06 / 05 / 2024

İzmire karayolu ve denizyolu turizmi

İzmire karayolu ve denizyolu turizmi

ETİK tarafından İzmir'e Nisan ayında havayolu ve denizyoluyla giriş yapan turist sayıları ile İzmir'e Ocak, Şubat Mart ve Nisan aylarında ilk dört ülke sıralaması başlıklarını içeren bir rapor hazırlandı.

18 yılda 910 milyar TL'lik ulaştırma ve altyapı yatırımı yaptık!

İNTES'in konuğu olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin 18 yılda ulaştırma ve altyapıya 910 milyar TL'lik yatırım yaptığını belirtti ve önümüzdeki dönemde yatırımlarda karayolu ile demiryolunun payının eşitleneceğini söyledi.

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin metro ve karayolu inşaatı devam edecek mi?

İBB'den Başakşehir Şehir Hastanesi'nin metro ve karayolu inşaatına ilişkin yapılan açıklamada, metro ve karayolu inşaatının devam edip edilmeyeceğine ilişkin girişimde bulunulmadı dendi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda 3 atama kararı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğüne Mahmut Gürses, Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Necdet Sümbül, Demiryolu Düzenleme Genel Müdür Yardımcılığına ise Emin Tekbaş getirildi.

İzmir'in en uzun karayolu tünelinde inşaat durdu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca ve Bornova arasında yapımına başladığı karayolu tünelinin çalışmaları ihaleyi alan firma tarafından durduruldu…

Karayolu 4. Ulusal Kongresi ve Sergisi gerçekleştirildi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yollar Türk Milli Komitesi tarafından düzenlenen Karayolu 4. Ulusal Kongresi ve Sergisi, 28-29 Kasım arasında KGM Halil Rıfat Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Büyük Almatı Çevre Karayolu'nun inşaatı başladı!

Kazakistan’ın Almatı kentinde Türk ve Güney Kore firmalarının ortak projesiyle yapılan Büyük Almatı Çevre Karayolu'nun inşaatı başladı.

Keşan Enez karayolu için ayrılan ödenek mecliste!

Keşan Enez karayolu için ayrılan ödenek miktarı ve projenin tamamlanma tarihi meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Tarım arazileri konut ve turizm amaçlı kullanılıyor!

Türkiye’de 2006 yılından bu yana 2,1 milyon hektarlık tarım alanı azaldı. Tarım arazileri, konut ve karayolu yapımı, sanayi ve turizm amaçlı kullanılıyor.

Alanya'da Rekreasyon ve Yürüyüş Yolu Projesi başladı!

Alanya Belediyesi batı bölgesine yeni bir vizyon kazandıracak. Rubi Otel’den başlayıp Özkaymak Otel’e kadar devam eden D-400 Karayolu üzerinde yapılan Rekreasyon ve Yürüyüş Yolu Projesi’nde çalışmalar başladı.

Samandağ-Arsuz karayolu ne zaman tamamlanacak?

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Samandağ-Arsuz arasındaki karayolu çalışmalarının ne zaman tamamlanacağına ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için alınacak önlemlere ilişkin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a yönelik soru önergesi hazırladı.

Kocaeli D-100 Karayolu genişletiliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, D-100 Karayolu’nun Sabancı Kavşağı ve Gölcük Kavşağı arasındaki kuzey ve güney yan yollarında genişletme ve sanat yapıları çalışmasına devam ediyor.

Maçka'dan Karadeniz'e karayolu tüneli geliyor!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri olarak adlandırılan Maçka'da yapımına başlanan karayolu tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Karadeniz'de sahilinde bulunan Kumköy koyuna kadar uzanıyor.

Uşak-Denizli karayolu çalışmaları mecliste konu oldu!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım Uşak-Denizli karayolu çalışmalarına ve bu kapsamda kamulaştırılan arazilerin hak sahiplerine ödeme yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmire karayolu ve denizyolu turizmi Haberi

İzmire karayolu ve denizyolu turizmi

Raporda, özellikle 2015 yılında bir önceki yıla göre meydana gelen büyük düşüşler dikkatleri çekti. Rapora göre, 2015 Nisan ayı izmir'e yapılan havayolu girişleri bir önceki yıla göre yüzde 46, denizyolu girişleri 2014'ün yine aynı döneminde ise yaklaşık yüzde 55 oranında büyük değer kaybettiği görüldü. 2015 yılı ilk dört ayda İzmir'e giriş yapan ilk dört ülke ziyaretçi sıralamasına bakıldığında, 2015 yılında İtalya'dan İzmir' e gelen turist sayısı, bir önceki yıla göre yaşadığı kayıp, yüzde 83'leri buldu... Mevcut raporla ilgili önemli açıklamalarda bulunan ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İzmir Turizmi'nin yeterli düzeyde tanıtılmadığının, yanlış gidişe bir an önce dur denmesinin gerektiğinin ve sektör çalışanları olarak sabırlarının kalmadığının altını çizdi. 




HAVAYOLU VE DENİZYOLU GİRİŞLERİ BÜYÜK DÜŞÜŞ YAŞADI 

2015 yılı...