05 / 05 / 2024

izmir tramvay ihaleleri

izmir tramvay ihaleleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 12.6 kilometrelik Üçkuyular-Halkapınar ve 9.7 kilometrelik Alaybey-Mavişehir tramvay hatlarının ihaleleri sonuçlandı. İhalenin vagonlarının Durmazlar Makina firması tarafından Bursa'da üretileceği açıklandı.

İzmir Çiğli Tramvay Hattı'nın yüzde 35'i tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli'de hayata geçirilen tramvay hattı projesinde tamamlanma oranı yüzde 35’e ulaştı.

İzmir Çiğli Tramvayı'nda ilk raylar döşendi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehir içi ulaşımda raylı sistem ağını güçlendirmek amacıyla inşaat çalışmalarına start verilen Çiğli Tramvayı’nda incelemeler yaptı. 

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

İzmir Çiğli tramvay projesinde sözleşme imzalandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı'nın yapımı için ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzaladı. Soyer, 14 istasyondan oluşan hattın iki yılda yapılacağını planladıklarını belirtti.

İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı’nın teklif ihalesi 20 Ekim'de. İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak 2 yılda tamamlanacak.

İzmir'de TOKİ'nin satışa çıkardığı arsaların ihaleleri meclis gündeminde!

İzmir'in bazı ilçelerindeki arsalar için TOKİ tarafından 23 Haziran 2020 tarihinde duyurulan satış ve kira ihaleleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Çiğli tramvay projesi onaylandı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir'deki Çiğli tramvay hattına onay verdi. Projenin ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi olacak... 

İzmir Konak Tramvayı'nda son durum ne?

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak Tramvayı'nda zorlu bir dönemece daha giriyor.

İzmir Konak Tramvayı çalışmalarında son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı'nda da çalışmalarını hızlandırdı. Şair Eşref Bulvarı'nda ikinci etap tamamlandı ve Lozan Meydanı'nı kapsayan 3. ve 4. etaplarının çalışmaları Perşembe günü başlıyor.

İzmir Konak Tramvayı'nda çalışmalar hızlandı!

Tramvay çalışmalarına son sürat devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak'taki tramvay çalışmalarını hızlandırırdı.

İzmir Konak Tramvayı'nda son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye kazandırılacak Konak Tramvayı'nda çalışmalar sürüyor. Proje kapsamında Şair Eşref Bulvarı’ndaki çalışmaların 1. etabı bitti.

Bilal Doğan'dan İzmir tramvay projesine eleştiri!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, tramvay projesini eleştirdi. Doğan, şu eleştirilerde bulundu:

İzmir'de tramvay çalışmaları hız kazanacak!

İzmirlileri toplu ulaşımda tramvay konforuyla tanıştıracak çalışmalar, okulların yarı yıl tatiline girmesiyle birlikte hız kazanacak.

izmir tramvay ihaleleri Haberi

izmir tramvay ihaleleri



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 12.6 kilometrelik Üçkuyular-Halkapınar ve 9.7 kilometrelik Alaybey-Mavişehir tramvay hatlarının ihaleleri sonuçlandı. Gülermak firmasının kazandığı ihalenin vagonlarının Durmazlar Makina firması tarafından Bursa'da üretileceği açıklandı. 


En düşük teklif

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleştirdiği Üçkuyular-Halkapınar ve Alaybey-Mavişehir tramvay hatlarının ihalesini, Kore, Çin, İspanyol, Ukrayna gibi yabancı ülke firmalarının da katıldığı ihalede en düşük teklifi yapım maliyeti için 182 milyon 144 bin 261 TL ve 38 vagon, yedek parça için 69 milyon 153 bin 255 euro teklifle Gülermak Ağır Sanayi ve İnşaat Taahhüt Firması kazandı. Firmanın, İstanbul, Ankara ve Eskişehir'de metro, tramvay ve raylı sistem projeleri yaptığı belirtildi. Gülermak firması tramvay ihalesine alt taşeron şirket olarak Bursa'da İpekböceği adlı tramvayları üreten Durmazlar Makina'yla birlikte girdi. İhalenin kazanılmasıyla birlikte İzmir'e de...