19 / 05 / 2024

Jak Kamhi günlükleri

Jak Kamhi günlükleri

Profilo Şirketler Topluluğu Başkanı Jak Kamhi, 14 yaşından beri tuttuğu günlüklerini bir kitapta topladı. Ünlü duayen “Gördüklerim Yaşadıklarım” isimli kitabını imzalamak için 05 Ekim Cumartesi günü, okurlarıyla buluşacak...

İstanbul'da günlük kiralık ev operasyonu!

Reina canisi Masparipov’un günlük kiralık evlerde kaldığının ortaya çıkmasının ardından tüm gözler günlük kiralık evlere çekildi. Polis İstanbul’da 39 ilçede bin 210 günü birlik eve işlem yaptı. İşlem yapılan bu evlerden 550'si kapatıldı, 283 eve de 2 milyon 22 bin 501 TL idari para cezası yazıldı.

Günlük kiralık evlere gözaltı!

Maliye Bakanlığı, günlük ve saatlik olarak kiralanan evler ile ilgili harekete geçti. Günlük kiralık evlere gözaltı 7 ilde başladı.

Günlük ev kiralamada nasıl vergi ödenir?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Karabıyık bugün köşesinde ''Günlük ev kiralamada nasıl vergi ödenir'' sorusunu yanıtladı. İşte yazının detayları...

Günlük ev kiralarken nelere dikkat edilmeli?

Günlük kiralık daireler yapılan düzenlemelerle kontrol altına alındı. Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Kiralama yapmak için emlak ofisine gelen vatandaşların araması gereken hususları şu şekilde sıraladı..

Dolmabahçe Sarayı Otoparkı'nın günlük kirası 50 bin TL!

TBMM, Dolmabahçe Sarayı Otoparkı'nın bir günlük kiralama bedelinin 50 bin lira olduğunu bildirdi.

Günlük ev kiralamalarına 10 bin TL ceza yolda!

Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, hukuka aykırı günlük ev ve daire kiralamalara karşı etkili denetimler yapılacağını söyledi. Özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri, tüm kayıtlarını bilgisayarda günü gününe tutmak, belge ve kayıtları genel kolluk kuvvetlerine anlık olarak bildirmek zorunda.

Cinayet işlenen günlük evin emlakçısına ceza!

İzmir Çiğli'de günlük ev kiralayan Turan Sert yeğenini vurduktan sonra ihtihar etmişti. Soruşturma kapsamında emlakçıya kiracıların kimlik bilgilerini almadığı için ceza kesildi.

Günlük ev terörü bitiyor!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, günlük kiralanan evleri kontrol etmek için 40 özel birim oluşturulduğunun bilgisini verdi. Şahin, ''18 yaş altındakilere ev kiralanmasına, hücre tipi yapılanmalara göz açtırmayacağız" diye konuştu.

Günlük ev terörü milyarlarca vergi kaybına neden oluyor!

Bataklığa dönüşen günlük kiralık dairelerle ilgili ortaya çıkan rakamlar ise dudak uçuklatıyor. Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, İstanbul'daki 65 bin evden, yıllık 500 milyon dolar kayıt dışı kazanç elde edildiğini belirtti.

Fatih'te 201 günlük ev mühürlendi!

İstanbul'da gittikçe yaygınlaşan günlük kiralık evler Fatih'de de büyük sorunlara neden oldu. Fatih Belediyesi'de şikayet ve güvenlik sıkıntıları nedeniyle harekete geçti.

Günlük kiralık evlerde denetim başladı!

Hürriyet Ankara'nın geçtiğimiz ekim ayında ‘Günübirlik kangren’ başlığıyla gündeme getirdiği günlük kiralık evler sorunu ile ilgili yapılan yasal düzenlemenin ardından denetimler başladı.

Avrasya Tüneli'den günlük 30 bin araç geçmeli!

Yapı Merkezi'nin Kurucusu ve Avrasya Tüneli projesinin müteahhidi Ersin Arıoğlu, tünelden bir ayda günlük geçişin 25 bin araca ulaştığını söyledi. Arıoğlu, “Günlük 30 bin kemik müşterimiz olması ilk hedefimiz'' dedi.

Günlük evlere otel kriterleri getiriliyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, üzerinde çalışmalar sürdürülen emlakçılık düzenlemesine ilişkin Milliyet’e bilgi verdi. Tüfenkci, yapılacak düzenlemeyle günlük kiralamalar ve güvenlik açısından sıkı kontrol mekanizmalarının getirileceğini bildirdi.

Jak Kamhi günlükleri Haberi

Jak Kamhi günlükleri

Televizyon, buzdolabı, motosiklet, otomatik çamaşır makinesi gibi pek çok aletin Türkiye'deki ilk üreticisi olan ve 60 yıllık iş hayatı boyunca önemli başarılara imza atan Profilo Şirketler Topluluğu Başkanı Jak Kamhi, 14 yaşından beri tuttuğu günlüklerini bir kitapta topladı. Ünlü duayen, Remzi Kitabevi tarafından yayına hazırlanan, Gördüklerim Yaşadıklarım isimli kitabını imzalamak için 05 Ekim Cumartesi günü okurlarıyla buluşacak. Saat 17:00'de Profilo Alışveriş Merkezi'nde bulunan Amazon Cafe'de kokteyl, saat 18:00'de de Remzi Kitabevi'nde imza günü yapılacak.

Kamhi'nin, 2012 yılında kaybettiği ve "hayatımın en büyük acısı" dediği oğlu Hayati Kamhi'ye adadığı 472 sayfalık kitapta mucit amcasının inanılmaz icatlarından gramer uzmanı büyük büyük dedesine; Atatürk’le göz göze gelişinden Barack Obama, Hillary Clinton, Jacques Chirac, Şimon Peres gibi liderlerle yakın ilişkisine; Koç ve Sabancı ile...