27 / 04 / 2024

Son dakika: 1 ay süresi var, ev kiralamada yeni dönem başlıyor! 

Son dakika: 1 ay süresi var, ev kiralamada yeni dönem başlıyor! 

Ev kiralayan ya da evini kiralayan milyonlarca vatandaşı kapsayan yeni düzenleme için geri sayım başladı. Kira uyuşmazlıklarında yeni dönem 1 Eylül'de hayata geçiyor. İşte detaylar...



Kira uyuşmazlıklarında yeni dönem için geri sayım resmen başladı. 1 Eylül'de başlayacak yeni uygulama ile kira tespit, tahliye, kontrat kaynaklı sorunlar, uyarlama, taşınmaz paylaşımı, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklar, aidata dair davalar zorunlu arabuluculuk sürecine tabi olacak. 

İhtilafların hepsi önce arabulucuya gitmek zorunda olup daha sonra dava açma işlemine gidecek. Arabuluculuk sürecini davayı açmak isteyen taraf başlatacak. 

Konut ve kira bedellerindeki artışlar, ev sahibi ile kiracı arasında gerçekleşen uyuşmazlıklar, komşuluk hukukundan kaynaklı anlaşmazlıklar gibi tüm bu davalarda çözüm için ilk adres, 1 Eylül'den itibaren ara bulucular olacak.

 Son dakika: 1 ay süresi var, ev kiralamada yeni dönem başlıyor! 

BAŞVURULAR ÜCRETSİZ YAPILACAK

Uyuşmazlık durumunda taraflar adliyelerde mahkemeden önce ara buluculuk bürolarına müracaat edecek. Buradaki işlemlerin tamamı ücretsiz yapılacak. Yargı gideri, tanık, harç, bilirkişi ücreti gibi bir ödeme yapma zorunluluğu bulunmayacak.

 Son dakika: 1 ay süresi var, ev kiralamada yeni dönem başlıyor! 

EN FAZLA BİR AY İÇİNDE ÇÖZÜME ULAŞACAK

Anlaşmazlıkların çözümü için 1 ay gibi bir süre olması bekleniyor. Görüşmeler 3 hafta içinde tamamlanacak. Zaruri durumlarda bu süre bir hafta daha uzatılabilecek.

SENEDE 80 BİN UYUŞMAZLIĞIN ARA BULUCULARA GİTMESİ BEKLENİYOR

Vatan gazetesinde yer alan detaylara göre, düzenlemenin hayata geçmesi ile yılda yaklaşık 80 bin kira uyuşmazlığının ara buluculara götürülmesi tahmin ediliyor. Uygulama ile ev sahibi ve kiracılar arasında anlaşmazlıklar tırmanmadan çözülecek, uzun yargılama süreçleri beklenmeyecek. Söz konusu kişiler ara bulucuda anlaşamazsa yine mahkeme yoluna başvurabilecek.

 Son dakika: 1 ay süresi var, ev kiralamada yeni dönem başlıyor! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kira davalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, "Kira davalarında zorunlu arabuluculuk dönemi 1 Eylül’den itibaren başlıyor." dedi.

Konuya ilişkin Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Kira uyuşmazlıklarının mahkemeye intikal etmeden arabuluculuk yoluyla çözüme kavuşması, tarafların daha az masrafla ve daha hızlı ve barışçıl bir yöntemle uzlaşmalarını sağlayacak. Bu durumda mahkemelerin iş yükü de azalmış olacak” diye kaydetti.

Düşük faizli konut kredisi kampanyasında faiz ve vade ne kadar olacak? Kimler kredi alabilir? 

Altın şaha kalktı! Kıyıda köşede, yastık altında 1 gramı bile olan yaşadı! 23 Ağustos Çarşamba altın fiyatları

Türk ihracatçılar Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor!

 


Geri Dön