21 / 05 / 2024

İznik UNESCO son durum

İznik UNESCO son durum

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen çalışmalar ile 2014 yılında Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık gibi değerleriyle Unesco Dünya Miras Listesi’ne dâhil olan Bursa’nın ilçesi İznik de Unesco yolunda…

Son dakika: Ayasofya'da yeni dönem! Ayasofya Camii kapatıldı mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığından son dakika Ayasofya açıklaması yapıldı. Bakanlık 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren UNESCO’nun tavsiyesi ile ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçeceklerini duyurdu.

Bursa’da konut fiyatları son 1 senede yüzde 23,95 arttı!

Son dönemlerde konut satışlarında ciddi bir artış gösteren Bursa’da, satılık konut fiyatları yüzde 23,95 oranında arttı. En çok tercih edilen bölgeler  İznik, Gemlik, Nilüfer, Orhangazi ve Kestel oldu.

İznik'te son beş yılda statüsü değiştirilen tarım arazileri mecliste!

Bursa'nın İznik ilçesinde on beş dönümlük tarım arazisinin imara açılması ve ilde son beş yılda statüsü değiştirilen tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıbal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ İznik son başvuru tarihi 31 Aralık!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa İznik projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi.

İznik TOKİ son başvuru tarihi ne zaman?

İznik TOKİ son başvuru tarihi 25 Ağustos olarak belirlendi. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

Bursa İznik UNESCO yolunda!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen çalışmalar ile 2014 yılında Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık gibi değerleriyle Unesco Dünya Miras Listesi’ne dâhil olan Bursa’nın ilçesi İznik de Unesco yolunda…

Bursa’nın yeni UNESCO hedefi İznik!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Alltepe, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Cumalıkızık ve Sultan Külliyeleri’nin ardından İznik’i de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldırmak istediklerini açıkladı.

Efes Antik Kenti'ne UNESCO müjdesi!

1994'te başlayan UNESCO sürecinde mutlu son... Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, "Gelen ön rapora göre artık Efes, UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi'ne girmiştir diyebiliriz" dedi.

Bursa UNESCO ile turizmde marka olacak!

Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü ile UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Bursa, turizmde dünya markası olmaya odaklandı. İznik'in de listeye girmesi ile kentin turizm gelirlerinin ivme kazanması bekleniyor.

İzmir Efes UNESCO yolunda!

Efes Antik Kenti'yle ününü dünyaya duyuran Selçuk'un, belediye ve Kültür ve Turizm Bakanlığı 'nın yaptığı son düzenlemelerle 2015'te UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesine girmesi hedefleniyor

Nemrut Dağı son turistlerini ağırlıyor!

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan ve Dünyanın 8. Harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı, 2 bin 206 metre yükseklikte seyrine doyulmaz manzarasıyla sezonun son turistlerini ağırlıyor.

UNESCO'nun gözü Haliç Metro Köprüsü projesinin üzerinde!

UNESCO'nun son kararında Haliç Metro Köprüsü'yle ilgili ciddi endişeler dile getirildi. Türkiye'den daha kapsamlı rapor isteyen kurum, İstanbul'u 'Tehlike Altındaki Kültür Mirası Listesi'ne alabilir...

UNESCO, Haliç Metro Köprüsü için son kararı verecek!

Hakan Kıran, dünya kültür varlıklarının koruyucu meleği UNESCO'nun 'Süleymaniye'nin siluetini bozuyor' gerekçesiyle yapımına itiraz ettiği 'Haliç Metro Köprüsü'nün mimarı

İznik UNESCO son durum Haberi

İznik UNESCO son durum

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen çalışmalar ile 2014 yılında Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık gibi değerleriyle Unesco Dünya Miras Listesi’ne dâhil olan Bursa’nın ilçesi İznik de Unesco yolunda… Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın değerlerinin dünyaya sunulmasının önemini vurgulayarak, bu noktada İznik’in UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesi için gereken çalışmaların yapılacağını ve konuyla ilgili herkesin sorumluluk duyması gerektiğini söyledi.


Bursa’nın değerleriyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girişinin ardından İznik için de somut adımlar hızla atılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğüyle hız kazanan çalışmalar kapsamında oluşturulan İznik Alan Başkanlığı, İznik’te yapılan toplantıyla basın mensuplarına tanıtıldı. 


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik 1. Murat Hamamı’nda yapılan toplantıda İznik’in UNESCO’ya daha önce girmeyişinin gecikmiş bir adım olarak değerlendirdi.


Başkan Altepe, İznik’in önemli bir...