27 / 04 / 2024

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 78,46 arttı!

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 78,46 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), eylülde aylık bazda yüzde 1,7, yıllık bazda yüzde 78,46 artış gösterdi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin H-ÜFE sonuçlarını açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre H-ÜFE, Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,7, geçen senenin aralık ayına göre yüzde 72, geçen senenin aynı ayına kıyasla yüzde 78,46 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 78,63 arttı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu endeks, geçen senenin aynı ayına göre ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 62,65, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 97,96, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 85,32, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 71,1, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 97,48, idari ve destek hizmetlerde yüzde 99,22 artış gösterdi.

Yine açıklanan rakamlara göre H-ÜFE bir önceki aya göre, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 2,25, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 5,41, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 6,29 artış gösterirken, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 0,95 gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 0,37, idari ve destek hizmetlerde yüzde 1,72 azalma gösterdi.

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 78,46 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre yıllık H-ÜFE'ye göre 7 alt sektör daha düşük, 20 alt sektör daha yüksek değişim göstermiş oldu. Ayrıca açıklanan rakamlara göre H-ÜFE sektörlerinden su yolu taşımacılığı hizmetleri yüzde 13,78, hava yolu taşımacılığı hizmetleri yüzde 37,94, depolama ve destek hizmetleri (taşımacılık için) yüzde 50,82 ile endekslerin en az arttığı alt sektörler olarak belirtildi.

Yine aktarılan bilgilere göre sinema filmi, video ve televizyon programı yapımcılık hizmetleri, ses kaydı ve müzik yayımlama yüzde 143,85, bina ve çevre düzenleme (peyzaj) hizmetleri yüzde 129,99, büro yönetimi, büro destek ve diğer iş destek hizmetleri yüzde 107,79 ile endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler şeklinde kayıtlara geçti.

Ayrıca verilen bilgilere göre aylık H-ÜFE'ye göre 15 alt sektör daha düşük, 12 alt sektör daha yüksek değişim gösterdi.

Verilen detaylara göre konaklama hizmetleri yüzde 9,36, seyahat acentesi, tur operatörü, diğer rezervasyon hizmetleri ve ilgili hizmetler yüzde 7,39, hava yolu taşımacılığı hizmetleri yüzde 5,48 ile endekslerin en çok azalış gösterdiği alt sektörler şeklinde olurken, programcılık ve yayıncılık hizmetleri yüzde 60,79, sinema filmi, video ve televizyon programı yapımcılık hizmetleri, ses kaydı ve müzik yayımlama yüzde 32,72, reklamcılık ve piyasa araştırması hizmetleri yüzde 16,09 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler şeklinde hesaplandı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları konutların perişanlığını gözler önüne seriyor... Bina yıkıldı; yan apartman duvarsız kaldı

TÜRKŞEKER'den kiralık iş yeri!

Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Beklenen haber geldi! Asgari ücret maaş zammında net rakam açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön