01 / 05 / 2024

jll Gelişen Dünya Şehirleri

jll Gelişen Dünya Şehirleri

İstanbul, JLL tarafından gerçekleştirilen “Şehir Endeksi ve Şehirlerin Yeni Dünyası” araştırmasında “Gelişen Dünya Şehirleri” kategorisinde yer aldı. İstanbul, rekabetçi megaşehirler sıralamasında da Kuala Lumpur ve Mexico City ile yarışıyor.

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

En düşük emekli maaşı 10 bin 332 TL olacak! Detaylar peş peşe geldi! İşte son gelişmeler...

Maaş zamlarına ilişkin peş peşe gelişmeler yaşandı. Bu kapsamda, en düşük emekli maaşının 10 bin 332 TL olması gündeme geldi. İşte detaylar...

En düşük emekli maaşı 10 bin TL mi olacak? Merakla bekleniyordu! Emekli maaşında son dakika gelişmesi!  

Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük zam artışının ardından tüm gözler emekli maaşına çevrildi. Emekliler yeni zamlı maaşlarını merak ediyor. Peki en düşük emekli maaşı 10 bin TL mi olacak? Merakla bekleniyordu! Emekli maaşında son dakika gelişmesi!  

Dünya Bankası açıkladı! 50 yılın en kötü senaryosu! Altını olanlar derin nefes alın! Kritik seviye resmen belli oldu

Altın fiyatları son 7 aydır düşüş eğiliminde hareket ediyor. Analistlere göre altının ''50 yılın en kötü senaryosu'' yorumları yapılmaya başlarken Dünya Bankası'ndan altın için derin nefes aldıracak kritik seviye açıklandı. 

IMF Başkanı finansal krizin sinyalini verdi. 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en ağırı

Gıda krizi ve yükselen fiyatlar dünyada enflasyon krizini tetiklerken IMF’nin patronu Georgieva, dünyanın 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana verdiği en büyük krizi sınavını verdiğini dile getirdi. Bazı ekonomistler ise resesyondan söz etmeye başladı.

Dünya ekonomisi bu haberle sarsıldı! Resmen ihracat yasağı getirdiler

Rusya Devlet Başkanı Putin'in bugün imzaladığı kararname ile bazı ülkelere ihracat yasağı getirildi. Bu gelişmenin dünya ekonomisinde olumsuz etki yaratması bekleniyor.

Dünya genelinde ev fiyatları en çok hangi ülkede arttı?

Konut ve ticari emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank'ın hazırladığı küresel konut fiyatları endeksi, dünya genelinde ev fiyatlarındaki en çok artışın yaşandığı yerleri gözler önüne serdi. Peki dünya genelinde ev fiyatları en çok hangi ülkede arttı? İşte ayrıntılar...

Dünya genelinde konut fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?

Uluslararası emlak şirketi Knight Frank tarafından yapılan araştırmaya göre, dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı kentler arasında Ankara, İzmir ve İstanbul zirvede...

Dünya Bankası: Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki ekonomiler bu yıl yüzde 4,45 daralacak!

Dünya Bankası tarafından, Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki yükselen ve gelişmekte olan ekonomilerin bu yıl yüzde 4,45 daralmasının ve 2008 küresel finansal krizinden bu yana en kötü resesyonu kaydetmesinin beklendiği bildirildi.

Dünya Bankası'ndan gelişmekte olan ülkelere Kovid-19 desteği!

Gelişmekte olan ülkeler için yeni program başlatan Dünya Bankası Kovid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik , gelecek 15 ay içinde 160 milyar dolara yakın kaynak sağlanacak.

Koronavirüs Türkiye'nin dünya ticaretindeki rolünü artıracak!

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Kühnel, "Dünya ticaretinin olağan seyrinde devam edebilmesinde Türkiye gibi hızlı gelişen ülkeler önemli bir rol üstlenecek." dedi.

Meydan İstanbul, Dünya’nın En İyi Perakende Geliştirme Projesi seçildi!

Meydan İstanbul “Dünya’nın En İyi Perakende Geliştirme Projesi” seçildi. Bunun yanında “Avrupa’nın En İyi Mimari Projesi” ve “Avrupa’nın En İyi Sosyal Alanları” ödüllerinin de sahibi Meydan İstanbul AVM olmayı başardı. 

İstanbul metrekare fiyatında en uygun dünya şehri!

ERA Koordinatörü Mustafa Baygan, dünya büyük şehirlerinde m2 bedeli ile birinci sırayı 8.413 Euro ile Paris aldığını, İstanbul’un ise 720 Euro ile en uygun fiyatlı dünya şehri olarak son sırada olduğunu belirtti.

jll Gelişen Dünya Şehirleri Haberi

jll Gelişen Dünya Şehirleri

İstanbul, JLL tarafından gerçekleştirilen “Şehir Endeksi ve Şehirlerin Yeni Dünyası” araştırmasında “Gelişen Dünya Şehirleri” kategorisinde yer aldı. Yabancı yatırımcıların gözdeleri arasında gösterilen İstanbul, rekabetçi megaşehirler sıralamasında da Kuala Lumpur, Taipei ve Mexico City ile yarışıyor.


Gayrimenkul alanında finansal ve profesyonel hizmetler sunan JLL tarafından gerçekleştirilen “Şehir Endeksi ve Şehirlerin Yeni Dünyası” başlıklı araştırmanın sonuçları açıklandı. Dünya şehirlerinin yerleşik, gelişen ve yeni olmak üzere üç ana kategoride sıralandığı araştırmaya göre, İstanbul, yabancı yatırımcıların gözdesi olarak adlandırılan Gelişen Dünya Şehirleri arasında yer alıyor. Alt kategoride ise “Rekabetçi Megaşehirler” arasında gösterilen İstanbul, bu alanda Kuala Lumpur, Taipei ve Mexico City ile yarışıyor.


JLL’in araştırmasında, İstanbul’la birlikte Şangay, Pekin ve Sao Paolo’nun yer aldığı Gelişen Dünya Şehirleri kategorisi için şu ifadelere yer verildi:


“Gelişmekte olan orta...