belediye yetkilileri, kabinlerin 10...