01 / 05 / 2024

İzmirdeki kent merkezindeki parklar

İzmirdeki kent merkezindeki parklar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “sabah sporu” eğitimleri daha ilk günden büyük ilgi gördü. Kent merkezindeki 9 ayrı parkta haftada 3 gün verilen eğitimlere özellikle kadınlar büyük ilgi gösteriyor.

Kiralık dairelerde açık artırma dönemi başladı! Ev sahipleri, konutlarını  ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkarıyor!

Antalya’ya yerli ve yabancı göçü tüm hızıyla sürerken, fahiş kira yükselişlerinin önü kesilemiyor. Kent merkezindeki pek çok semtte kiralık konut sıkıntısı yaşanırken, bazı mülk sahipleri de konutlarını ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkartmaya başladı.

Mersin'deki 600 yıllık Azakhan'da moloz ve çirkin beton yığınları birikti!

Mersin’de bir zamanlar kent ticaretinin kalbi olan ve iş hanı yapılmak üzere yıkılan kent merkezindeki tarihi Azakhan’ın beton yığını oldu. 600 yıllık olduğu tahmin edilen yapının yerine 90’lı yıllarda iş hanı yapılmak istenmesi Mimarlar Odası Mersin temsilciliği sayesinde engellendi.

Samsun Atakum için acele kamulaştırma kararı!

Samsun'un Atakum ve İlkadım ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazların ve kent merkezindeki Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınmasına yönelik projenin hayata geçirilmesi için acele kamulaştırma kararı alındı...

İbrahim Tatlıses'in doğduğu mağara müze oluyor!

İbrahim Tatlıses'in doğduğu Şanlıurfa kent merkezindeki mağara, Haliliye Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülecek

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

TOKİ Gümüşhane projesinde son viraja girildi!

TOKİ'nin Gümüşhane kent merkezindeki Çamlıca Mahallesinde hayata geçirdiği 530 konutun inşaatı hız kesmedend evam ediyor. 

TOKİ Gümüşhane 530 konutluk projesinde çalışmalar sürüyor!

Gümüşhane kent merkezindeki Çamlıca Mahallesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen 530 konutun inşaatı hızla devam ediyor. Bahar aylarında teslim edilmesi planlanan 1+1, 2+1 ve 3+1 konutlar toplam 31 bloktan meydana geliyor. 

Antalya Doğu Çevreyolu'nun 2'inci etabı tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezindeki trafiği rahatlatmak amacıyla temeli atılan Antalya Doğu Çevreyolu'nda sona gelindi. 2. etabı tamamlanan projede 3. etap çalışmaları devam ediyor.

Osmangazi'de kentsel dönüşüm kent merkezine taşınıyor!

Yunuseli Mahallesi’nde kat karşılığında kentsel dönüşüm projesi hayata geçiren Osmangazi Belediyesi, proje dahilinde inşa edilecek daireleri, kent merkezindeki kentsel dönüşüm sahasında yer alan lojmanlar ile takas edecek.

Samsun Terme'de yeni otopark inşaatı başladı!

Samsun Terme Belediyesi tarafından kent merkezindeki araç trafiğine çözüm getirmek için hayata geçirilecek otopark projesinin inşaatı başladı.

Manisa Alaşehir'de sit sorunu çözüldü!

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde, kent merkezindeki sur içi bölgesinin sit alanı olmasından dolayı yaşanan mağduriyet çözüldü...

Şanlıurfa Mermerciler Sitesi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapı çalışmalarında sona gelinen Mermerciler Sitesi’ne kent merkezindeki esnaf taşınma çalışmalarına başladı. 

Hükümet herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor!

Afyonkarahisar kent merkezindeki 1. Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bizde bir söz var; 'Dünyada mekan, ahirette iman' diye. Ev sahibi olmak çok önemli. O nedenle hükümetimiz de herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor" dedi...

İzmirdeki kent merkezindeki parklar Haberi

İzmirdeki kent merkezindeki parklar

Sağlık yaşam için sporu her kesime ulaştırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi , açık havada ücretsiz sabah sporu derslerine başladı. 4 Ağustos Pazartesi başlayan “Her Alanda, Her Yaşta Yaşam Boyu Spor” projesi kapsamında kent merkezindeki açık alan parkları adeta spor alanına döndü. Sabah 07.00’de parklarda hazır olan eğitmenlerin eşliğinde gerçekleşen sabah sporu,  ısınma harekeleriyle başlıyor, grup çalışmaları, step ve aerobikle devam ediyor. Eğitmenler, spor yaparken yaşanan sakatlanmaları engellemek için eğitme katılanlara parklarda bulunan açık alan spor aletleri tanıtarak doğru egzersiz bilgileri veriyor. Katılımcılar bir yandan sabah serinliğinde spor yapma keyfi yaşarken bir yandan da form tutuyor. İsteyen herkese açık olan ve oldukça eğlenceli geçen eğitime katılanların büyük çoğunluğunu ise kadınlar oluşturuyor. 


9 parkta aynı anda

Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz sabah sporu eğitimleri İnciraltı...