27 / 04 / 2024

iznik çini modelleri

iznik çini modelleri

TÜBİTAK, Osmanlı mimarisinin ve geleneksel el sanatlarının en önemli unsurlarından İznik çinilerini, bin yıllık lüster tekniği ile nanoteknoloji kullanarak, daha parlak ve canlı hale getirdi.

MIUI 14 alacak tüm Xiaomi, Redmi ve Poco modelleri! Güncel Liste!

Xiaomi, MIUI 14 güncellemesini hangi modellere göndereceğini açıkladı. Buna göre, Android 12 işletim sistemini çalıştıran tüm Xiaomi, Redmi ve POCO modelleri, MIUI 14 güncellemesini alacak.

İznik çini ile cami mimarisine çağdaş yorum!

Projesi Hassa Mimarlık tarafından yapılan İstanbul Altunizade’deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin çağdaş bir yorumu olarak inşa edildi.

Recep Altepe: İznik çini fırınları turizme katkı sağlayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Çini Fırınları kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek, “Bu çalışmalar, hem kültürümüze hem de İznik turizmine katkı sağlayacak” dedi.

Eyüp Sultan Türbesi'nde 7 bin 678 adet Anikya İznik Çini bulunuyor!

1459 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilen ve en önemli ziyaret mekanlarının başında gelen Eyüp Sultan Türbesi'nde, 7 bin 678 adet çini bulunuyor. Türbedeki çinileri Anikya İznik Çini tarafından üretti.

Eyüp Sultan Türbesi’nin çinileri Anikya İznik Çini'den!

Eyüp Sultan Türbesi, yaklaşık 4 yıl süren restorasyonun ardından, ramazanın ilk cuması olan 19 Haziran 2015 tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir törenle açıldı.

Anikya İznik Çini, TBMM’yi İznik çinileriyle donattı!

Anikya İznik Çini; TBMM Başkanlık konutunu, TBMM Ek Hizmet Binasını ve Halkla İlişkiler Binasını, İznik Çinileriyle donattı. Konya Karatay Medresesi’nden esinlenilerek geliştirilen desenler, Anikya İznik Çini’nin çizilmeyen sert sırlı çinilerine uyarlandı

Anikya İznik Çini’nin çinileri, Türkmenistan Devlet Başkanlığı Konuk Evi’nde!

Anikya İznik Çini’nin ürettiği çiniler, yurt içinde ve yurt dışında önemli kamu binalarının süslemelerinde tercih ediliyor. Türkmenistan Başkanlık Konuk Evi’nin dış cephesinde de, Anikya İznik çinileri kullanıldı...

Acıbadem Akasya AVM metro girişini Anikya İznik Çinileri süslüyor!

İznik çinisi mekan ve desen tasarımı Anikya tasarım grubu başkanı Nejla Anıl tarafından yapılan çini panolar, Anikya çini sanatçıları tarafından geleneksel yöntemlerle tamamen elde üretildi.

YYÜ kendi elektriğini üretecek!

YYÜ kendi elektriğini üretecek. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ( DAKA ) desteğiyle kurulan güneş enerjisi santrali ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi ( YYÜ ) kendi elektriğini üretecek.

Satılan konutların yüzde 15’ini yabancılar alıyor!

İntegral Menkul Değerler Analist' i Beste Naz Süllü yazdığı yazıda gayrimenkul sektörünü değerlendirerek, satılan konutların yüzde 15'ini yabancıların aldığını belirtti. Satılan konutların yüzde 15’ini yabancılar alıyor...

Yusuf Öztürk, Ekrem Demirtaş'ın İzmir Limanı önerisine destek verdiğini açıkladı!

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın İzmir Limanı'nın otonom bir yönetim anlayışıyla işler hale getirilmesi önerisini desteklediğini açıkladı

1510'lu yıllara ait İznik çinisi tabak, 1 milyon 426 bin sterline satıldı!

Şimdiye kadar satışa sunulan İznik çinileri arasında en yüksek fiyata alıcı bulan tabak, 1510'lu yıllara ait. Selvi ağacı desenleri ile mavinin iki tonunun bulunduğu çini tabağın, 300-500 bin sterlin arasında satılması bekleniyordu.

Ekin Türkmen İznik Gölü kenarında ev tuttu!

Ekin Türkmen, yeni projesi Hatasız Kul Olmaz dizisinin çekimleri için iki aydır İznik'te yaşıyor. Türkmen, İznik Gölü kenarında ev tuttu. Set dışında kalan zamanda evini dekore eden oyuncu iznik çinisi kurslarına da gidiyor...

iznik çini modelleri Haberi

iznik çini modelleri

Ünü ülke sınırları aşan ve bileşimindeki yüksek oranda kuvars nedeniyle "üretilmesi imkansız seramik" olarak tanınan İznik çinilerinin yeniden canlandırılması amacıyla Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) MAM Malzeme Enstitüsü ile İznik Eğitim ve Öğretim Vakfı, 1990'lı yıllardan bu yana ortak projeler gerçekleştiriyor.


Son olarak hayata geçirilen 2010 yılında başlayan ve TÜBİTAK ARDEB 1001 Programınca desteklenen "Nanobilim ve İleri Nano-Yapılı Malzeme Sistemleriyle İznik Çinileri Kültür Mirasımızın 21. Yüzyıla Taşınması Projesi" başarıyla tamamlandı. 9. yüzyılda kullanılan ve tarihin ilk nanoteknoloji uygulaması olarak bilinen "lüster" yöntemi TÜBİTAK araştırmacılarının çalışmalarıyla İznik çinisinde hayat buldu.


Seramik üzerine renkli yüzey efekti veren dekorasyon tabakası ve yanardöner metalik ışıltı sağlayan yöntemle İznik çinilerinin ürün performanslarının iyileştirilmesi sağlandı.


Projede dört katmandan oluşan İznik çinilerinin astar ve sır tabakasında kullanılan...