28 / 04 / 2024

Son dakika: Ayasofya'da yeni dönem! Ayasofya Camii kapatıldı mı?

Son dakika: Ayasofya'da yeni dönem! Ayasofya Camii kapatıldı mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığından son dakika Ayasofya açıklaması yapıldı. Bakanlık 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren UNESCO’nun tavsiyesi ile ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçeceklerini duyurdu.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) basın toplantısı düzenledi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy son dakika yaptığı açıklama ile Ayasofya-i Kebîr Câmii'de UNESCO tavsiyesi üzerine 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçileceğini aktardı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya'da 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren UNESCO tarafından yapılan tavsiye doğrultusunda ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçeceklerini açıkladı.

Son dakika: Ayasofya da yeni dönem! Ayasofya Camii kapatıldı mı?

AYASOFYA'DA YENİ DÖNEM

Buna göre; 15 Ocak itibarıyla yabancı ülke vatandaşları için ücretli, ibadet amaçlı gelen Türk vatandaşları ile turistik amaçla gelen yabancı vatandaşların çakışmaması için 15 Ocak tarihinden itibaren Ayasofya Camii’ne girişler değiştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya-i Kebîr Câmii'nin UNESCO tavsiyesi üzerine 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçileceğini duyurdu. Ersoy, “15 Ocak’tan itibaren yabancı ziyaretçilere ücretli olacak. İbadetlerini ifa etmek üzere gelen Türk vatandaşlarından ücret alınmayacak." ifadelerini kullandı.

Son dakika: Ayasofya da yeni dönem! Ayasofya Camii kapatıldı mı?

AYASOFYA NE ZAMAN CAMİ OLDU?

86 sene boyunca müze olarak hizmet veren Ayasofya, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ismiyle kılınan cuma namazı ile 24 Temmuz 2020 tarihinde resmen ibadete açıldı.

AYASOFYA NE ZAMAN MÜZE OLDU?

1923 yılında Cumhuriyetin ilanından sonra cami olarak kullanılmaya devam etse de, Ayasofya 1931' yılında kapatıldı. Ayasofya, Mustafa Kemal Atatürk'ün emri ve Bakanlar Kurulu kararı ile 1935 yılında müzeye dönüştürüldü.

Ayasofya Bizans İmparatoru 1. Justinianus tarafından, 532-537 seneleri arasında dönemine göre 5 sene gibi kısa bir sürede İstanbul'un tarihî yarımadasındaki eski şehir merkezine inşa ettirilmiş bazilika planlı bir patrik katedrali olup 1453 senesindeki İstanbul'un Osmanlılar tarafından alınmasından sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürüldü.

Benzine bu gece indirim geliyor: Akaryakıtta son dakika indirim furyası! Sürücüler depoları fulleme zamanı geldi!

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 78,46 arttı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları konutların perişanlığını gözler önüne seriyor... Bina yıkıldı; yan apartman duvarsız kaldı


Geri Dön