06 / 05 / 2024

İztuzu Plajı projesi

İztuzu Plajı projesi

Bakanlık sorumluluğunda bulunan Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve de Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki günübirlik kullanım alanları için bilgilendirme yaptı.

İztuzu Plajı yine tehlikede!

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, “Plaj belediyeden alınırsa yapılaşma olacak. Plajın özel bir kişiye kazanç getirecek diye verilmesi, yok olması anlamına geliyor. İztuzu Plajı yine tehlikede.

Kaş- Kalkan bölünmüş yol projesi için karar belli oldu!

Antalya'nın dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da kapsayan Kaş- Kalkan bölünmüş yol projesi için Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, yolun sit alanından geçen bölümüyle ilgili verdiği izni iptal etti.

Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için karar verildi!

Antalya'da dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da içine alan ve tartışmalara neden olan Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararı, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Muğla Gökbel'de kaçak ev furyası!

Dünyanın en iyi 10 plajı arasında yer alan İztuzu Plajının hemen üzerindeki Gökbel Mahallesinde kaçak inşaat furyası yaşanıyor. 

İztuzu’nun Muğla Çevre Vakfı'na verilmesi tepki çekti!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilen İztuzu Plajı’nın, yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla Muğla Valiliği ortaklığındaki Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) şirketine verilmesi tepki çekti.

Kızılırmak Projesi'nde sosyal alanlar yer alacak!

Kızılırmak Projesi Sunum Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, proje kapsamında plaj, konaklama tesisleri, restoranlar ve kafeler yapılması, sosyal, sportif ve kültürel alanlar oluşturulması kararlaştırıldı.

Kocaali Sahil Düzenleme Projesi'nde sona gelindi!

Kısa süre önce Kocaali’ye Kadınlar Plajı ve Sahil Düzenleme Projesi hediye edeceklerini duyuran Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yeni yatırımda gelinen son noktayı açıkladı.

Sakarya Sahil Düzenleme Projesi’nde sona gelindi!

Sakarya Kocaali Kadınlar Plajı ve Sahil Düzenleme Projesi’nde sona gelindi. Proje 20 bin metrekarelik alanda hayata geçiyor.

Muğla İztuzu Plajı'nın tesisleri yenilendi!

Muğla'da geçtiğimiz yıl işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne verilen Dalyan'daki İztuzu Plajı'ndaki tesisler yenilendi. Plaja 112 istasyonu kuruldu, karadan ulaşımın olmadığı yerlerden hastaların kanaldan taşınması için bot tahsis edildi.

Ekrem Demirtaş'tan Körfez Geçiş Projesi hakkından çağrı!

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş Başbakan Yıldırım’a Körfez Geçiş Projesi hakkında çağrı yaptı. Demirtaş İzmir körfez geçişi projesi kapsamında deniz ortasına inşa edilecek adanın plaj olarak da kullanılmasını önerdi.

İztuzu Plajı'ndan tahliye edilen DALÇEV yetkililerinden suç duyurusu!

İztuzu Plajı'nda işgalci olduğu ileri sürülerek Muğla Valiliğinin kararıyla tahliye edilen DALÇEV yetkilileri, suç duyurusunda bulundu.

DALÇEV, İztuzu Plajı'ndan tahliye ediliyor!

Muğla Valiliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gönderdiği yazı üzerine Muğla’nın Ortaca İlçesi’nin dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nda işgalci konumunda olduğu belirtilen DALÇEV jandarma nezaretinde tahliyesine başladı.

İztuzu Plajı için proresto!

İztuzu'nu Koruma Platformu (İKUP) üyeleri, Dalyan Çevre Turizm Ticaret Limited Şirketi'nin (DALÇEV), İztuzu Plajı'nda faaliyet göstermesini protesto etti.

İztuzu Plajı'nın işletmesi için açılan davaya red kararı!

Muğla, İztuzu Plajı’nın işletmesiyle ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokolün iptali için DALÇEV'in açtığı davayı reddetti.

İztuzu Plajı projesi Haberi

İztuzu Plajı projesi

2886 sayılı Kanun ve 644 sayılı KHK ile Doğal sit alanları ile özel çevre koruma bölgelerinde bulunan Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlere ilişkin kiralama ve tahsis işlemleri Bakanlığımızca (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) yürütülmektedir.


Bakanlığımız (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) sorumluluğunda bulunan Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki günübirlik kullanım alanlarında;


Alan kullanımından doğan habitat bozulmalarının rehabilite edilebilmesi, atıksu ve katı atıkların günlük bertaraf edilmesinde sorun yaşanmaması,

Kaçak ve izinsiz kullanımların engellenmesi,

Alan kontrol mekanizmasının kolay tesis edilip, etkin biçimde çalıştırılması,

Alan yönetim kararlarının derhal uygulanabilmesi,

Alanlarda daha sıhhi şartlarda hizmet verilmesi hususunda fayda sağlanması,

Alanda yapılacak bilimsel çalışma ve izleme çalışmaları ile eğitim ve farkındalık oluşturma çalışmaları için görev alan teknik personele lojistik hizmet ve...