04 / 05 / 2024

İZTB arazisi Şifa Üniversitesine mi devredildi

İZTB arazisi Şifa Üniversitesine mi devredildi

İzmir Ticaret Borsası kapatılan Şifa Üniversitesine istimlak yoluyla devredilen borsa arazisiyle ilgili hukuki sürecin devam ettiğini bildirdi.

Sakarya Hal Arazisi 16 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

30 dönümlük hal arazisi için 16 Nisan Perşembe günü ihaleye çıkılacak. Kamuoyuna duyurulduğu gibi 30 Milyon TL’lik tahmini bedelle gerçekleştirilecek ihalenin ardından yeni hal binası yapım süreci ile ilgili gerekli çalışmalara başlanacak.

Erbaa Park Vadi arazisi belediyeye tahsis edildi!

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım’ın girişimler sonucu Hazineye ait toplam 424 bin 344 metrekarelik Park Vadi’nin arazisi rekreasyon alanı olarak düzenlenerek kullanılması amacıyla belediyeye tahsis edildi.

1990 yılında İTÜ'nün arazisi yağmalanmış!

1990 yılında İTÜ'nün 1 milyon 500 bin metrekarelik arazisi gecekondu işgali altında kalmış. Küçükarmutlu'yu da içine alarak, Baltalimanı'na kadar uzanan üniversiteye ait arazide gecekondu mahallesi oluşmuş.

Emlak Konut İstinye arazisi ihalesini kim kazandı?

Emirgan Korusu’na komşu İstinye arazisi, fiyatıyla da konuşulacak. Tahincioğlu, 1.8 milyar lirasını Emlak GYO’ya vermek şartıyla 3.6 milyar lira gelir taahhüt ederek ihaleyi kazandı.

Açık ara en pahalı proje: İstinye arazisi

Emirgan Korusu’na komşu İstinye arazisi, fiyatıyla da konuşulacak. Tahincioğlu, 1.8 milyarını Emlak GYO’ya vermek şartıyla 3.6 milyar lira gelir taahhüt ederek ihaleyi kazandı.

Tarım arazisi satışı nasıl yapılır?

Tarım arazilerin mülkiyetinin devredilmesi hakkında geçen yıl yapılan yasal düzenlemelere göre, devir işlemlerinde birtakım kısıtlamalar bulunuyor. Peki, tarım arazisi satışı nasıl yapılır? İşte tarım arazisi satışları..

Kazlıçeşme Mensucat Fabrikası arazisi kamulaştırılıyor!

Marmaray tünel demiryolu için Kazlıçeşme ’ deki eski Mensucat Fabrikası’nın arazisi kamulaştırılacak. İBB söz konusu arazinin ticaret alanı olarak düzenlenmesi reddetti

Azınlık Vakıfları'na bin 104 vakıf arazisi iade edildi!

AK Parti iktidarı boyunca Azınlık Vakıfları'na yönelik verilen sözler tutulmaya devam ediyor. Çıkarılan kanunla birlikte bin 104 vakıf arazisi cemaatlere iade edildi. Ayrıca MEB tarafından Ermenice ders kitapları hazırlanarak ücretsiz dağıtılmaya başlandı

Bin 14 vakıf arazisi cemaatlere iade edildi!

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, 'Türkiye'de Farklı İnanç Gruplarına Yönelik Reformlar' başlığıyla bir açıklama yayımladı. Açıklamaya göre bugüne kadar 1014 vakıf Arazisi iade edildi..

Konya Şehir Hastanesi alanı tarım arazisi değil!

Baloğlu, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü' nde Şehir Hastanesi için tahsis edilen alanın tarım arazisi olmadığını belirtirken, yatak kapasitesinin arttığını müjdeledi .

Orman arazisi kiralama yönetmeliği!

Orman arazisi kiralama yönetmeliği olan Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliği, kanun gereğince verilecek izinlere ve bu izinlerden tahsil edilecek bedellere ait iş ve işlemleri düzenliyor...

BTÜ Kestel Kampüsü arazisi incelendi!

Bursa’nın doğu bölgesini hareketlendirecek Bursa Teknik Üniversitesi’nin arazisi yetkililer tarafından incelendi. Bursa Teknik Üniversitesi Kestel Kampusu projesinde önemli adımlar atılmaya başlandı..

Kira sözleşmesinde ifa zamanı nedir?

Taşınmaz malların kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesinde kiralama anlaşmasına ilişkin maddelere yer veriliyor. Peki, kiracı hakları nelerdir? Kira sözleşmesinde ifa zamanı nedir? İşte yanıtı..

İZTB arazisi Şifa Üniversitesine mi devredildi Haberi

İZTB arazisi Şifa Üniversitesine mi devredildi

İzmir Ticaret Borsası (İZTB), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle kapatılan Şifa Üniversitesine istimlak yoluyla devredilen borsa arazisiyle ilgili hukuki sürecin devam ettiğini bildirdi. 


İZTB'den yapılan açıklamaya göre, Şifa Üniversitesinin 2011 yılında talep ettiği arazinin, İzmir Ticaret Borsasının karşı çıkmasına rağmen kanun yoluyla istimlak ettirilerek üniversiteye devredildiği, konunun yargıya taşındığı ancak "bugün daha iyi anlaşılan hukuki süreçlerle" bu çabaların sonuçsuz bırakıldığı belirtildi.


"Yönetim kurulumuz haksızca gasp edilen gayrimenkulümüzü geri alabilmek için gecikmeksiniz başlattığı mücadeleyi dirayetle devam ettirmektedir" ifadesine yer verilen açıklamada, söz konusu arazi üzerinde kurulan üniversitenin FETÖ ile irtibatı dolayısıyla kapatıldığı ve arazinin de kamuya döndüğü vurgulandı. 


Eski İZTB Meclis Başkanı Halit Kaya'nın sosyal medya hesabından bu süreçle ilgili yaptığı açıklamada borsa yönetimini eleştirdiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer...