30 / 04 / 2024

japonlar sualtı şehri

japonlar sualtı şehri

Japonya’da 5 bin kişinin yaşayabileceği ve deniz kaynaklarından enerji üretecek bir sualtı şehri planlandı. Şimizu şirketi sözcüsü Hideo Imamura, basına yaptığı açıklamada, “Bu bir rüya değil, gerçek bir hedeftir.” dedi.

Konaklar Şehri Kütahya Çalıştayı bugün gerçekleştirildi!

Kütahya Beylerbeyi Derneği'nin Halk Bankası sponsorluğunda organize edeceği yeni projesi olan 'Konaklar Şehri Kütahya Çalıştayı'nın bugün Yeni Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirileceği bildirildi. Tüm kütahyalılar davetliydi.

1. Uluslararası Çocuk Şehri Kongresi 11-12 Nisan'da!

1. Uluslararası Çocuk Şehri Kongresi, 11-12 Nisan'da Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından Harbiye Askeri Müzesi'nde gerçekleştirilecek. Kongrede belediyelerin çocuk ve kent ilişkisini sergileyecekleri stantlar düzenlenecek.

Nevşehir yeraltı şehri National Geographic'te haber oldu!

Nevşehir Kalesi'nin altından çıkan yer altı şehri National Geographic'te haber oldu. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında taşınan evlerin altından çıkan yer altı şehri dünya gündemine oturdu.

Kral Abdullah Ekonomik Şehri'nin maliyeti 100 milyar dolar!

Suudi Arabistan, çölün ortasına Washington DC’den büyük bir kent kuracak. 20 yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen ‘Kral Abdullah Ekonomik Şehri’ 100 milyar dolara mal olacak.

Mazı köyündeki yeraltı şehri turizme kazandırılıyor!

Restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan Mazı köyündeki yer altı şehrinin 3 katı ziyarete açılacak. Nevşehir'deki diğer yer altı şehirlerinden farklı olarak Mazı Yer Altı Şehri'nde banyo bulunuyor.

Yereldeki en büyük sıkıntı şehri yeniden inşa etmek!

Yereldeki en büyük yapısal sıkıntının şehri yeniden inşa etmek olduğunu söyleyen İsmail Hakkı Edebali, "Toplumsal Toplumsal çeşitliliğimiz, genç nüfusumuz, jeopolitik konumumuz itibariyle Avrupa Birliğine çok da ihtiyacımız olmayabilir" diye konuştu.

Nevşehir'deki Mazı Yer Altı Şehri ziyarete açılacak!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, restorasyonu tamamlanan Mazı Yer Altı Şehri ziyarete açılacak. Diğer yer altı şehirlerinden farklı olarak Mazı Yer Altı Şehri'nde banyo bulunuyor.

Şehri Naz Evleri satış ofisi telefon!

7 blok şeklinde yükselen Şehri Naz Evleri satış ofisi telefon numarası 0 462 341 53 99 olarak belirlendi. Projedeki daireler 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon şeklinde tasarlandı.

Şehri Naz Evleri satılık!

Şehri Naz Evleri satılık daireler 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi. Proje Çağla Yapı imzasıyla hayata geçiriliyor.

Şehri Naz Evleri ne zaman teslim ediliyor?

Toplam 400 adet daireden oluşan Şehri Naz Evleri projesinde daireler 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi. Peki Şehri Naz Evleri ne zaman teslim ediliyor?

İstanbul dünyanın en hızlı büyüyen 3. şehri!

ABD’li araştırma kuruluşları Brookings Enstitüsü ve JP Morgan Chase tarafından hazırlanan “Global Metro Monitor 2014” raporuna göre İstanbul, dünyanın en hızlı büyüyen üçüncü şehri seçildi.

NCA Teknik Mekanik İnşaat Metal Sualtı Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

NCA Teknik Mekanik İnşaat Metal Sualtı Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 25 Şubat 2015'te 72 bin TL sermaye bedeli ile Başakşehir'de, Mustafa Çoban Müdürlüğü'nde kuruldu.

Şehri Naz Evleri nerede?

Şehri Naz Evleri projesinde toplam 400 adet daire bulunuyor. 7 blok şeklinde yükselen Şehri Naz Evleri Çağla Yapı tarafından hayata geçiriliyor. Peki Şehri Naz Evleri nerede?

japonlar sualtı şehri Haberi

japonlar sualtı şehri

Japonya’da 5 bin kişinin yaşayabileceği ve deniz kaynaklarından enerji üretecek bir sualtı şehri planlandı.


Japon inşaat şirketi Şimizu, sualtı yaşam alanı kurma fikrinin sadece bir hayal olmadığını ve sadece 15 sene sonra 2030 yılında böyle bir şehri inşa etmeyi planladıklarını açıkladı. Şimizu şirketi sözcüsü Hideo Imamura, basına yaptığı açıklamada, “Bu bir rüya değil, gerçek bir hedeftir.” dedi.


Bu ilginç ve spiral şeklindeki yapı 3 ana bölümden oluşuyor. “Okyanus Spirali” ismi verilen sualtı şehrinde, çok az kısmı deniz yüzeyinin üzerinde görünecek 500 metrelik küre şeklinde birinci bölüm bulunuyor. Şirketten açıklanan plana göre orta kısımda 15 kilometre uzunluğunda spiral şeklinde iş ve yaşam alanları ile birlikte otel odalarının olacağı ikinci bölüm bulunuyor. Bu bölüm 5 bin kişinin yaşayabileceği kapasitede olacak. Sualtında 3 ile...