29 / 04 / 2024

izmire ağaç dikimi

izmire ağaç dikimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’ ın 10 katı büyüklüğündeki bir alana 582 bin ağaç dikecek. Büyük şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeşil seferberliğini Buca ilçesinden başlattı....

İstanbul Havalimanı için yeşil harekât!

Taşınma işlemleri 3 Mart'ta tamamlanarak ilk fazı yüzde yüz oranında açılacak İstanbul Havalimanı için 5 yılda 5 bin hektar alana 10 milyon ağaç dikimi gerçekleştirilecek.

Eskişehir'de yeşil alanlar çoğalıyor!

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, park yapım çalışmaları kapsamında Organize Sanayi Bölgesi ve Alpu Kavşağı mevkilerindeki boş alanlara ağaç dikimi ve yeşillendirme çalışması gerçekleştiriyor.

Eskişehir Batıkent'e 12 bin metrekarelik park!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Batıkent’e 12 bin metrekarelik yeni bir park kazandırıyor. Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu Caddesi üzerinde yapımına başlanan parkta alan düzenlemesi ve ağaç dikimi tamamlandı.

Eskişehir Batıkent'e 12 bin metrekarelik park yapılıyor!

ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi Batıkent’e 12 bin metrekarelik yeni bir park kazandırıyor. Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu Caddesi üzerinde yapımına başlanan parkta alan düzenlemesi ve ağaç dikimi tamamlandı.

Şanlıurfa Ceylanpınar'a dev park!

Şanlıurfa'yı yeşillendirmek adına kent merkezi ve ilçelerde çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ceylanpınar ve Maşuk TOKİ'deki başlamış olduğu peyzaj, ağaç dikimi ve park çalışmalarında sona geldi.

Şanlıurfa’da park ve yeşil alan çalışması yapılıyor!

Şanlıurfa’yı yeşillendirmek adına kent merkezi ve ilçelerde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ceylanpınar ve Maşuk TOKİ’deki başlamış olduğu peyzaj, ağaç dikimi ve park çalışmalarında sona geldi.

Avcılar Belediyesi Yeşilkent'te ağaç dikimi gerçekleştirdi!

Doğaya ve çevreye büyük önem veren Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan TOPRAK BENLİ çocuklarla birlikte ağaç dikti. Daha sonra dikilen ağaçlara çocukların ismini vererek, ağaçları çocuklara emanet etti.

Hep İstanbul'da ev alana dikili ağaç hediye!

Tekten Emlak Geliştirme, İstanbul'daki yeni projesi HEP İstanbul kapsamında TEMA Vakfı aracılığıyla fidan dikimi yapıyor. HEP İstanbul'dan daire sahibi olanlar için TEMA aracılığı ile İzmir Urla Kadıovacık'a üçer adet fidan dikilecek...

HEP İstanbul’dan ev alanın üç dikili ağacı olacak!

Tekfen Emlak Geliştirme, İstanbul’daki yeni projesi HEP İstanbul kapsamında TEMA Vakfı aracılığıyla fidan dikimi yapıyor. TEMA aracılığı ile İzmir Urla Kadıovacık’a üçer adet fidan dikilecek.

Veysel Eroğlu: Van'da çok büyük bir ağaçlandırma seferberliği başlatıyoruz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: "Van'da çok büyük bir ağaçlandırma seferberliği başlatıyoruz. 11 bin dekar alanda ağaçlandırma yapılacak ve bir milyon fidan dikimi gerçekleştireceğiz"dedi.

Arenapark'a 35 bin lale dikildi!

İstanbul'un Avrupa yakasının açık hava konseptli alışveriş ve yaşam merkezi ArenaPark'a 35 bin lale dikildi. Üç yıldır geleneksel hale gelen lale soğanı dikimi geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Bozok Üniversitesi kampüs alanında ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor!

Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi üst kısmındaki ağaçlandırma sahasında her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası etkinlikleri kapsamında fidan dikimi yapıldı...

Bafra'da Karadeniz'in en büyük arboretum çalışmaları sürüyor!

Bafra Kuşçular köyünde 220 dönüm alanda yerel ve endemik, egzotik türlerin yer aldığı 18 bin adet ağaç dikilecek. Şu ana kadar 9 bin civarında ağaç dikimi gerçekleştirilen alanda bin 600 metre yürüyüş yolu oluşturulacak.

izmire ağaç dikimi Haberi

izmire ağaç dikimi


Büyükşehir Belediyesi, Evka-1 semtinde yeni bir kent ormanı oluşturuyor. 100 bin metrekarelik alanda, 10 türde 2 bin ağaç ve 4 bin çalı dikimi çalışmalarına katılan Başkan Kocaoğlu, “Yeşille, ağaçlandırmayla hem gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir kent bırakırız hem de erozyonu önleriz. Bu yüzden ağaç seferberliği yapmamız lazım. Göreve geldiğimizden bugüne kadar Kadifekale’de, Kültürpark alanı büyüklüğünde bir alan kazandırdık. İnciraltı’nda, Kültürpark’ın üç katı büyüklüğünde bir kent ormanı oluşturduk.” dedi. Göreve geldiği günden bu yana İzmir’deki yeşil alan miktarını iki katına çıkardıklarını kaydeden Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, yeşil alan miktarını 14 milyon metrekareye çıkardık. Şu anda metropol ilçeler dahil 35 milyon metrekarelik yeşil alanımız bulunuyor. Kişi başına düşen yeşil alan miktarımız 12,68 metrekareye ulaştı ama bunlar yeterli değil, hızlı bir...