29 / 04 / 2024

Keşan Enez karayolu için ayrılan ödenek mecliste!

Keşan Enez karayolu için ayrılan ödenek mecliste!

Keşan Enez karayolu için ayrılan ödenek miktarı ve projenin tamamlanma tarihi meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Keşan Enez karayolu için ayrılan ödenek mecliste!

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Keşan Enez karayolu için ayrılan ödenek miktarına ve projenin tamamlanma tarihine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bircan sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

 

Bircan önergesinde "Seçim bölgem Edirne'nin Keşan-Enez karayolunda çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kazalar yaşanmaktadır. Bu yol İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nin gözde turizm merkezi olan Saros Körfezine giden tek yoldur. Keşan-Enez yolu Saros Körfezi'ndeki Yayla, Erikli, Büyük Evren, Kara İncirli, Vakıf, Gülçavuş, Sultaniçe köyleri ve Enez'e yaz döneminde günlük ortalama 200-300 bin kişinin ulaşımını sağlamaktadır. Bozuk yolun yapılması hayati önem taşımaktadır." dedi.

 

"3 Mart 2017 tarihli soru önergeme gelen yanıta göre, söz konusu proje, 20.06.2016 tarihinde onaylanmıştır. 98 milyon 55 bin TL proje bedeli ile 58 kilometre tek yol standardına göre yeni iş olarak alınmıştır, denmektedir." şeklinde açıklamalarda bulunan Bircan, "2017 yılında ödeneği çıkmayan yol için çalışmaya ne zaman başlanacağı ve ne zaman bitirileceği haken belli değildir?" diyerek bu kapsamda 6 soru sordu.

 

Bircan'ın soruları

 

1- 2018 yılı bütçesinde Keşan Enez yolu için ne kadar ödenek ayrılmıştır?

2- 2018 yılında yol için ne çalışmalar yapılacaktır?

3- Keşan-Enez yolu için 98 milyon 55 bin TL proje bedeli öngörülen iş için önergenin yanıtlandığı tarihe kadar ne kadar TL hangi işler için harcanmıştır?

4- Keşan-Enez yolu için kamulaştırma yapılacak mıdır?

5- Öngörülen 98 milyon 55 bin TL proje bedeli hangi kalemlere ne oranda harcanacaktır?

6- Keşan-Enez yolu planlamalarınıza göre ne zaman tamamlanacaktır?

 


Geri Dön