17 / 05 / 2024

Türkmenistan Devlet Başkanlığı Konuk Evi Anikya İznik çinileri

Türkmenistan Devlet Başkanlığı Konuk Evi Anikya İznik çinileri

Anikya İznik Çini’nin ürettiği çiniler, yurt içinde ve yurt dışında önemli kamu binalarının süslemelerinde tercih ediliyor. Türkmenistan Başkanlık Konuk Evi’nin dış cephesinde de, Anikya İznik çinileri kullanıldı...

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alıyor! 35 yaşından küçük herkes başvurabilir! 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alımı detayları belli oldu. Peki kimler başvurabilir? İşte ayrıntılar...

Bakan Özhaseki az önce resmen açıkladı! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı geliyor! Detayları peş peşe paylaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurmak istediklerini söyleyerek, "Başkanlığın altında üç adet genel müdürlük olacak. İlki yalnızca İstanbul'u izleyecek, ikincisi Türkiye'yi izleyecek, üçüncü genel müdürlük de kaynak oluşturacak” diye konuştu.

Türkiye'de göçmen sayısı 4 Milyon 893 bin 752'ye ulaştı: Göç İdaresi Başkanlığı açıkladı!

Göç İdaresi Başkanlığı'na göre Türkiye'deki göçmen sayısı 4 milyon 893 bin 752'ye ulaştı. 1169 mahalle yeni yabancı kaydına kapatılırken, İstanbul'da 54 kapalı mahalle bulunuyor.

Devlet Su işleri Başkanlığı İŞKUR ile personel alacak! 18-40 yaş arası herkes başvurabilecek! Sakın kaçırmayın!

Devlet Su işleri Başkanlığı İŞKUR ile kamu personeli alımı yapacağını açıkladı. Devlet Su İşleri'nden yayımlanan ilana göre XI-9 sondaj şube Müdürlüğü bünyesinde çalışacak personel alımı gerçekleştirilecek. İşte ilanın ayrıntıları...

Devlet Su işleri Başkanlığı İŞKUR ile personel alacak! 18-40 yaş arası herkes başvurabilir! Başvurular başladı

Devlet Su işleri Başkanlığı İŞKUR ile kamu personeli alımı ilanı yayımladı. İşte Devlet Su İşler Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanın detayları...

Devlet Arşivleri Başkanlığı duyurdu! 12 bin 544 TL maaşla personel alımı! Başvuru şartları neler?

Devlet Arşivleri Başkanlığı tarafından, Ankara ve İstanbul'daki birimlerde çalıştırmak üzere KPSS 60 puanı ile 10 farklı unvanda personel alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir?

TÜSİAD'da flaş yönetim değişkliği! Başkanlık koltuğuna sürpriz isim geldi

Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin tepe yönetiminde sürpriz bir değişiklik yaşandı. TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın şaşırtan çıkışı sonrası adı başkanlık için önerilen Orhan Turan, Simone Kaslowski'den görevi devraldı.

Rönesans Holding, Türkmenistan'da yeni projelere başlıyor!

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, başkent Aşkabat’ta Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ile görüştü. Görüşmede Erman Ilıcak, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'a yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın senelik kira gideri 10 milyon TL'ye ulaştı!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi pek çok bakanlığın bütçesinden fazla. Bu özelliğiyle gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı bu kez kira ödemeleriyle konuşuluyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Türk inşaat firmasına teşekkür!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İvano-Frankivsk şehrini ziyareti sırasında selden zarar gören bölgeye yardım eden Türk inşaat firmasına teşekkür etti.

Altınyıldız Classics Türkmenistan'daki ilk mağazasını hizmete açtı!

Altınyıldız Classics, Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ta ilk mağazasını hizmete açtı.

Abdülkadir Akkuş, DEİK Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanlığı'na seçildi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanlığı görevine, Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş seçildi...

Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı!

Endüstriyel tesis inşaatında dünya sıralamasında 22. olan Tepe İnşaat’ın Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta anahtar teslim olarak inşaatını tamamladığı Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı.

Türkmenistan Devlet Başkanlığı Konuk Evi Anikya İznik çinileri Haberi

Türkmenistan Devlet Başkanlığı Konuk Evi Anikya İznik çinileri

Anikya İznik Çini’nin ürettiği çiniler, yurt içinde ve yurt dışında önemli kamu binalarının süslemelerinde tercih ediliyor. Eser Taahüt ve Sanayi A.Ş nin Türkmenistan’da inşa ettiği Türkmenistan Başkanlık Konuk Evi’nin dış cephesinde de, Anikya İznik çinileri kullanıldı. 


Aşkabat şehrinin Arçabil ilçesinde yer alan “Türkmenistan Ruhabat ve Arçabil Başkanlık Konuk Evi’nin dış cephesini süsleyen çinileri, Selçuklu mimarisindeki geometrik geçmelerden alınmış bir desenle üretildi. Turkuaz, kobalt ve sarı renklerden oluşan 100 m2’lik çini uygulaması ile Türkmenistan mimarisi ile Türk mimarisinin en önemli sanatlarından biri buluşmuş oldu. 


Türkmenistan Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açılışa, Cumhurbaşkanıyla birlikte tüm Bakanlar, Bakan yardımcıları, otuz civarında Büyükelçi ve yabancı devletlerin tüm üst düzey yöneticileri...