30 / 04 / 2024

Kral Abdullah Ekonomik Şehri'nin maliyeti 100 milyar dolar!

Kral Abdullah Ekonomik Şehri'nin maliyeti 100 milyar dolar!

Suudi Arabistan, çölün ortasına Washington DC’den büyük bir kent kuracak. 20 yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen ‘Kral Abdullah Ekonomik Şehri’ 100 milyar dolara mal olacak.



Suudi Arabistan’ın Ocak ayında hayatını kaybeden eski kralı ABDullah’ın en çok önem verdiği projelerden biri olan ‘Kral Abdullah Ekonomik Şehri’ kuruluyor. İnşasına son günlerde hız verilen şehrin ABD’nin başkenti Washington DC’den daha büyük bir metropol olması planlanıyor. Cidde’ye 100 kilometre mesafede çölün ortasında inşa edilecek şehir projesi 100 milyar dolara mal olacak. Kısa adı KAEC olan, Kral Abdullah Ekonomik Şehri ölen Kral Abdullah’ın petrol bittiğinde ülkesinin geleceği için umut bağladığı dört yeni şehirden biri olacak. 70 kilometrekarelik alan üzerine inşa edilen kentin şu ana kadar  yüzde 15’i tamamlandı. Projenin 20 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.


Mısır’ın ki 45 milyar

KAEC projesini, Emaar Ekonomik Şehri isimli halka açık bir Suudi şirketi yönetiyor. İlk olarak 2005 yılında duyurulan megakentin hızlı trenlerle Mekke ve Medine şehirlerine bağlanacağı ve hacılar için önemli bir turistik merkez haline geleceği ifade ediliyor.

Mısır da geçtiğimiz günlerde yeni idari başkenti inşa edeceklerini duyurmuştu. 45 milyar dolara mal olacak ve Singapur büyüklüğünde inşa edilecek kentte, 1 milyondan fazla kişinin ikamet edeceği açıklanmıştı.


Milliyet


Geri Dön