25 / 12 / 2024

Türk ve Japon yetkililerden deprem riskinin azaltılmasına ilişkin seminer!

Türk ve Japon yetkililerden deprem riskinin azaltılmasına ilişkin seminer!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığınca "Afet Riskinin Azaltılmasına İlişkin Türkiye-Japonya Ortak Semineri" gerçekleştirdi. 



İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığınca "Afet Riskinin Azaltılmasına İlişkin Türkiye-Japonya Ortak Semineri" gerçekleştirdi. 

Çevrim içi düzenlenen seminere, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakan Yardımcısı Iwai Shigeki, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı Uluslararası Projelerden Sorumlu Bakan Yardımcısı İshihara Yasuhiro ile her iki ülkenin büyükelçileri, devlet kurumları ve özel sektör temsilcileri katılım gösterdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakan Yardımcısı Shigeki, iki ülkenin tarihten gelen bir dostluğu olduğunu ve zor durumlarda birbirine destek olduklarına dikkat çekti. 

Türkiye ile Japonya'nın defalarca depreme yakalandığını ve hasar gördüğünü belirten Shigeki, bu ortak durum sebebiyle iki ülke arasında afet alanında birçok protokol imzalandığını söyledi.  

Shigeki, depreme karşı alınacak önlemler ve afet alanlarında Japon-Türk dayanışmasının daha da geliştirilmesi için çalıştıklarına vurgu yaparak, "Bugünkü seminer Japon-Türk afet alanındaki iş birliğini daha da ilerletmek için yapılıyor" şeklinde konuştu. 

AFAD Başkanı Güllüoğlu da Türkiye'deki afetler, Türkiye'nin deprem tarihi, İzmir'in depremselliği ve geçmiş depremlere genel bakış ile 30 Ekim'deki İzmir Seferihisar depreminde yaşananlarla ilgili sunum gerçekleştirdi. Güllüoğlu, Türkiye'nin bu yıl yalnızca salgınla mücadele etmediğini aynı zamanda çığ, sel ve depremlerle de karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

AFAD'ın koronavirüs salgını döneminde de aktif çalıştığının altını çizen Güllüoğlu, Türkiye'nin fay hatlarına ilişkin bilgiler paylaştı.

Güllüoğlu, Türkiye'nin sismik faaliyetinin sürpriz olmadığına ve sismik tehlikesinin çok yüksek olduğuna vurgu yaptı. 

Türk ve Japon yetkililerden deprem riskinin azaltılmasına ilişkin seminer!

Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı Uluslararası Bina Analizi Direktörü Akihiko, "Yapısal Güvenliği Sağlamak ve Binaların İşlevini Sürdürmek" başlıklı bir sunum yaptı. 

Japonya'da geçmişten beri yaşanan depremleri anlatan Akihiko, ülkesindeki depreme ilişkin yasa ve yönetmeliklere değindi. 

- Japonya'nın deprem teknolojileri tanıtıldı 

Konuşmalardan sonra Japonya'daki özel sektör temsilcileri, deprem afet önleme, afet yönetimi ve depreme dayanıklı yapılar ile bunlarla ilgili yeni Japon teknolojileri hakkında çeşitli sunumlar gerçekleştirdi. 

Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı Uluslararası Projelerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Yasuhiro da bu seminerin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Türkiye ile Japonya'nın bugüne kadar birçok kez büyük deprem meydana geldiğini ifade eden Yasuhiro, "Japonya'nın afet politikasıyla ilgili bilgi birikimleri ve Japon firmalarının teknolojilerinin Türkiye'deki deprem yönetiminin ilerlemesine katkıda bulunacağına inanıyorum" dedi. 

Yasuhiro, bugünkü seminerin iki ülke arasındaki afet önleme alanındaki iş birliğinin daha da ilerlemesi için bir vesile olmasını temenni ettiğini belirtti.

Japonlar depremi erken uyarı sistemi ile önceden biliyor!

Japonya depremlere nasıl hazırlanıyor?


Geri Dön