30 / 04 / 2024

Belek arıtma tesisleri devredildi!

Belek arıtma tesisleri devredildi!

Belek turizm bölgesinde bulunan ve Belek 1 ve Belek 2 arıtma tesisleri Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (ASAT) devredildi



Belek turizm bölgesinde bulunan ve Belek 1 ve Belek 2 arıtma tesisleri Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (ASAT) devredildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Seııııaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü iştiraki olaııTURAŞ'a ait olaıı Belekl ve Belek2 atıksu arıtma tesisleri ASAT'a devredildi. Tesislerin devri Bakanlık kararıyla gerçekleşti. Devir töreiıiııe Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ranıazau Etli. ASAT Serik Şube Müdürü Erol Kal. ASAT Atıksu ve Arıtma Dairesi Başkam Ramazan Akın. TURAŞ yetkilileri, sendika temsilcüeri ve çok sayıda personel katıldı. Devir prosedürü gereği ASAT miilıeudis ve teknik persouelindeu oluşan heyet daha önceden haznlauau demirbaş devir listelerinde yer alan malzemeleri tek tek teslim aldı. 


MODERNİZE EDİLECEK 

ASAT Atıksu ve Arıtma Dairesi Başkaın Ramazan Akın. Belekl ve Belek2 Atıksu Arıtma Tesisleri ile birlikte 8 adet terfi istasyonııuun ve içme suyu depolanılın da devir alıudığım söyledi. Tesislerin ASAT bünyesinde hiç ara vermeden çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Akın. "Yaptığımız incelemeler ve tespitlerimiz doğrult usııuda tesislerin modeınize edilmesi. elektrik, elektı ouik ve mekanik sistemlerinde revizyonlar yapılması gerekiyor" dedi. Belek2'nin ise 28 döniim alana sahip olduğuna dikkat çeken Akın. "Böyle komplike ve büyük tesislerin revizyonları da rehabilite edilmeleri de çok ciddi maliyetler ve zaman gerektiriyor. Artık ASAT tarafından işletilecek bu iki tesisimiz için en kısa zamanda revizyon ve rehabilitasyon plan ve projelerine başlayacağız." diye konuştu. 


YENİ YASA ZORUNLU KILIYOR 

Yeni Büyükşehir Yasası'nın. Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde kalan tüm atıksu arıtma tesislerinin işletmesini ASAT'a devrini zorunlu kıldığını vurgulayan Ramazan Akın. "Antalya mrizmdeu beslenen bir ekonomiye sahip.  Denizimiz, doğamız, turizmimiz bizim için son derece önemli. Tesislerimizin daha iyi hale gelmesi için biitün imkanlarımızı seferber edeceğiz" şeklinde konuştu. 


Hürses 


Geri Dön