21 / 05 / 2024

izmir turizm verileri

izmir turizm verileri

İzmir'e gelen turist sayısında yüzde 31.5 düşüş yaşanırken Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İge Pırnar, bu düşüşün ardında uzun yıllardır yaşanan tanıtım ve markalaşamama sorunlarının yattığını kaydetti.

İzmir'e Ocak ayında 22 bin 213 yabancı turist geldi!

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, bu yılın ilk ayında, geçen yılın Ocak ayına göre yüzde 3.12'lik düşüş yaşandığını açıkladı. Düşüşte, deniz yoluyla girişte azalmanın etkili olduğu bildirildi

İzmir Karaburun'da konut ve turizm imarlı 2 arsa satılıyor! İhalesi Eylül'de! 

İzmir Karaburun Belediyesi, İzmir ili, Karaburun ilçesi, İskele Mahallesi'nde yer alan 2 adet konut ve turizm imarlı arsayı satıyor. Peki Karaburun'daki arsaların büyüklükleri kaç metrekare? Arsaların satış fiyatları ne kadar? 

İzmir Özdere Kesre Turizm Bölgesi çevre düzeni planı askıda!

İzmir Menderes İlçesi ( Kesre ) Mevkii Turizm Bölgesine ait 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıda...

İzmir Seferihisar Doğanbey Termal Turizm Merkezi imar planı askıda!

İzmir Seferihisar Doğanbey Termal Turizm Merkezi Gümüldür Kesimine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıda...

Yabancı turizm yöneticilerinden Fuar İzmir'e tam not!

Fuar İzmir’i ziyaret eden yabancı turizm yöneticileri, “Fuar İzmir’i” gezdi. İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Onur Fatih Gökçedağ’ın eşlik ettiği konuk turizmciler, Gaziemir’deki dev fuar kompleksine “tam not” verdi.

İzmir Turizm Ticaret Serbest Bölgesi canlanacak!

ESBAŞ ve ALSER'in protokol törenlerine katılan Bakan Zeybekci, Turizm Ticaret Serbest Bölgesi için 5 bakanın Ankara'da görüştüğünü dile getirdi, "En iyisini biz yapacağız" dedi

İzmir'de yazlık konut piyasası gelişti!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin İzmir'de gerçekleştirdiği yazlık konut piyasası araştırması, önde gelen turizm merkezlerinde ikincil konutların çevre verileri ve gelişimlerini analiz ederek yazlık ev piyasası fırsatları ve değerlerini açığa çıkarıyor.

İzmir'deki turizm yatırımlarının ön çalışmaları başlayacak!

Karşıyaka'nın turizm potansiyeli ve yeni turistik noktaları belirlenecek, gerekli fiziki yatırımlar için ön çalışmalar başlatılacak.

MNV Turizm İzmir'de otel yatırımına başladı!

İzmir’in önde gelen aile şirketleri arasında yer alan İzmir Mühendislik Şirketler Grubu bünyesindeki MNV Turizm A.Ş., İzmir Aliağa bölgesinde Hampton by Hilton markasıyla otel yatırımına başladı.

Veysel Eroğlu: İzmir'de Serbest Turizm Ticaret Merkezi kuracağız!

İzmir'i ihracat, turizm ve üretim alanında lider yapacak projeleri hayata geçireceklerini vurgulayan Veysel Eroğlu, "Serbest Turizm Ticaret Merkezi planlıyoruz. Coğrafyamız müsait ve potansiyelimiz var" dedi.

Güman Kızıltan: İzmir'e turizm teşviki verilmeli!

İzmir'in sorunlarını anlatan İzmir Kent Konseyi Başkanı Güman Kızıltan, İnciraltı, Kültürpark ve Fuar İzmir ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kızıltan İzmir'e turizm teşviğinin verilmesi gerektiğini savundu.

İzmir Turizm ödülleri sahiplerini buldu!

Turizm Haftası kapsamında düzenlenen Turizm Ödülleri töreni ve sezon açılışı Sabancı Kültür Sarayı'nda yapıldı. Törene Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy katıldı.

Wyndham Grand İzmir Özdilek yeşil yıldız belgesi aldı!

'Yeşil Yıldız' Belgesi alan turizm tesisleri Özdilek Wyndham Otel'inde düzenlenen akşam yemeğinde ödüllerini aldı.İzmir Valisi Mustafa Toprak yeşil yıldız belgesi alan Wyndham Grand izmir Özdilek'in ödülünü Genel Müdür Funda Çam'a takdim etti.

Turizm yatırımlarının merkezi Antalya oldu!

TURKİYE'de yapılmakta olan ve proje halindeki turizm yatırımların merkezi bu yıl da Antalya oldu. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği verileri açıkladı.

izmir turizm verileri Haberi

izmir turizm verileri


Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün geçtiğimiz Ağustos ayı verilerine göre, İzmir'e gelen turist sayısında yüzde 31.5 düşüş yaşanırken Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İge Pırnar, bu düşüşün ardında uzun yıllardır yaşanan tanıtım ve markalaşamama sorunlarının yattığını kaydetti. İzmir turizminin 4 aydır ortalama yüzde 6.5 düşüş trendi yaşandığını söyleyen Pırnar, "Kentin potansiyelini etkin olarak kullanabilmesi için acilen tanıtım çalışmalarına, sağlık, termal, kültür, müze, gastronomi turizmi gibi alanlarda kümelenme yaklaşımının benimsenmesi şart" dedi. Tanıtım çalışmalarının yetersiz olduğunun altını çizen Pırnar şunları söyledi: "Turiste sahip olduğu farklılığı vurgulayarak, kalite, dayanıklılık, performans benzeri bir fayda sunup 'yaşam boyu hatırlanacak bir tecrübe' ve 'eşsiz bir anı' sözü verilmesi gerekiyor. Ancak İzmir markasında yaşanılan karmaşa ve imaj, tanıtım çalışmalarındaki yetersizlik, dünyanın en önemli sektörleri...