03 / 05 / 2024

İzmit Hatipköyde yapılar yıkılıyor

İzmit Hatipköyde yapılar yıkılıyor

İzmit Belediyesi tarafından şehrin dört bir yanında bulunan eski yapıların yıkım çalışması devam ediyor. Hatipköy'de 2 katlı bir yapının yıkımını gerçekleştiren yetkililer, "Geçen 5 yıl içinde 500 den fazla harabe yapının yıkımı yapıldı" dedi.

İzmit'deki tarihi yapılar restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi özgünlüğünü kaybetmeye başlayan tarihi tescilli yapıları restore ederek şehir tarihine kazandırıyor.

İzmit köylerindeki metruk yapılar tespit ediliyor!

İzmit Belediyesi, kaymakamlık ve jandarma işbirliği ile İzmit köylerindeki metruk yapılar tespit ediliyor.

İzmit'teki tarihi yapılar restore ediliyor!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, bölgedeki tarihi yapıların hayata kazandırılması ve korunması için restorasyon çalışmalarına başladı. Çalışmalar için yaklaşık 562 bin lira harcanacak.

İzmit'teki eski yapılar yıkılıyor!

Kentteki eski yapıları bir bir yıkan İzmit Belediyesi Bekirdere’de yer alan ve kullanılmayan harabe bir yapıyı daha yıktı.

Kocaeli İzmit'te harabe yapılar yıkılıyor!

İzmit Belediyesi, ilçedeki harabe yapıların yıkımlarını sürdürüyor. Belediye Serdar mahallesindeki harabe yapının yıkım çalışmalarını tamamladı. Binanın yıkımı iş makinesinin yardımıyla gerçekleşti.

İzmit'teki eski ve kullanmayan yapılar yıkılıyor!

İzmit Belediyesi, şehirdeki eski ve kullanılmayan yapıları yıkmaya devam ediyor. İ zmit Belediyesi’nce, Veliahmet mahallesinde de bir harabe yapının yıkımı gerçekleştirildi.

İzmit'te eski yapıların yıkımları devam ediyor!

İzmit Belediyesi’nin şehrin değişik yerlerindeki eski yapıları yıkma çalışması devam ediyor.Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Mehmet Ali Paşa mahallesi Sefer sokakta bulunan harabe bir yapı da yıkıldı.

İzmit'te eski yapılar yıkılıyor!

İzmit Belediyesi’nin şehrin değişik yerlerindeki eski yapıları yıkma çalışması devam ediyor. Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Mehmet Ali Paşa mahallesi Sefer sokakta bulunan harabe bir yapı da yıkıldı.

İzmit'te harabe yapıların yıkımı başladı!

Kocaeli İzmit genelindeki harabe yapılar İzmit Belediyesi yetkililerince yıkılıyor. Bugüne kadar 500’den fazla harabe yapının yıkıldığı kaydedildi.

Köyde ruhsat alınmadan yapılan yapılar!

Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışında Planı Bulunmayan Alanlarda Uygulanacak İmar Yönetmeliğine göre kimi yapıların inşası için ruhsat gerekmiyor. İşte köyde ruhsat alınmadan yapılan yapılar..

Riskli yapılar kanunu!

Kentsel dönüşüm kapsamında içinde barındığı konutun riskli olduğunu düşünen vatandaşlar, Bakanlık tarafından lisans verilmiş kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunarak, yapılarının riskli olup olmadığını öğrenebiliyor. İşte Riskli yapılar kanunu...

2013 yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 10 arttı!

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11.9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15.6, daire sayısı yüzde 8.4 arttı.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

İzmit Hatipköyde yapılar yıkılıyor Haberi

İzmit Hatipköyde yapılar yıkılıyor

İzmit Belediyesi tarafından şehrin dört bir yanında bulunan eski yapıların yıkım çalışması devam ediyor. İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiple, Kuruçeşme Hatipköy’de 2 katlı bir yapının yıkımı yapıldı. Yapının yıkım kararının belediye encümeni tarafından alındığını söyleyen yetkililer, “Kullanım ömrü tamamlanmış harabe yapıların yıkımı iş makineleri yardımıyla yapıldı. Geçen 5 yıl içinde 500 den fazla harabe yapının yıkımı yapıldı. Önümüzdeki yıl da 200 den fazla benzer yapının yıkımı yapılacaktır”...