22 / 07 / 2024

japonya osmaniye altyapı projesi

japonya osmaniye altyapı projesi

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve İLBANK arasındaki anlaşma ile 'Belediye Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesislerinin Geliştirilmesi Projesi' kapsamında Osmaniye'ye 600 km kanalizasyon ile 40 km yağmursuyu hattı döşenecek....

TOKİ Osmaniye Yaverpaşa 604 konut ihalesi yarın!

Osmaniye İli, Merkez İlçesi, Yaverpaşa Mahallesi 604 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Osmaniye'ye 604 yeni konut müjdesi!

Osmaniye İli, Merkez İlçesi, Yaverpaşa Mahallesi 604 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 28 Nisan 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Osmaniye 59 konut ihalesi bugün!

Osmaniye İli, Merkez İlçesi, Kurtuluş Mahallesi Jandarma Komutanlığı 59 Adet Konut (Lojman) İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Osmaniye 59 konut ihalesi yarın!

Osmaniye İli, Merkez İlçesi, Kurtuluş Mahallesi Jandarma Komutanlığı 59 Adet Konut (Lojman) İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Japonya'da arazi ve arsa düzenlemesi ile afetler azaltılıyor!

Tokyo Üniversitesi’nden Doçent Doktor SETA Fumihiko, Japonya’da gelişmiş “arazi ve arsa düzenlemesi (AAD)” yöntemleri ile, nispeten düşük maliyetler ile kentsel alanların ve altyapının bakımı sağlanarak afetin azaltılmasına katkıda bulunulmaktadır” dedi.

TOKİ'den Osmaniye'ye lojman müjdesi!

Osmaniye İli, Merkez İlçesi, Kurtuluş Mahallesi Jandarma Komutanlığı 59 Adet Konut (Lojman) İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 10 Mart 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Türk ve Japon yetkililerden deprem riskinin azaltılmasına ilişkin seminer!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığınca "Afet Riskinin Azaltılmasına İlişkin Türkiye-Japonya Ortak Semineri" gerçekleştirdi. 

TOKİ Osmaniye 135 konut ihalesi yarın!

Osmaniye İli Bahçe İlçesi 135 Adet Konut ve 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Osmaniye 135 konut ve 1 adet ticaret merkezi ihalesi 25 Eylül'de!

Osmaniye İli Bahçe İlçesi 135 Adet Konut ve 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 25 Eylül 2019 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Osmaniye Bahçe 135 konut ihalesi 25 Eylül'de!

TOKİ'nin Osmaniye İli Bahçe İlçesi 135 Adet Konut ve 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 25 Eylül'de...

Osmaniye Katı atık bertaraf tesisi kurtuluş günü açıldı!

Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği(OKAB) olağan meclis toplantısı, Osmaniye Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Kadir Kara başkanlığında yapıldı.

Doğu Akdeniz'in yatırım üssü: Osmaniye OSB!

Osmaniye OSB, kurulduğu günden beri sunduğu altyapı imkanları ile birlikte coğrafi konumunun getirdiği avantajlarla ülkemizde yatırım yapılabilecek bölgelerin başında yer alıyor..

Osmaniye Katı Atık Bertaraf Tesisleri yıl sonunda tamamlanacak!

Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği tarafından yapımına başlanan Katı Atık Bertaraf Tesislerinin yapımı devam ediyor. Tesisin yapımının yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor...

japonya osmaniye altyapı projesi Haberi

japonya osmaniye altyapı projesi


Bu dev projenin ön fizibilite toplantısı geçtiğimiz günlerde Başkan Kadir Kara'nın katılımları ile Ankara'da yapılmıştı. Geçtiğimiz gün Osmaniye'deki Suriyeli sığınmacıların durumunu incelemek için ilimize gelen Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Yutaka Yokoi ile birlikte JICA yetkilileri de Osmaniye'ye geldi.


Japonya Büyükelçisi ve JICA yetkilileri ile oğle yemeğinde biraraya gelen Başkan Kadir Kara, proje ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Başkan Kadir Kara, "Japon kredisi ile Osmaniye'nin tüm altyapı sorununu tamamen çözeceğiz" dedi. Proje kapsamında Osmaniye'ye 600km kanalizasyon ile 40km yağmursuyu hattı döşeneceğini ifade eden Başkan Kadir Kara, yemekli toplantının oldukça verimli geçtiğini söyledi. 


JICA Türkiye Ofisi Başkanı Akio Saito, İLBANK aracılığı ile Türkiye'de; bakanlıklar, belediyeler, özel idareler gibi kuruluşların birçok projesine finansman desteği sağladıklarını söyledi. Destek sağlanan projelerde altyapı ve çevre ile ilgili projelerin...