04 / 05 / 2024

izmir yat limanları yetersiz mi

izmir yat limanları yetersiz mi

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği Başkam Mehmet İşler, Avrupa'da yat limanlarının yetersiz olduğunu belirterek, İzmir'in 3 limanı taşıyacak kapasitede olduğunu söyledi.

Oasis Marina Yeni Foça hizmete açıldı!

Türkiye'nin en yeni ve modern yat limanları arasında yer alan Oasis Marina Yeni Foça hizmete açıldı. İşte detaylar...

Kanal İstanbul'da yat limanları için arsa tahsisi teklifi!

AKP tarafından Meclis’e sunulan yeni ‘turizm torbası’nda, Kanal İstanbul’un turizm alanları için de uygulanabilecek hükümlerde ‘yat limanları’ için arsa tahsisine yer verildi. 

İzmir yatırımcısına kazandırıyor!

İzmir, son dönemlerde adından çok söz ettiren metropollerin başında geliyor. İzmir, Knight Frank'in geçen ay açıkladığı Global Residential Cities lndex'te de ikinci sırada yerini aldı...

İzmir yatırımcılar için bereketli toprak!

‘Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor’ un Mayıs ayı söyleşisi İzmir’de yapıldı. İzmirli mimarlar Dürrin Süer ve Metin Kılıç, kentin mimarlık ortamını anlattı. Süer, "İzmir’i bereketli topraklar olarak görüyor. Firmaların pek çoğu kendi mimarlarıyla İzmir’e geliyorlar, dedi.

Kanal İstanbul ile 2 yat limanı geliyor!

Çılgın proje Kanal İstanbul projesi ile Küçükçekmece ve Sazlıdere yat limanları ile ilave 2 bin 60 teknenin yanaşabileceği limanlar yapılacak...

Cementir Holding İzmir yatırımlarını sürdürüyor!

Caltagirone Grubu’na bağlı Cementir Holding, İzmir’i çok sevdi. Caltagirone Grubu’na bağlı Cementir Holding, İzmir’i çok sevdi.

Atilla Kaya: İzmir yatırımlara doyamayacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı. Kaya, ilçenin bu yıl yatırımlarla bayram edeceğini müjdeledi.

İzmir'e 7 yeni marina geliyor!

Başbakan Binali Yıldırım'ın 35 İzmir projesi içinde yer alan 7 yat limanının tamamında alt yapı hazırlıklarını kapsayan proje ihalesi yapıldı. Buralarda çalışmalar sürerken 1600 yat kapasiteli Şifne, Turan ve Şakran yat limanlarının 2017'de yapım ihalesine çıkacağı öğrenildi.

Kıyı yapıları için kullanma izni verilecek!

Hazine'nin özel mülkiyetindeki veya devletin tasarrufu altındaki yerlere yeni yapılacak yat limanları ve yatlara, özel teknelere hizmet verecek kıyı yapıları için en fazla 30 yıla kadar irtifak hakkı/kullanma izni verilecek.

TOKİ'nin İzmir yatırımları yetersiz mi?

Milliyet Ege köşe yazarı Mustafa Yılmaz bugün köşesinde " TOKİ, İzmir'i unuttu " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

Folkart'ın İzmir yatırımları 4 milyarı geçecek!

Türkiye'nin en büyük inşaat firmaları arasında yer alan Folkart, İzmir'deki yatırımlarını çoğaltmayı planlıyor. Folkart Yapı Başkanı Mesut Sancak, gelecekte sadece İzmir'de değil, İstanbul gibi kentlerde de farklı projelere imza atmak istediklerini belirtti.

Antalya Boğaçayı projesi ile değer kazanacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Boğa Çayı Projesi ile Antalya'ya 40 kilometre yeni sahil kazandıracağız. İçinde yat limanlarından yaşam alanlarına kadar her şey olacak. Projeyi görenler 'Türkiye'nin ikinci çılgın projesi' diyecek''dedi.

Haliçport projesi halkın görüşüne açıldı!

Haliçport projesi olarak bilinen İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi projesi, 10 gün süreyle halkın görüşüne açıldı...

izmir yat limanları yetersiz mi Haberi

izmir yat limanları yetersiz mi

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği Başkam Mehmet İşler, Avrupa'da yat limanlarının yetersiz olduğunu belirterek, sektördeki açığın İzmir tarafından kapatılmasını istedi. Başkan İşler Kordon, İnciraltı ve Karşıyaka'ya yapılacak yat limanlaınıın İzmir'i bölgesel bir yat limanı merkezi haline getireceğini kaydetti. Turizm sektöründe çeşitlilik sağlamak amacıyla çalışmalar yürütülen İzmir'de, ETİK Başkam Mehmet İşler tarafından 'yat limanı' önerisi geldi. İzmir'in yat bağlama açısından son derece müsait bir kıyı şeridine sahip olduğunu belirten ETİK Başkam İşler, "Yat turizminin olması için yeni marinalar gerekli. AB'de bulunan yat limanlan artık doldu. Doğu Akdeniz'de liman yapımı için büyük bir sıkıntı var. Verilen hizmet çok pahalı. Yat sahipleri bağlayacak yer bulamıyor. Kıyı yapıları nedeniyle yeni alanlar yaratamıyorlar. İzmir, Çeşme, Bodıtım ve Didim'in yapısı yat limanı yapılması için...