23 / 07 / 2024

izmir yahudilerine verilen arsa

izmir yahudilerine verilen arsa

Vakıflar Meclisi, geçen günlerde Cumhuriyet tarihi boyunca "tüzel kişiliği" bulunmayan İzmir Musevi Cemaati'nin talebine "Evet" dedi. Ve böylece İzmir Yahudileri, İzmir Musevi Cemaati Vakfı adıyla tescillendi

İzmir'de yıkılmasına karar verilen okullar ve yapım durumları mecliste!

İzmir'de 2016-2019 yıllarında yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen okullar ve yapım durumları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'deki 45 katlı gökdelen için yapı ruhsatı davası!

İzmir'in Pasaport'ta tütün depoları ve alışveriş merkezinin olduğu alana yapılacak, 45 katlı, 250 metre yüksekliğindeki gökdelene Konak Belediyesi tarafından verilen yapı ruhsatının iptali için dava açıldı.

İzmir Körfez Geçiş Projesi ÇED Olumlu Kararı iptal edildi!

İzmir İdare Mahkemesi, İzmir Körfez Geçiş Projesi için verilen ÇED Olumlu Kararı'na karşı açılan davada raporu iptal etti.

Bolu'da yıkımına karar verilen yayla evleri meclis gündeminde!

Bolu'da İmar Kanunu kapsamında yıkımına karar verilen yayla evlerinin sayısı ve yıkım kriterleri meclis gündemine taşındı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Evora İzmir lokasyon!

Evora İzmir lokasyon bilgileri haberimizde yer alıyor. 1,090 adet daire, 37 ticari birim ve 121 odalı otele yer verilen proje Teknik Yapı ve Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı imzasını taşıyor. 

Folkart Vega İzmir'de 456 bin TL'ye 1+1!

Folkart Vega İzmir projesinde 1+1 daire fiyatları 456 bin TL'den başlıyor. 1+1'den 5+1'e kadar daire tiplerine yer verilen proje 4 bloktan meydana geliyor.

Ataşehir Modern İzmir satış ofisi!

1.094 daireden meydana gelen ve 1+1'den 4+1!e kadar tüm daire tiplerine yer verilen Ataşehir Modern İzmir satış ofisi ile iletişime geçerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz...

İmar barışı süresi için verilen yeni son tarih!

İmar barışı başvuru süresi 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecekti. Ancak vatandaşların beklediği imar barışı süre uzatımı kararı geldi. İşte imar barışı süresi için verilen yeni son tarih..

Güngören'de yıkım kararı verilen bina boşaltıldı!

İstanbul'un Güngören İlçesinde zemin kaymasıyla birlikte oluşan çatlaklar nedeniyle yıkım kararı verilen bina tahliye edildi.

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde Körfez Geçişi Projesi konuşuldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ağustos ayı ikinci oturumunda konuştu. Kocaoğlu, ÇED iptal davasında yürütmeyi durdurma kararı verilen Körfez Geçiş Projesi ile ilgili konuştu.

Gazze'nin yeniden imarı için verilen sözler tutulmadı!

"Gazze'nin Yeniden İmarı" konferansında 4 sene önce verilen yardım taahhütlerin yalnızca yüzde 37'si yerine getirildi

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı azaldı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,5 azalış kaydetti.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak-mart dönemine ilişkin yapı izin verilerini açıkladı. 

Dap İzmir fiyatları!

Dap İzmir fiyatları kata ve cepheye göre değişiklik gösteriyor.  707 konut ve ticari alanlara yer verilen proje İzmir'in  Bornova İlçesi'nde hayata geçiriliyor. 

izmir yahudilerine verilen arsa Haberi

izmir yahudilerine verilen arsa

Cemaatin yüz yıllık sorunu böylece çözümlenmiş oldu. Sırada 22 taşınmazın vakıf adına kaydedilmesi var. İzmir Havra sokakta bulunan Şalom, Giveret, Elgazi, Bikurholim, Beth İsrael ve Roşar sinagoglarının yanı sıra, yıkıntı halindeki 12 sinagog ve dört dükkan, artık vakfı malı olacak. Kararda şöyle denmiş: "İzmir Musevi Cemaatinin tasarrufundaki taşınmazların fermanla tahsis edildiği ve bu fermanın ise 1841'deki büyük yangında kaybolduğu bilinmektedir. Sonuç olarak, İzmir Musevi Cemaatinin Osmanlı döneminde devletçe kabul edilen bir hayır müessesesi olduğu sonucuna varılmıştır."

TÜRKLERİN VE YAHUDİLERİN KESİŞEN KADERİ

Olay beni çok ilgilendirdi. Yalnızca ülkemizdeki azınlıklar konusuyla ilgilendiğim için değil. Daha çok, yakın zamandaki İzmir seyahatimde o sokakları ve sinagogların bir bölümünü gezdiğim için... İzmir Kısa Film Festivali başkanı Nesim Bencoya, bizi Yahudi semtine götürmüştü. Ve 'kortigo' tarzı, avlulu...