01 / 05 / 2024

izsev

izsev

İzmir’i Sevenler Platformu tarafından İzmir Kent Zirveleri kapsamında düzenlenen Planlı Şehircilik - Kentsel Tasarım ve Yenileme Çalıştayı Ege İhracatçılar Birlikleri’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

izsev Haberi

izsev

İzmir’i Sevenler Platformu (İZSEV) tarafından Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda düzenlenen Planlı Şehircilik Kentsel Tasarım ve Yenileme Çalıştayı sektör temsilcilerinin yanı sıra kentin kanaat önderlerini de bir araya getirdi.  Çalıştayın ilk oturumunun moderatörlüğünü BATÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu’nun yaptığı konferansa İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Karşıyaka Belediyesi eski başkanı Cevat Durak katıldı. Kentsel yenileme kavramı ile merkezi yönetim ve yerel yönetim ilişkilerinin ele alındığı ilk oturumda konuşmacılar çarpıcı açıklamalarda bulundu.


“BELEDİYE BAŞKANLARI TEKNİK OLMALIDIR”

Panelin moderatörlüğünü yapan BATÜDER Yönetim Kurulu Başkanı ve İZTO Meclis Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Akın Kazançoğlu, belediye başkanlarının teknik olması gerektiğini ifade ederek aynı zamanda belediyelerin kentin meslek odalarıyla diyalogların olmasının kentin aynı zamanda gelişmesinin önünü açtığını söyledi. Kazançoğlu,...