03 / 05 / 2024

Anikya İznik Çini’nin çinileri, Türkmenistan Devlet Başkanlığı Konuk Evi’nde!

Anikya İznik Çini’nin çinileri, Türkmenistan Devlet Başkanlığı Konuk Evi’nde!

Anikya İznik Çini’nin ürettiği çiniler, yurt içinde ve yurt dışında önemli kamu binalarının süslemelerinde tercih ediliyor. Türkmenistan Başkanlık Konuk Evi’nin dış cephesinde de, Anikya İznik çinileri kullanıldı...



Anikya İznik Çini’nin ürettiği çiniler, yurt içinde ve yurt dışında önemli kamu binalarının süslemelerinde tercih ediliyor. Eser Taahüt ve Sanayi A.Ş nin Türkmenistan’da inşa ettiği Türkmenistan Başkanlık Konuk Evi’nin dış cephesinde de, Anikya İznik çinileri kullanıldı. 


Aşkabat şehrinin Arçabil ilçesinde yer alan “Türkmenistan Ruhabat ve Arçabil Başkanlık Konuk Evi’nin dış cephesini süsleyen çinileri, Selçuklu mimarisindeki geometrik geçmelerden alınmış bir desenle üretildi. Turkuaz, kobalt ve sarı renklerden oluşan 100 m2’lik çini uygulaması ile Türkmenistan mimarisi ile Türk mimarisinin en önemli sanatlarından biri buluşmuş oldu. 


Türkmenistan Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açılışa, Cumhurbaşkanıyla birlikte tüm Bakanlar, Bakan yardımcıları, otuz civarında Büyükelçi ve yabancı devletlerin tüm üst düzey yöneticileri katıldı.




Geri Dön