05 / 05 / 2024

James Bond Kapalıçarşı zarar verdi

James Bond Kapalıçarşı zarar verdi

James Bond filmi çekimleri sırasında Kapalıçarşı'nın zarar gördüğünü belirten şikayetler sonucunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu' nu denetleme yapmak için görevlendirdi

Kapalıçarşı'nın restorasyonu 20 yıl sürer!

Tüm dünyada Türkiye’nin en tanınan tarihi yapılarından 555 yıllık Kapalıçarşı’da restorasyon başlıyor. Hem de en tartışılan yerinden yani çatısından... Demir, restorasyonun tamamının 10-20 yıl arası süreceğinin altını çizdi.

Kapalıçarşı'daki büyük restorasyon 2 ay içinde başlayacak!

İstanbul Kapalıçarşı'da tüm çarşıyı kapsayacak restorasyon çalışmalarının 2 ay içinde başlayacağı açıklandı. Fatih Belediyesi altı yıllık süreçten sonra, tüm çarşıyı kapsayan restorasyon çalışmasını Anıtlar Kurulu'ndan geçirmeyi başardı.

Kapalıçarşı’da ilk yenileme çalışmaları başladı!

Dünyada en çok ziyaret edilen tarihi ve turistik mekanlar arasında en gözde yer olan Kapalıçarşı’da ilk yenileme çalışmalarına başlandı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, projeyi slayt üzerinden anlattı.

Aksaray'da Kapalı Çarşı Yeniden Canlandırma projesi başlıyor!

Aksaray Belediyesi tarafından ‘Kapalı Çarşı Yeniden Canlandırma Projesi’ hayata geçiyor. Yeni Proje; kapalı çarşının cephe, zemin ve çatı modernizasyonu kapsıyor.

Söke kapalı çarşı projesine tam not!

Söke Belediyesi’nin ilçeye vizyon kazandıracak projelerinden biri olan ‘Söke merkez çarşı üst örtü (kapalı çarşı) projesi’ hayata geçiyor. Başkan Toyran’ın çarşı esnafı ile bir araya gelerek sunduğu proje, esnaflardan tam not aldı.

Mustafa Demir Kapalıçarşı'nın restorasyonunu anlattı!

550 yıllık tarihiyle İstanbul'un simgesi haline gelen tarihi Kapalıçarşı’da restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Fatih Belediyesi tarafından yürütülen çalışma vatandaştan da destek görüyor.

Tarihi Kapalı Çarşı'nın çatısı kablo ve baz istasyonundan geçilmiyor!

Daha önce James Bond serisinin çekimi için kullanılan Tarihi Kapalı Çarşı’nın çatısı kablo ve baz istasyonundan geçilmiyor. Çivi bile çakmanın yasak olduğu tarihi yapının çatısında kablolar, klimalar ve çok sayıda baz istasyonu var.

Kapalıçarşı Sandal Bedesteni restore edildi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce, Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen Kapalıçarşı'nın ilk bedesteni olma özelliği taşıyan 554 yıllık Sandal Bedesteni, aslına uygun restore edildi.

Kapalıçarşı'da restorasyon 1 ay içinde başlıyor!

Kapalıçarşı’da kapsamlı bir restorasyon süreci başlıyor. Fatih Belediyesi ve çarşı esnafı arasında yürütülen görüşmeler de olumlu seyrediyor. 2016’nın ocak ayı sonunda restorasyon için ilk ‘kazma’nın vurulması planlanıyor.

Bursa'daki Kapalı Çarşı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 10 Ekim'de tarihi Kapalı Çarşı'da çıkan ve 52 dükkânın zarar gördüğü yangının ardından, mobilya ve yorgancılar bölümünde restorasyon çalışması başlattı.

Siverek Kapalı Çarşı'nın restorasyonunda sona gelindi!

Şanlıurfa Merkez ve İlçelerde hummalı bir çalışma içerisine giren Büyükşehir Belediyesi, Siverek'te bulunan Tarihi Kapalı Çarşı tarihi dokusuna uygun bir şekilde üst yapı ve meydan iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Avustralya'nın Dallas bölgesine kapalı çarşı yapılacak!

"Avustralya'da bir ilçede görev yapan Türk Belediye Başkanı Adem Atmaca yenilenecek çarşının "Küçük bir Kapalı Çarşı" olacağını belirtti.

Kapalıçarşı'nın restorasyonunda sona yaklaşıldı!

Osmanlı'nın AVM'sini yeni çehresine kavuşturacak olan projede sona yaklaşıldı. Kapalıçarşı, aslına uygun restore edilerek, eski ihtişamına kavuşacak. 5 etap şeklinde restore edilen Kapalıçarşı 45 bin metrekarelin alana sahip.

James Bond Kapalıçarşı zarar verdi Haberi

James Bond Kapalıçarşı zarar verdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul’un tarihi alanlarında yapılan James Bond filminin çekimleri sırasında bu alanlara zarar verildiği iddialarının araştırılması amacıyla Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu’nun (KUDEB) görevlendirilmesine karar verdi


CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’ün James Bond filmlerinin çekimleri sırasında tarihi eserlerin hasar gördüğüne ilişkin iddialar hakkındaki soru önergesini yanıtlayan Günay, şöyle dedi:


Konuya ilişkin olarak İstanbul 1 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Kapalıçarşı film çekimleri ile ilgili olarak 2762 ada, 1 parselde İstanbul Valiliği ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün ilgi olur yazıları doğruytusunda 17 Şubat 2012 tarihli 354 sayılı kararı ile 2863 sayılı kanun yönünden gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması kaydıyla film çekimine izin vermiştir.


Fatih Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu’na ve İstanbul...