20 / 05 / 2024

İzmit çöp yakma tesisi

İzmit çöp yakma tesisi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, 800 milyona mal olacak çöp yakma tesisinin, İzmit Orman Depo alanına yapılacağını açıkladı.

İstanbul katı atık yakma tesisine Doka'dan iskele ve kalıp sistemi! 

İBB'nin Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi'yle inşa edilen tesis Avrupa'nın en büyük katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisi olacak. Kalıp ve iskele sistemlerinin projelendirmesini ve teminin yapan Doka Kalıp Türkiye Genel Müdürü tesisin 2020 Mart ayında tamamlanacağını söyledi.

İzmit'e 800 milyon TL'lik çöp yakma tesisi yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, 800 milyona mal olacak çöp yakma tesisinin, İzmit Orman Depo alanına yapılacağını açıkladı.

Kocaeli İzmit Huzurevi yıkılıp yeniden yapılacak!

1976 yılında hizmete açılan İzmit Turgut Mahallesi Bağlar Sokak No:42 adresinde İzmit Huzurevi binası yıkılıp yeniden inşa edilecek.

Üsküp Sky City'nin havalandırma sistemlerini Aironn yapacak!

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te 281 bin metrekare alanda yükselen Sky City'nin havalandırma sistemlerini İzmit'te fabrikası bulunan Aironn havalandırma ve klima şirketi yapacak.

Bursa Kayapa'ya yapılacak çöp depolama tesisi protesto edildi!

Bursa ilinin Kayapa bölgesinde yapılması planlanan çöp depolama ve yakma tesisine karşı çıkan Kayapalılar projenin oylanacağı Büyükşehir önünde oturma eylemi yaptı.

Kocaeli'de Özel Bilgi Küpü Koleji açılıyor!

Özel Bilgi Küpü Eğitim Kurumları, eylül ayında Özel Bilgi Küpü Koleji'ni İzmit Yahya Kaptan Mahallesi 'nde açacak. Kolejde öğrenciler için tüm olanaklar düşünülmüş durumda.

AKM için kimse kılını kıpırdatmıyor

Atatürk Kültür Merkezi, beş yıldır 'yıkılsın mı yapılsın mı' diye tartışıldı

Vakıflar, Eyüp'te bina yaptıracak!

Vakıflar, Eyüp Düğmeciler Mahallesi´nde bina yaptıracak

Arızlı Konutları'nda kiralar 236 TL!

İzmit ilçesi Arızlı Mahallesi´ndeki konutların ortasındaki boş alanda toplanan bazı depremzedeler, bir süre slogan attıktan sonra oturma eylemi yaptı

İstanbul Vakıflar'dan Eyüp'te satılık arsa!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü Eyüp Alibeyköy´de Uludağ Caddesi üzerinde bulunan,   927 metrekare büyüklükteki arsasını kat karşılığı ihale etme kararı aldı

Vakıflar Eyüp´te kat karşılığı inşaat yaptıracak!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 927 metrekare arsaya kat karşılığı inşaat yaptıracak

Pırıl İnşaat, inşaat mühendisi arıyor!

Pırıl İnşaat Afganistan'da görevlendirmek üzere inşaat mühendisi arıyor

Avrupa Konutları Atakent 2'nin Kulüp House'u açılıyor!

Avrupa Konutları Atakent 2 projesinde yer alan Kulüp House'un açılışı yapılıyor

İzmit çöp yakma tesisi Haberi

İzmit çöp yakma tesisi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, 800 milyona mal olacak çöp yakma tesisinin, İzmit Orman Depo alanına yapılacağını açıkladı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, KOÜ Umuttepe Kampusu'na kuş uçuşu 4.7 kilometre uzaklıkta İzmit Orman Depo alanına kurulacak Evsel Katı Atıktan Enerji Üretim Tesisi (çöp yakma tesisi) ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Büyükakın, projenin yaklaşık 600 ile 800 milyon lira arasında bir bedele yapılacağını ifade etti. Büyükakın, tesise ilk kazmanın vurulmasına ise 1 buçuk yıl kadar bir zaman olduğunu dile getirdi. Öncelikle çöp konusunda kaynağında ayrıştırma yapılması gerektiğini ifade eden Büyükakın, Kocaeli'nde çöplerin yüzde 76,6'lık kısmının kentin kuzey yakasından toplandığına dikkat çekti. Büyükakın, "Tesisin kurulacağı yerin nüfus yoğunluğu, mülkiyet durumu, taşıma maliyeti ve trafik yükü,...