02 / 05 / 2024

Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Beklenen haber geldi! Asgari ücret maaş zammında net rakam açıklandı!

Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Beklenen haber geldi! Asgari ücret maaş zammında net rakam açıklandı!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında ilk toplantısını gerçekleştirecek. Yapılacak refah payı ilavesiyle yüzde 50 oranına yakın bir artış yapılması bekleniyor. Peki asgari ücret ne kadar olacak? 2024 asgari ücret kaç lira olacak?



2023 yıl sonu yaklaşırken milyonların gözü asgari ücrete çevrildi. '' Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?'' soruları araştırılıyor.  Temmuz-Aralık 2023 dönemindeki 6 aylık enflasyın oranı ile asgari ücret maaşları da belirlenmiş olacak. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; aralık ayı itibarıyla Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantılarını gerçekleştirecek. 2024 yılı için de böylece asgari ücret belirlenmiş olacak. Peki asgari ücret ne kadar olacak? 2024 asgari ücret kaç lira olacak? 


2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? NET RAKAM...

Komisyon öncelikle, alım güçlerini, rekabeti ve enflasyondaki yüskelişi masaya yatırarak bir ücret belirleyecek.

Orta Vadeli Programda beklenen yüzde 65'lik yıl sonu enflasyon tahminine göre 6 aylık enflasyonun yüzde 38 seviyesine yakın olması bekleniyor. 

Yapılacak bir refah payı ilavesiyle yine yüzde 50'ye yakın bir artış olması bekleniyor. Şu anda net asgari ücret 11.402,32 TL olarak uygulanıyor. Yüzde 50 artış olduğunda net rakam 17 bin 103,48 TL'ye çıkacak. 6 aylık enflasyona göre artış olması halinde yeni asgari ücretin net 15 bin 735,20 TL olması bekleniyor. 

Asgari ücretteki vergi istisnasının ise devam etmesi bekleniyor. Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmıyordu.  Öte yandan diğer ücretlerdeki asgari ücret kadar kısımdan da vergi alınmıyor.

Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Beklenen haber geldi! Asgari ücret maaş zammında net rakam açıklandı!

EMEKLİLERE YÜZDE 50 ZAM GELMESİ BEKLENİYOR!

Aktarılan bilgilere göre Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'nde sene sonu enflasyon tahmini yüzde 68.01 olarak belirtildi.  Yine aktrılan bilgilere göre bu orana göre 6 aylık enflasyon yüzde 40.27 seviyesinde olacak. Refah payının eklenmesi ile birlikte asgari ücret ve emeklilere yapılacak olan zamdan sonra yüzde 50'yi bulması bekleniyor.

Emekli maaşlarında son dakika! Zamlar enflasyon üzerinden tek tek hesaplandı! İşte masadaki son rakam!

SSK, Bağ-Kur 4a, 4b, 4c 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme takvimi netleşiyor! Peş peşe açıklama Kasım aynın ikinci...

Asgari ücret zammı için ilk adım atılıyor: Pazarlık masasında 16 bin TL var…

Geri Dön