03 / 05 / 2024

izmir yıkık bina

izmir yıkık bina

İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında Bayraklı ve Bornova ilçeleri ile çevresindeki ilçelerde, hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

1400 büyük bina, neredeyse sıfır enerjili binalar konseptine geçti!

1400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçiş yaparak, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji kullanımını zorunlu hale getiren düzenlemeye uydu. Bu düzenleme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.

İzmir'de ağır hasarlı 506 bina acil yıkılacak!

İzmir'de 115 vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olan deprem sonrası hasarlı bina sayıları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından revize edildi. Şehir genelinde acil yıkılması gereken 506 hasarlı bina olduğu belirtildi. 

İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesinin yapıldığını belirten Kurum, "İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342" dedi.

İzmir'de 214 acil yıkılacak bina tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İzmir'de 214 "acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık" bina, 201 "orta hasarlı" bina, 1431 "az hasarlı" bina tespit edildi.

İzmir ve Manisa’da acil yıkılması gereken 53 bina 1407 bağımsız birim var!

SÖZCÜ, resmi yetkililer tarafından hasar tespit çalışmaları sonrasında düzenlenen bilgi notuna ulaştı. Buna göre İzmir ve Manisa’da ağır ve acil yıkılması gereken bina sayısının 53, bağımsız birim sayısının ise bin 407 olduğu belirlendi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi için yeni bina istemi!

Folkart'ın İzmir'deki Basmane Çukuru Projesi'nde ÇED süreci başladı. Büyükşehir Belediyesi, kendi için ayrı bina yapılmasını istedi. Projede hizmet binası için yer açılıyor.

İzmir Konak'taki tarihi bina yıkıldı!

İzmir’in Konak ilçesindeki Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda 880. Sokak’ta bulunan boş tarihi bina büyük gürültüyle yıkıldı.

Zeytinburnu'nda yıkılan bina raporlu çıktı!

Zeytinburnu’nda iki kişiye mezar olan bina için 2009’da Prof. Dr. Semih Tezcan tarafından ‘göçer’ nitelikli bulunduğu, güçlendirilmesi ya da yıkılması yönünde rapor verildiği ortaya çıktı

Diyabakır'da hasar gören 6 bina için yıkım kararı!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ek binasına yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ağır hasar gören 6 bina için daha yıkım kararı çıkartıldı.

Denizli'de yıkım işlemi yarıda kalan bina tehlike saçıyor!

Denizli'nin en işlek caddelerinden biri olan Saltak caddesi üzerinde yıkım işlemi yarıda bırakılan bina, faciaya davetiye çıkarıyor.

Nusaybin'de 6 bin 182 ağır hasarlı ve yıkık bina var!

Bakan Özhaseki: "Nusaybin'de yaşanan çatışmalarda 6 bin 182 ağır hasarlı ve yıkık bina var. Bunu dışında az hasarlılar var. Altyapısı zaten çok iyi olmayan bir ortam var" dedi.

Konya Selçuklu'da yıkılma tehlikesi bulunan 5 katlı bina boşaltıldı!

Konya'nın Selçuklu ilçesinde, yıkılma tehlikesi bulunan 5 katlı bina boşaltıldı.İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, 10 dairedeki toplam 38 kişiyi tahliye etti.

izmir yıkık bina Haberi

izmir yıkık bina

İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında Bayraklı ve Bornova ilçeleri ile çevresindeki ilçelerde, hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerince depremden etkilenen alanlarda ağır veya yıkık, orta, hafif hasarlı ve hasarsız binalar için tespit çalışmaları yürütülüyor.

Ağır hasarlı binaların yıkılmasına yönelik çalışmaların kısa sürede başlaması planlanıyor. Depremde orta derecede hasar gören Özdenizciler Sitesi'nde yaşayan vatandaşlar ise polis tarafından verilen izinle kontrollü olarak binalarına girip kısa süre içinde kıymetli eşyalarını almaya başladı. 

Bornova ve Bayraklı'da 100 bin bina...