18 / 05 / 2024

anikya iznik çinileri

anikya iznik çinileri

Anikya İznik Çini’nin ürettiği çiniler, yurt içinde ve yurt dışında önemli kamu binalarının süslemelerinde tercih ediliyor. Türkmenistan Başkanlık Konuk Evi’nin dış cephesinde de, Anikya İznik çinileri kullanıldı...

Nejla Anıl ve Sevinç Öztürk, mimari projelere çini uyguluyor!

Anikya İznik Çini’nin sahipleri Nejla Anıl ve Sevinç Öztürk, iki kadın girişimci olarak en güncel mimari projelere en eski yöntemlerle İznik çinileri üretip uyguluyor...

TOKİ Bursa İznik başvuruları bugün sona eriyor!

Bursa İznik TOKİ'de yer aln 165 adet konut için başvuru dönemi bugün sona eriyor. Projede 2+1 ve 3+1 konut tipleri yer alıyor.

İznik TOKİ son başvuru tarihi ne zaman?

İznik TOKİ son başvuru tarihi 25 Ağustos olarak belirlendi. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

Bursa İznik TOKİ kura çekilişi 11 Eylül'de!

TOKİ Bursa İznik projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi yarın itibariyle sona eriyor. Projenin kura çekilişi 11 Eylül'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Bursa İznik başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Bursa İznik projesinde yer alan 165 adet konut için başvurular bugün itibariyle başlıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

TOKİ Bursa İznik kura başvuruları!

TOKİ Bursa İznik kura başvuruları 14 Ağustos 2017 tarihinde kabul edilecek. Toplamda 165 adet daireden meydana gelen projede 2 bin TL başvuru bedeli alınıyor.

Bursa İznik TOKİ başvuru bedeli!

Bursa İznik TOKİ başvuru bedeli 2 bin TL olarak belirtiliyor. 165 konuttan meydana gelen projede kura çekilişi 11 Eylül'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Bursa İznik kura çekilişi 2017!

TOKİ Bursa İznik kura çekilişi 11 Eylül 2017 tarihinde çekilecek. Toplamda 165 adet dairenin kura çekilişi ile satışa sunulduğu projede kira öder gibi ev sahibi olunuyor.

Bursa İznik TOKİ başvuruları 14 Ağustos'ta başlıyor!

Bursa İznik TOKİ'de yer alan 165 adet konut için başvurular 14 Ağustos'ta başlıyor.

İznik kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor!

İznik’in tarihi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile bir bir hayat buluyor. İznik kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor.

TOKİ İznik başvuruları 13 Temmuz'da başlıyor!

TOKİ tarafından İznik'te kurala satılacak 165 konut için başvurular 13 Temmuz ile 28 Temmuz tarihleri arasında kabul edilecek.

İznik Barajı yapım aşamasına geldi!

Bursa Şehir Gazetesi konuk yazarı Serdar Aydın bugün İznik Barajı hakkında bilgilendirme yazısı yayınladı. İşte, Serdar Aydın'ın yazısı..

İznik Barajı ile 2070 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek İznik Barajı ile ilçenin 2070 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

İznik Surları 4.5 milyon TL'ye restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en uzun ikinci suru olan İznik surlarının restore edileceğini açıkladı. İznik surlarının en gösterişli kapısı olan İstanbul Kapı restorasyonu için 4,5 milyon lira harcanacak.

anikya iznik çinileri Haberi

anikya iznik çinileri

Anikya İznik Çini’nin ürettiği çiniler, yurt içinde ve yurt dışında önemli kamu binalarının süslemelerinde tercih ediliyor. Eser Taahüt ve Sanayi A.Ş nin Türkmenistan’da inşa ettiği Türkmenistan Başkanlık Konuk Evi’nin dış cephesinde de, Anikya İznik çinileri kullanıldı. 


Aşkabat şehrinin Arçabil ilçesinde yer alan “Türkmenistan Ruhabat ve Arçabil Başkanlık Konuk Evi’nin dış cephesini süsleyen çinileri, Selçuklu mimarisindeki geometrik geçmelerden alınmış bir desenle üretildi. Turkuaz, kobalt ve sarı renklerden oluşan 100 m2’lik çini uygulaması ile Türkmenistan mimarisi ile Türk mimarisinin en önemli sanatlarından biri buluşmuş oldu. 


Türkmenistan Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açılışa, Cumhurbaşkanıyla birlikte tüm Bakanlar, Bakan yardımcıları, otuz civarında Büyükelçi ve yabancı devletlerin tüm üst düzey yöneticileri...