07 / 05 / 2024

İznik Havzası projesi

İznik Havzası projesi

Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenen çalıştayda göl havzası masaya yatırıldı. “İznik Gölü Havzasına Doğal Yaklaşımlar Çalıştayı” İznik DSİ Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal Tokat projesi Yeşilırmak Havzası'na prestij katacak!

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Yeşilırmak Havzası Devlet Su İşleri (DSİ) Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısına katıldı. Toplantıda Kanal Tokat projesi de konuşuldu...

İznik Sahil projesi başladı!

İznik Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin otaklaşa yürüttüğü İznik sahil düzenlemesi projesi için çalışmalar başladı.

İznik Havzası çalıştayı yapıldı!

Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenen çalıştayda göl havzası masaya yatırıldı. “İznik Gölü Havzasına Doğal Yaklaşımlar Çalıştayı” İznik DSİ Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Bingöl Yenibaşlar köyünde evlere dış yalıtım yapılıyor!

Köy Muhtarı Abdullah Kızılbaoğa, “Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünce kabul edilen ve Bingöl Orman İşletme Müdürlüğünce hazırlanan Göynük Çayı Havzası Projesi yapılırken bazı köylülerimiz evlerinde olmadığı için destekten faydalanamıyor.

İSKİ Düzce'deki arıtma tesisleri için yer tespiti yapıyor!

Düzce Valisi Ali Fidan Başkanlığında Valilik makamında Düzce İli Koruma Havzası projesi toplantısı yapıldı. Toplantıda İSKİ tarafından Düzce ilinde yapılması düşünülen ‘Arıtma Tesisleri’ için yer tespiti konusu da ele alındı.

İznik Sahil projesi başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe , Başkan Osman Sargın ile birlikte İznik Sahil Projesini yerinde inceledi. Kısa bir süre içerisinde İznik'te yapımına başlanacak olan İznik Sahil Projesi bölgeye örnek olacak.

İznik Sahil projesi bölgeye örnek olacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa bir süre içerisinde İznik'te yapımına başlanacak olan İznik Sahil Projesi bölgeye örnek olacak.

Rize organik çay havzası olacak!

ÇAYKUR, Yeditepe Üniversitesi ile birlikte ‘Organik Çay Tarımı Projesi’ne başladı. Organik Çay Tarımı Projesi hayata geçtiğinde dünyanın en büyük organik çay havzası da oluşturulmuş olacak.

İznik Sahili Düzenleme projesi onaylandı!

İznik Sahili Düzenleme Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından proje ihalesi tamamlanan ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanan projenin önümüzdeki aylarda yapım ihalesinin de gerçekleştirileceği bildirildi.

Gözeli Havzası Güneş Enerji Santrali Projesi'nin temeli atıldı!

DİSKİ Genel Müdürlüğü'ne ait tesislerin enerji ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefleyen 600 Kvv'lık Gözeli Havzası Güneş Enerji Santrali Projesi'nin temeli atıldı.

Ergene Havzası'na öngörü sistemi!

NKÜ tarafından geliştirilen " Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellenmesi Projesi " ile Ergene Havzası 'ndaki arazilerin kullanım şeklinin ekosistem üzerindeki etkisi önceden görülebilecek.

TOKİ İznik Sosyal Konut projesi çalışmaları başladı!

İznik Başkanı Osman Sargın, TOKİ heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, "TOKİ ile Sosyal Konut Projesi çalışmalarımıza start verdik. Sosyal Konut Projesi kapsamında, ilçemizde TOKİ tarafından ilk etüt proje çalışmalarına başlandı." dedi.

İznik Havzası projesi Haberi

İznik Havzası projesi

Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenen çalıştayda göl havzası masaya yatırıldı. “İznik Gölü Havzasına Doğal Yaklaşımlar Çalıştayı” İznik DSİ Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Bursa Valiliği’nin himayesinde İznik ve Orhangazi kaymakamlıkları ve belediyeleri, meslek yüksekokulları, sanayi ve ticaret odaları, ziraat odaları ve ilgili kurumların iş birliği ile tertiplenen çalıştay “Suya Düşen Işık” filminin gösterimiyle başladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve Orhangazi Kaymakamı Yalçın Yılmaz konuşma yaptı. Sargın, eko turizmin İznik için önemine dikkat çekerken, bu alanda ilçeye yatırım yapacak yatırımcılara belediye olarak destek verdiklerini belirtti. İznik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen eko turizm tesislerini anlatan Sargın, bunun yanı sıra özel yatırımcıların kırsalda gerçekleştirdiği turizm...