30 / 04 / 2024

İzmirdeki kazılara erken uyarı zorunluluğu mu getiriliyor

İzmirdeki kazılara erken uyarı zorunluluğu mu getiriliyor

İzmir'deki tüm kazılarda, çalışmaları yapacak olan ilgili alt yapı kuruluşu; afiş, pankart, broşür, muhtarlık semt birimi panoları, basın, elektronik posta, kısa mesaj (SMS) ve internet gibi çeşitli yöntemler kullanarak vatandaşlar bilgilendirilecek

Müjde! Yaşlılık ve engelli maaşı alan vatandaşlara erken ödeme!

Yaklaşık 1.4 milyon yaşlı ve engelli vatandaşımız, Temmuz ayı ödemeleri için sevindirici bir haberle karşılaştı. Toplamda 2.7 milyar lira tutarındaki ödemeler, normalden önce dün itibariyle hesaplara yatırıldı.

Emeklilik bekleyen herkesi ilgilendiriyor! Bağ-Kur ve SSK'lı olanlar...

Milyonlarca vatandaş erken emeklilik hakkında ayrıntıları araştırıyor. Yasalar bazı durumlarda çalışan vatandaşlara erken emeklilik fırsatı sunabiliyor. İşte merak edilenler...

Erken emeklilik şartları açıklandı!

Sosyal güvenlik mevzuatımız çalışma gücünü belli oranda kaybeden sigortalılara erken emeklilik fırsatı sunuyor. İşte SSK'nın o şartları...

5 soruda Emlak Konut erken ödeme indirimi kampanyası 2018!

Yepyeni bir kampanyaya başlayan Emlak Konut, daha önce projelerinden gayrimenkul alan vatandaşlara "erken ödeme indirimi" yapacak...

Ulaştırma Bakanlığından Haydarpaşa Garı'nda kazı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Haydarpaşa Garı'nda arkeolojik kazılara başlandığı ve tarihi kalıntılar bulunduğu haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Kaçak kazılar ve alınan tedbirler meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarihi alanlardaki kaçak kazılara ve önlenmesi için alınan tedbirlere ilişkin 3 soru hazırladı. Gürer sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

İzmir'deki arkeolojik kazılarına ayrılan bütçe meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Türkiye genelinde ve İzmir İli'nde yürütülen arkeolojik kazılara ve bu çalışmalara ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Büyükşehir, kamulaştırmalar için 35 milyon TL harcadı!

Tarihi yapıların restorasyonu için 55 milyon lira, arkeolojik kazıların önünü açan kamulaştırmalar için de 35 milyon lira harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7 ören yerinde devam eden arkeolojik kazılara da yaklaşık 8.5 milyon TL destek verdi.

Bathonea Antik Kenti için soru önergesi hazırlandı!

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, İstanbul'un Avcılar ve Küçükçekmece ilçelerindeki arkeolojik kazılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Aksu sorularını dönemin Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a sordu.

Ordu Büyükşehir'den arkeolojik kazılara destek!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın birinci birleşimi gerçekleştirildi. Meclis’te, geçtiğimiz yıl arkeolojik kazılara tam destek veren Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl da aynı desteği sürdüreceği belirtildi.

Muğla Büyükşehir'den arkeolojik kazılara destek!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla ili genelinde yapılan kazılara destek vermek için arkeolojik kazı çalışmalarının devam ettiği bölgeler için protokol imzaladı

Aziz Kocaoğlu'ndan İzmir'e tünel ve akvaryum müjdesi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Doğal Yaşam Parkı'na akvaryum, Gültepe'ye 2.5 kilometrelik tünel, Kadifekale ile Agora arasına yürüyen yol yapılacağını, kazılara da 3.5 milyon liralık kaynak ayrılacağını açıkladı .

İzmir Büyükşehir'den arkeolojik kazılara 3.2 milyon TL!

Kentteki tarihi bölgelerin gün yüzüne çıkarılması için önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce 2 bölgede verdiği arkeolojik kazı desteğini 2016 yılında 5 bölgeye çıkardı.

İzmirdeki kazılara erken uyarı zorunluluğu mu getiriliyor Haberi

İzmirdeki kazılara erken uyarı zorunluluğu mu getiriliyor


İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bir uygulamaya daha başlıyor. Vatandaşların kent genelinde yapılan kazılardan “çalışma başlamadan önce” haberdar olarak önlem alması amacıyla, ruhsatlandırılacak tüm kazılarda yatırımcı kuruluşlar tarafından (TEDAŞ, İZSU, İZMİRGAZ, GEDİZ Elektrik, Süperonline vb.) vatandaşların bilgilendirilmesi zorunluluğu getiriliyor. Altyapı Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın önerisi ile toplanan AYKOME (Altyapı Koordinasyon Merkezi) Genel Kurulu'nda oybirliği ile alınan karar uyarınca, artık kazı yapacak altyapı kuruluşları, gelişen teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak vatandaşı zamanında bilgilendirecek.


Takip edilecek

Bundan böyle AYKOME tarafından ruhsatlandırılacak tüm kazılarda, çalışmaları yapacak olan ilgili alt yapı kuruluşu; afiş, pankart, broşür, muhtarlık semt birimi panoları, basın, elektronik posta, kısa mesaj (SMS) ve internet gibi çeşitli yöntemler kullanarak vatandaşları bilgilendirecek. Alınan karar doğrultusunda duyurular, işe başlamadan önce çalışmalardan etkilenecek tüm vatandaşları (mahalle, sokak, apartman)...