30 / 04 / 2024

izmirdeki arıtma tesisleri

izmirdeki arıtma tesisleri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gördes Barajı’ndan gelecek suyu “içme suyuna” çevirecek Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni gezerek tamamlanan tesisteki son rötuşları inceledi.

İzmir Büyükşehir'den arıtma tesislerine dev bütçe!

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre problemlerinden biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de ciddi bütçeler ayırıyor.

Küçük Menderes’e 11. arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek amacıyla Hasköy’de Avrupa standartlarında bir arıtma tesisi kuruyor. Tesis, Küçük Menderes Havzası’nın da 11. ileri biyolojik atık su arıtma tesisi olacak.

İzmir'de arıtması bulunmayan ilçelere arıtma tesisleri inşa edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 35 yıl sonrasının atık su ve çamuru için şimdiden kolları sıvadı. 30 ilçeyi kapsayan “Çamur Yönetimi Master Planı”nda, gelecekte İzmir’de kurulacak çamur bertaraf ve dönüşüm tesislerinin yeri ve nitelikleri belirlenecek.

Tire arıtma tesisi günde 11 bin 700 metreküp atık su arıtacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 28. arıtma tesisini yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’de kurmaya hazırlanıyor. 66 bin kişiye hizmet verecek tesis, günde 11 bin 700 metreküp atık su arıtacak.

İzmir'in 28. arıtma tesisi Tire'ye kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 28. arıtma tesisini yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’de kurmaya hazırlanıyor. 66 bin kişiye hizmet verecek tesis, günde 11 bin 700 metreküp atık su arıtacak.

Bornova Kavaklıdere'ye kurulacak arıtma tesisi için sözleşme imzalandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sarıkız'da kurduğu içme suyu arıtma tesisinin ardından yine aynı amaçla Bornova Kavaklıdere köyünde kuracağı ikinci arıtma tesisini yapmak için Avusturyalı firmayla sözleşme imzaladı.

Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesisleri Ağustos'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık dedi ve Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesislerinin Ağustos'ta açılacağını belirtti...

Sates Yapı İnşaat Ve Su Arıtma Tesisleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sates Yapı İnşaat Ve Su Arıtma Tesisleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Yahya Karım Ahmed tarafından kuruldu.

Konya Akşehir ve Zengen'deki arıtma tesisleri tamamlandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Akşehir Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapımına devam ederken Ereğli’ye bağlı Zengen Mahallesinde ise Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin yapımını tamamladı.

Ankara İvedik Arıtma Tesisleri önüne yeni köprü!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Anadolu Bulvarı üzerinde trafik yoğunluğunun yaşandığı ASKİ İvedik Arıtma Tesisleri önüne yeni bir “U” dönüş köprüsü inşa ediyor.

İstanbul'a 4 yeni arıtma tesisi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ’nin inşa ettiği, toplam 1,2 milyonluk bir havzaya hizmet verecek Büyükçekmece, Silivri, Selimpaşa ve Çanta İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri açıldı...

İZSU'nun arıtma tesislerine bakanlık teşviği!

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa standartlarında işletilen ve kalitesiyle Türkiye’ye örnek olan arıtma tesisleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 7.2 milyon TL.’lik “enerji teşvik” hakkı kazandı.

Manisa Kıranşeyh İçme Suyu Arıtma Tesisi yükseliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, sondaj kuyusu açtıktan sonra ihtiyaç duyulan noktalara içme suyu arıtma tesisleri inşa ederek vatandaşlara ulaşan suyun kalitesini artırıyor.

Manisa Selendi’ye içme suyu arıtma tesisleri geliyor!

İçme suyu arıtma tesisleri ile vatandaşlara ulaşan suyun kalitesini daha da artıran Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Selendi’de yapılacak tesisler için düğmeye bastı.

Konya'da atıksu arıtma tesisleri inşa ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Sarayönü ilçe merkezi ile Sarayönü’ne bağlı Ertuğrul, Kurşunlu ve Ladik mahallelerine hizmet verecek atıksu arıtma tesisi kurma çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

Kütahya Atık Su Arıtma Tesisi 2017'de tamamlanacak!

Kütahya Atık Su Arıtma Tesisi Projesi açılış toplantısı gerçekleştirildi. Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Vali Şerif Yılmaz ve Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da katıldı...

Seyrek ve Sarısu’ya arıtma tesisleri inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seyrek ve Sarısu’yu sağlıklı atıksu altyapısına kavuşturmak için 5 km uzunluğunda kanalizasyon hattı ile atıksularını arıtmak için de çeşitli büyüklükte 2 adet modüler atıksu arıtma tesisi inşa edecek projeye başladı.

Şanlıurfa'da Atık Su Arıtma Tesisleri yapılacak!

Modern kentleşmenin yapısal revizyonunu merkez ve kırsal ilçelerde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Hilvan ve Bozova’da yapımına başladığı Atık Su Arıtma Tesisleriyle çevreye duyarlılık projelerini adım adım gerçekleştiriyor.

Belek arıtma tesisleri devredildi!

Belek turizm bölgesinde bulunan ve Belek 1 ve Belek 2 arıtma tesisleri Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (ASAT) devredildi

izmirdeki arıtma tesisleri Haberi

izmirdeki arıtma tesisleri


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU tarafından Bornova’da yapımı tamamlanan İzmir’in ikinci büyük içme suyu arıtma tesisi Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni ziyaret etti.  DSİ tarafından Gördes Barajı’nda sürdürülen tadilat çalışmalarının tamamlanması ve barajdan suyun verilmesinin ardından devreye girecek olan içme suyu arıtma tesisi, Buca ve Bornova bölgesinin su ihtiyacını karşılayacak.  


56 milyon liralık dev tesis

Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni İZSU bürokratları ile gezen Başkan Kocaoğlu,  tesiste uygulanacak sistemi hakkında da bilgi aldı. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, içme suyu kalitesinin iyileştirilmesi için kullanılacak ozonlama sistemi sayesinde, suda bulunan demir ve mangan ile istenmeyen tat ve  koku yapıcı birleşiklerin oksitlenerek uzaklaştırılacağını söyledi.


İZSU tarafından 56 milyon liralık yatırımla kurulan Kavaklıdere Arıtma Tesisi, kentin yoğunlaşan nüfusuna göre artan su ihtiyacını kesintisiz...