30 / 04 / 2024

japonya sualtı şehri

japonya sualtı şehri

Japonya’da 5 bin kişinin yaşayabileceği ve deniz kaynaklarından enerji üretecek bir sualtı şehri planlandı. Şimizu şirketi sözcüsü Hideo Imamura, basına yaptığı açıklamada, “Bu bir rüya değil, gerçek bir hedeftir.” dedi.

Japonlar sualtı şehri inşa edecek!

Japon inşaat şirketi, 5 bin kişinin yaşayabileceği ve deniz kaynaklarından enerji üretecek bir sualtı şehri planını açıkladı. 25 milyar dolarlık projeyi hayata geçirebilecek teknolojinin ise 2030’da hazır olacağı ifade ediliyor.

Japonlar 5 bin kişilik sualtı şehri inşa edecek!

Japonya’da 5 bin kişinin yaşayabileceği ve deniz kaynaklarından enerji üretecek bir sualtı şehri planlandı. Şimizu şirketi sözcüsü Hideo Imamura, basına yaptığı açıklamada, “Bu bir rüya değil, gerçek bir hedeftir.” dedi.

Japonya'nın yeni tren projesi 500 kilometre hıza ulaşabiliyor!

Ulaşım alanında dünyanın en gelişmiş teknolojilerini geliştiren Japonya, yeni tren projesiyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. ‘Maglev’ adındaki raysız sistemle çalışan tren yere temas etmeden manyetik alanla havada duruyor

Japonya'da 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Japonya'nın kuzeydoğu kıyılarında 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Japon Meteoroloji Kurumu, merkez üssü başkent Tokyo'nun kuzeydoğusundaki Fukuşima olan depremin yerel saatle 05.22'de meydana geldiğini belirtti.

Selçuk-1 Akdeniz'in sualtı tarihini gün yüzüne çıkaracak!

Türkiye'de ilk kez sualtı arkeoloji araştırmaları alanında faaliyet gösterecek Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi Sualtı Kazı ve Araştırma Gemisi Selçuk-1, Akdeniz'e açıldı.

Japonya’dan Türkiye’ye 483 milyon dolarlık yatırım hamlesi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Japonya’ nın Türkiye’de yaptığı yatırımları önemli bulduğunu belirterek, “ 2013 yılında Japonya’dan Türkiye’ye 483 milyon dolar doğrudan yatırım gerçekleşti ” dedi...

Japonya’dan Türkiye’ye 483 milyon dolar doğrudan yatırım gerçekleşti!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Japonya’ nın Türkiye’de yaptığı yatırımları önemli bulduğunu belirterek, “ 2013 yılında Japonya’dan Türkiye’ye 483 milyon dolar doğrudan yatırım gerçekleşti ” dedi...

Kapadokya'ya bir yeraltı şehri daha kazandırıldı!

Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı Kepez köyünde bulunan yer altışehri, temizlik ve aydınlatma çalışmaları tamamlanarak turizme kazandırıldı. Kapadokya bölgesinin en düzenli yer altı şehirleri arasında gösterilen Kepez, dikkat çekiyor.

Japonya, dünyanın en büyük sebze fabrikasını kurdu!

Tarımsal üretim açısından en fakir ülkelerden biri olan Japonya, dünyanın en büyük sebze fabrikasını kurdu. Toprağın az olduğu Japonya'da lambalarla ışık sağlanan fabrikanın kurulduğu yer de oldukça ilginç..

Kepez köyündeki yeraltı şehri ziyarete açıldı!

Tek katlı yer altı şehri, temizlik ve aydınlatma çalışmalarının ardından ziyarete açıldı. Kapadokya bölgesinin en düzenli yer altı şehirleri arasında gösterilen Kepez, mimarisi ve iki farklı renkteki toprak yapısıyla dikkati çekiyor

İstanbul Turizmde birinciliği Japonya'ya kaptırdı!

Seyahat dergisi Travel +Leisure, okurlarının oyları ile dünyanın en iyi seyahat notlarını belirledi. Okurların kültür, sanat, yiyecek ve paranın karşılığında alınan değer gibi kriterlere göre yaptığı oylamada bu yıl ilk sırayı Japonya'nın Kyoto kenti aldı

Üsküdar, yapılan yeni projelerle bir dünya şehri olacak!

İstanbul'un tarihi ilçesi Üsküdar, yapılan yeni projelerle bir dünya şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Üsküdar, son derece gelişmiş teknik ve mimari özellikleri ile çağdaş şehirlerin ihtiyaç duyduğu modern altyapı faaliyetlerinde zirveye tırmanıyor.

Japonya'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Japonya 'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, sarsıntının başkent Tokyo 'nun 800 kilometre güneyindeki Bonin takımadaları yakınlarında kaydedildiğini açıkladı.

japonya sualtı şehri Haberi

japonya sualtı şehri

Japonya’da 5 bin kişinin yaşayabileceği ve deniz kaynaklarından enerji üretecek bir sualtı şehri planlandı.


Japon inşaat şirketi Şimizu, sualtı yaşam alanı kurma fikrinin sadece bir hayal olmadığını ve sadece 15 sene sonra 2030 yılında böyle bir şehri inşa etmeyi planladıklarını açıkladı. Şimizu şirketi sözcüsü Hideo Imamura, basına yaptığı açıklamada, “Bu bir rüya değil, gerçek bir hedeftir.” dedi.


Bu ilginç ve spiral şeklindeki yapı 3 ana bölümden oluşuyor. “Okyanus Spirali” ismi verilen sualtı şehrinde, çok az kısmı deniz yüzeyinin üzerinde görünecek 500 metrelik küre şeklinde birinci bölüm bulunuyor. Şirketten açıklanan plana göre orta kısımda 15 kilometre uzunluğunda spiral şeklinde iş ve yaşam alanları ile birlikte otel odalarının olacağı ikinci bölüm bulunuyor. Bu bölüm 5 bin kişinin yaşayabileceği kapasitede olacak. Sualtında 3 ile...